First slide
Second slide
Third slide

10 Soru ve Cevapta Tiroid Hastalıkları,Tiroid Testleri (ST3,ST4,TSH) ve Tiroid Testlerinin Yorumlanması

Tiroid bezi hastalıkları ve tiroid hastalıkları tanısında kullanılan testler hakkında Tahlil.com’a sıkça sorular geliyor. Tahlil.com olarak başka hiçbir sitede bulamayacağınız ve tiroid hastalıkları ,tanısı ve tiroid tahlillerinin yorumlanmasına dair ziyaretçilerimizi bilgilendirmek için bir kılavuz hazırladık.
10 soru ve cevapta tiroid bezi,hastalıkları ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair kısa,pratik ve herkesin anlayacağı dilde yazılmış bu yazıyı tüm ziyaretçilerimizin okumasını öneriyoruz.

1. Tiroid Bezi Nedir?
Tiroid bezi boyun bölgesine yerleşmiş, hormon salgılayan bir  bezdir.Tiroid bezi 2 tane hormon yapar ve kan dolaşımına   salgılar. Bu hormonlar, tiroksin (T4) ve  triiyodotironin  (T3) olarak adlandırılmıştır.

2. T4 ve T3 hormonları Ne İşe Yarar?  
T4 ve T3 hormonları vücudun motor mekanizmalarından biridir. Etkileri tüm sistemler üzerinde görülür. Başta metabolizmayı, metabolizmanın hızını kontrol etmek üzere 50 kadar fonksiyonun, 200 kadar işlevin düzenlenmesinde görev alır.

3. Hipertiroidi Nedir?  
Tiroid bezinden fazla  T3 ve T4 hormonlarının salgılanması sonucunda hipertiroidi denilen tiroid bezi hastalığı meydana gelir. Hipertiroidi durumunda, metabolizma hızlanır, kalb hızı artarak çarpıntı ortaya çıkar. Ayrıca barsak  hareketleri  artar ve ishal gelişebilir.

4. Hipotiroidi Nedir?
Tiroid hormonları  az salgılanırsa bu da  hipotiroidi hastalığı olarak bilinir. Hipotiroidi durumunda metabolizma yavaşlar, kalb hızı azalır ve bradikardi gelişir. Beraberinde   barsak hareketleri azalıp  kabızlık ortaya çıkar.

5.Tiroid Bezi Nasıl Çalışır?
Tiroid bezinin çalışması beyinde bulunan ve hipofiz adı verilen bir bezden salgılanan TSH hormonu ile sağlanır ve kontrol edilir.

6.TSH ile T3 ve T4 Hormonları Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır?  
Kan dolaşımındaki tiroid hormonları (T4 ve T3) azalınca hipofizden TSH salgısı artar. TSH  tiroid bezinden, tiroid hormonlarının  salgısını arttırır. Bunun aksine eğer kan dolaşımında  T4 ve T3 hormanlarının düzeyi yükselirse, bu durumda da hipofiz bezinden TSH salgılanması azalacaktır.

7. Tiroid Bezi Hastalıkları Nelerdir?
Guatr : Tiroid bezinin normalden daha büyük olmasına  guatr denir.
Tiroid Nodülü :Tiroid bezinin bir bölgesinde lokalize büyüme olmasıdır.                                                                                            
Hipertiroidi :  T4 ve T3 hormonlarının, tiroid bezinden aşırı salgılanmasıdır.
Hipotiroidi :  Hipertiroidinin tersi olarak T4 ve T3 hormonlarının  az salgılanmasıdır.
Tiroidit : Tiroid bezinin iltihabi durumuna verilen addır.

8.Tiroid Bezi Hastalığı Yönünden Kimler Risk Altındadır?
Ailesinde tiroid hastalığı olanlar, iyod eksikliği olan yörelerde  yaşayanlar, beslenmeye bağlı yeterli  iyod alamayanlar, Diabetes mellitus (şeker hastalığı), anemisi olanlar, gebeler, yeni anne olanlar, 30 yaş üzeri erişkinler, erkeklere göre kıyaslandığında kadınlar, Kanser nedeniyle baş ve boyuna radyoterapi (şua tedavisi) uygulananlar, pernisiyoz anemisi olanlar, romatoid artrit veya diğer otoimmun hastalığı olanlar.

9.Tiroid Bezi Hastalıklarında Kullanılan Başlıca Testler Nelerdir?
Kan Testleri : Serbest T3 (ST3), Serbest T4 (ST4), TSH,Anti TPO Antikoru, Anti Tiroglobulin Antikoru
* Tiroid Ultrasonu : Tiroid ultrasonu, tiroid bezinin büyüklüğünü,varsa  nodül mevcudiyetini ve ebadını ortaya koyar. Tiroidit gibi durumlarda spesifik görüntü verir. Tiroid kanseri ameliyatı sonrasında takip için çok gereklidir
* Tiroid sintigrafisi : Damardan  radyoaktif ilaç verilerek tiroid bezinin incelenmesidir. Sintigrafi ile var olan  nodülün sıcak mı, soğuk mu olduğu anlaşılır. Gebelerde kullanılmaz
* Tiroid İnce İğne Aspirasyon Biyopsisi : Tiroid bezinde saptanan nodüllerin iyi veya kötü huylu olduğunu araştırmak için yapılır. Sık olarak merak edilen iğne biopsisi kötü huylu tümörlerin yayılımına neden olur mu sorusunun cevabı hayırdır, yani iğne biopsisiyle tümör yayılmaz, kolay ve güvenilir bir işlemdir

10. Tiroid Hastalıklarında Yapılan Kan Testleri Nasıl Yorumlanır?
Tiroid bezi hastalıklarının tanısında, sık olarak çalışılan  testler serbest T3, serbest T4 ve TSH’dır. TSH ölçümünün normalden düşük olması tiroid bezinin aşırı çalıştığını gösterir. TSH düzeyinin normalden yüksek bulunması ise tiroid bezinin az çalıştığını gösterir.  
T4 ve T3 hormonlarının normal sınırın altında veya üstünde olması ise  tiroid bezinin fonksiyonlarının normal olmadığını  gösterir.    
Yapılan Tiroid Test Sonuçlarını incelediğimizde, Hipertiroidi tanısı için kanda tiroid hormonlarına (T4 ve T3) ve TSH düzeyine bakılır. Kanda T4 ve T3 düzeyleri yüksek, TSH ise düşük bulunursa hipertiroidi teşhisi konur.      
TSH düzeyinin  normalin üstünde çkması halinde  hipotiroidi düşünülür. Serbest T4 düzeyi ise kanda düşük bulunur. Serbest T4 düzeyi düşük, TSH düzeyi yüksek bir hastada ise belirgin  hipotiroidi vardır. Ancak sadece  TSH testinin yüksek fakat  T4 ve T3 düzeylerinin  normal olduğu durumlara ise subklinik hipotiroidi denir. Bu durum da önemsenmeli ve hasta  tedavi edilmelidir.      
Şurası unutulmamalıdır ki; gerek hipertiroidi  ve gerekse  hipotiroidide ilk bozulan ve tedavi sonrası son düzelen TSH testidir. Bu nedenle,tiroid bezi hastalıklarında  tanı koymada en değerli test TSH'dır.    
Ayrıca  anti-TPO  ve anti-Tiroglobulin antikorları da tiroid bezi hastalıklarında önemli olan testlerdir. Bu antikorların yüksek olması tiroid bezi hastalığının otoimmün bir hastalık olduğunu gösterir. Otoimmün hastalıklarda, insan vücudu  kendi dokusunu  yabancı bir doku olarak algılayıp ona karşı reaksiyon vermektedir.
Hashimoto tiroiditi olarak da bilinen bu otoimmün hastalıkta, tiroid bezinde tiroid hormonlarının yapımındaki basamaklarda kullanılan protein yapısındaki tiroglobulin (TG) ve enzim yapısındaki Tiroid peroksidaz (TPO) yabancı bir doku olarak algılanmaktadır. Bağışıklık sistemi bu yapılara savaş açar ve onları yoketmek için antikor salgılar. Bu hastaların kanlarında anti-TPO ve anti-Tiroglobulin antikorları normalden yüksek olarak bulunur. Hipotiroidi tablosuyla seyreder.
Diğer otoimmün hastalıklar hipertiroidiye neden olan Graves Hastalığı ve geçici tiroidite sebep olabilen sessiz tiroidittir. Bu üç otoimmün hastalık aynı anne babanın farklı çocukları gibidir ve yıllar içinde birbirine dönüşebilirler. Yani daha önce hipertiroidi olan birisinde yıllar sonra hipotiroidi gelişebilir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Halı Saha Maçları Orta Yaşlılar İçin Tehlikeli midir?

Halı sahada futbol maçı yapmak orta yaş ve üzeri erkekler arasında sıkça tercih edilen bir spor türü.Özellikle mesai sonrası saatlerde akşamları veya hafta sonları bu tür aktiviteler sıklıkla yapılıyor.

Orta yaşlı olup da halı saha maçı yapan hemcinslerime 7 pratik uyarıda bulunmak istiyorum.

1.Uzun süre spor yapmamış veya düzenli egzersiz yapmayan antrenmansız kişilerin bu tür maçlar yapmasında bir takım sağlık riskleri bulunabilir.
Normal hayatta dakikada 70-80 nabız sayısı olan kişilerin bu tür maçlarda nabız sayıları neredeyse iki katına çıkabilmektedir.Bu durum da kalp hastalıklarını tetikleyebilir.Halı saha maçı sırasında özellikle yüksek tansiyonu olan orta yaşlılarda tansiyon daha da yükselebilir.
Benzer şekilde damar sertliği ve kalp damarlarında plak olan erkeklerde de kalp krizi riski tetiklenebilir.

2.Kişinin kalbinin kaldırabileceği maksimum bir nabız sayısı vardır.Bunun için pratik bir hesap yolu bulunmaktadır.
Bu hız 220'den kişinin yaşı çıkarılarak hesaplanmaktadır.
Söz gelimi 40 yaşında biri için maksimum kalp hızı dakikada 220-40= 180'dir.
Ancak maksimum kalp hızı asla ulaşılması gereken bir hedef olarak düşünülmemelidir.Bunun kabaca % 75'i ideal bir sayıdır.
Bu hız da 40 yaşında biri için 180'in yüzde 75'i olan 135 dir.
Bu nedenle özellikle antrenmansız kişilerin aşırı bir efor sarf ederek nabız sayısını zorlamamaları önerilmemektedir.

3.Obez olarak nitelendirilen vücut kitle indeksi 30 ve üstü olan kişilerin bu tür maçlara katılmaları önerilmemektedir.

4.Yüksek tansiyon veya Koroner Arter Hastalarının da doktorlarının görüşüne başvurmadan bu tür müsabakalara katılmaları risk oluşturmaktadır.

5.Bir diğer önemli husus ise, eklemlerin ve vücudun aşırı zorlanmasından kaçınmaktır.Bu şekilde hem kişisel sakatlıklar hem de karşı tarafın sağlığını olumsuz etkileyen sakatlıkların oluşması gündeme gelebilecektir.

6.Bir çok kişi halı maçı başlamadan gerek iş yoğunluğu gerekse vakit azlığından dakikalar önce halı sahaya gelmektedir.Bu durumda çoğunlukla ısınma egzersizlerine ya hiç zaman kalmamakta yada gereğinden çok az vakit ayrılmaktadır.Bu da kuşkusuz sakatlanma ve kalp hastalığı risklerini arttırmaktadır.

7.Halı saha maçı yapanlara maçtan önceki günlerde de adeta bir profesyonel futbolcunun yaptığı gibi düzenli olarak kardiyovasküler egzersizler yapmalarını da öneriyorum.Düzenli egzersiz veya antrenman yapmadan bu tür ağır aktiviteleri sadece maç günleri yapmak beraberinde sakatlık ve kalp krizi gibi riskleri de beraberinde getirecektir.




Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Uçak Yolculuklarında Aerotoksik Sendrom Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Günümüzde uçak yolculukları hayatımızın vaz geçilmezleri arasında girmiş durumda.Uçak yolculukları arttıkça bilim adamları da uçak yolculuklarının insan sağlığına olan olumsuz etkileri olup olmadığı yönünde araştırmalarda 
bulunuyor.
Pilot ve kabin memuru olmak üzere başta uçucu personeli ilgilendiren ama sık uçan yolcuları da potansiyel  olarak etkileyebildiği öne sürülen Aerotoksik sendrom da özellikle 2000' li yılların başlarından bu yana bilim adamlarınca araştırılıyor.

Aerotoksik Sendrom Nedir?

Aerotoksik sendrom jet uçaklarındaki kirli kabin havasına maruz kalmanın neden olduğu, uçakta bulunanlarda  uzun ve kısa vadeli semptomlara yol açabilen bir terimdir.
Bazı bilim adamları uçaklardaki havanın temizliğini sağlamak için kullanılan uçak motorları sayesinde uçağa giren zararlı maddeler ve toksik dumanın yolcular ve uçak mürettabatında sağlık sorunlarına yol açabileceğini ileri sürmektedir.
Çok sayıda bağımsız bilimsel araştırma da, kontamine kabin havasının kronik sağlık sorunlarının neden olabildiğine dair görüşler bildirmiştir.

Uçaklarda Soluduğumuz Hava Nereden Geliyor?

Uçaklarda soluduğumuz havayı  temin eden havalandırma sistemleri  uçak motoru yardımıyla çalışıyor.Uçak motorlarının uçak çalışırken emdikleri havanın bir kısmı havalandırma sistemine aktarılır. 
Uçaktaki klima sistemine ulaşan hava ise kabin içine arzu edilen sıcaklıkta gönderilir.
Bu işlem sırasında da uçaktaki hava solunmayı sağlamak üzere basınçlandırılmaktadır.
Kabin içindeki havanın tümü temiz hava değildir. Bu havanın bir kısmını dışarıdan alınan, bir kısmını da içeride solunduktan sonra kirlenen ve sistem tarafından tekrar temizlenen havadan oluşmaktadır. 
Modern uçaklar kabin havası akışını yöneten bir çevresel kontrol sistemine (ÇKS) sahiptir. 
Dış hava motorlara girer ve ileri bölümde sıkıştırılır. ÇKS, kabin havasının bir kısmını HEPA filtreleri vasıtasıyla geri sirküle ederken geri kalan kısmı çıkış valflerine yönlendirilir ve böylece kabin basınçlandırma sistemine sürekli yeni, temiz bir hava girişi sağlanır.

Uçaklarda Soluduğumuz Hava Nasıl Kirlenebilir?

Uçakların, havacılık motor yağı, hidrolik sıvı, temizleme bileşikleri ve buz çözücü sıvılar da dahil olmak üzere bakım ve tedavisinde kullanılan maddeler  ÇKS'yi kirletebilir.
Jet motorlarını  yağlama için sentetik yağlar kullanılmaktadır.  Bu yağlar insanlar için toksik olabilen bir organofosfat gibi bileşenleri içermektedir. 
Yeni Boeing 787 Dreamliner tip uçaklardaki farklı bir sistem nedeniyle bu tip uçaklarda aerotoksik sendroma yol açabilen unsurların bulunmadığı belirtilmektedir.
Bu uçaklarda  kabini havalandırmak için farklı bir teknoloji kullanılmaktadır. 

Aerotoksik Sendrom Belirtileri Nelerdir?

Bazı insanlarda belirtiler uçuş sırasında ve sonrasında hemen görülebilirken ve kısa sürede geçerken bazılarında tepki 14 güne kadar sürebilir.
Genetik yatkınlık, yaş, önceki maruz kalma miktarı, diyet, egzersiz seviyesi, alınan ilaçlar, genel sağlık durumu  ve kilo gibi parametreler kişinin sendromdan ne oranda etkileneceğini  de belirlemektedir.
Sendromdan etkilenebilecek bireylerin genetik değişkenliği nedeniyle farklı maruziyetler kişilerde farklı etkilere yol açabilir.
Bazı kişiler yalnızca bir uçuş sonrasında etkilenirken diğerleri yıllarca maruz kaldıktan sonra etkilenmeyebilir. Zarar verici etkinliğe bağlı olarak, olumsuz sağlık etkileri birikimli olabilir.
Bu nedenle, sık uçan (uçucu personel veya haftada bir veya daha fazla uçan yolcular) tekrarlayan  maruziyetlerle karşılaştığından özellikle risk altındadır.

En sık görülen belirtiler nelerdir:

Aerotoksik sendromdan etkilelenen bireylerde bir çok belirti görülebilmektedir.
En sık olarak baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik gibi belirtiler öne çıkmaktadır.
Bunlara ilave olarak yorgunluk hissi, bulanık görme, bilinç kaybı, denge kaybı, hafıza zayıflığı, kulak çınlaması, mide bulantısı, kusma, ishal, nefes darlığı, göz, burun ve üst solunum yollarının tahrişi, denge bozukluğu, sarhoşluk hissi, öksürük nöbetleri, nefes darlığı, çarpıntıyı söyleyebiliriz.
Kısa maruziyetler sonrası görülen belirtiler çoğunlukla kendiliğinden geçebilir.
Kimi zaman ciddi bir dumana maruziyetten sonra bile hiçbir belirtinin gösterilmemesi mümkündür, Ancak bazı bireylerde birkaç gün sonra Aerotoksik Sendrom ile ilişkili rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.
Maruziyet sonrası anemi, astım, KOAH ve koroner arter hastalığı gibi mevcut hastalıkları olanlarda görülen belirtiler daha şiddetli seyredebilir. 

Aerotoksik Sendromun Tedavisi Var mıdır?

Spesifik bir tedavisi yoktur.Ancak uzmanlar belirtilere göre semptomatik tedaviler ve iyileşmeye yardımcı stratejiler üretmektedir.
İlk adım, sorunu tanımak ve daha fazla maruz kalmayı önlemek veya sınırlandırmaktır.

Aerotoksik Sendromdan Korunma Yolları Nelerdir?

Karbon yüz maskeleri toksik yağ dumanlarından bir miktar koruma sağlayabilir, ancak hiçbir zaman % 100 koruma sağlayamaz.
Kabin havasının kalitesi iyileştirilebilir ve motor yağı ile bulaşma riski, bilinen çözümlerle azaltılır.
Kabin Mürettebatı, kaptan'a olağandışı kokular veya kabin koşullarını  bildirmelidir.
Korunmada bol su tüketilmelidir.
Uçuşlardan sonra alkol tüketiminin azaltılması, 
C vitamini alınması, düzenli egzersiz yapılması ve terlemeyi sağlayacak aktiviteler toksinlerin atılması için uygun çözümler olabilir.
Tansiyon rahatsızlığı olanların, özellikle uzun uçuşlardan sonra tansiyon ölçümü yaptırmaları önerilmektedir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 yıl önce
G
ziper_gazi

5 günün ardından ek olarak endokriye gittim, nebido verdi doktor dün vuruldum, etkisi ne zaman başlar bilginiz varmı ?3 ay sonra 1 tane vurunacaksın dedi. toplam 2 kere yani.
bugun kndimi agresif hisettim, bu pskolojikmidir yoksa etkisinmi gstmye bşl

Tahlil.com

Tahlil.com temel olarak tahlil yorumlayan bir sağlık sitesidir. Bunun dışında Hamile miyim? ve Hangi Doktora Gitmeliyim? konularında da danışmanlık hizmeti vermektedir. Doktorunuzun verdiği ilaç tedavisi konusunda ise prensip olarak yorum yapmayı doğru bulmuyoruz.Bu konuda tedavinizi planlayan doktorunuza danışmalısınız.

2 yıl önce
G
ziper_gazi

Merhaba;
Yaş 24
Cinsiyet: Erkek
Tahlil Saati: Sabah 9

Total Tests. 5,74 2.49-.8.36
Serbest Tests. 15.77 7.5-.50.00
Serbest T4 1.29 0.70 -14.89
Serbest T3 3.03 2.00-4.4
TSH 3.2801 0.35-4,94
sakal köklerinin olması fakat gelişmeme şik.

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

2 yıl önce
G
ebru_gunduz_

Eşim 38 yaşında
halsizlik ateş yorgunluk ayakta duramama sıkıntısı var
hormon tetkikinde
TSH 11,23 (REFERANS ARALIĞI 0,34-5,6)
SERBEST T4 (FT4) 0,78 (REFERANS ARA 0,61-1,32)

Tahlil.com

Eşinizin tahlil sonucunu değerlendirdik.TSH hormonu değeri yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorunu olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



3 yıl önce
G
aydincakir

45 günlük bir oğlum var 10 günlük iken ftd değeri 1.11 çıktı( normal değerler 0,94-1,44) tsh 4,26 çıktı(normal değerler 0,35-5,5) bir ay sonraki değerler FT4 1,18'e TSH İSE 6,45 E YÜKSELDİ endokrin uzm. korkmanıza gerek yok dedi 2 ay sonra tekrar bakalım dedi benim korkum şu tedavide geç kalmak

Tahlil.com
Çocuğunuzu endokrinoloji uzmanı takip ediyor ise endişelenmenize gerek yok.Tedavisiyle ilgili gereken planlamayı yapıyordur.
Doktorunuzun önerilerine göre hareket ediniz.
3 yıl önce
G
Aykut.93

St4 1.29 normal deger (0.78-1.48)
St3 4.07 normal deger (1.71-3.71)
Tsh 0.690 normal deger ( 0.350-4.940)
Anti tg 0.6 normal deger (00-4.61)

st3 un yuksek cikmasi ne anlama geliyor bir sonraki randevuma 15 gun var daha

Tahlil.com
Tek başına ST3 yüksekliği çok anlamlı değil.Zaten diğer Tiroid testleriniz de normal çıkmış.
Konuya dair aşağıdaki yazımızı okumanızda yarar var.
3 yıl önce
G
gul

Merhaba, tiroid nodülü sonuçlarım :
TSH:1.39 0,30-4 uIU/L
Serbest T4 :1.19 1-1,6 ng/ml
Ferritin:7,79 13-150 ng/mL
ameliyat önerildi.Hiç ilaç kullanmadım. Nodülüm az mı çok mu çalışıyor? Çok teşekkür ederim.

Tahlil.com
Ferritin değeri düşük.demir eksikliği ile ilgili tedavi olmanız gerekebilir.
Tiroid ameliyatı olup olmayacağınız konusunda ise bu değerlerle bir yorum yapmamız mümkün değil.
3 yıl önce
G
berkan_oztas

23 yaşındayım. 7-8 yaşlarında hipotiroidi teşhisi konuldu. Aralıklarla kontrollerim sürüyor. Son değerlerimi yorumlar mısınız?

Kreatinin 0,74 0,84 1,25
Serbest T4 1,13 0,61 1,12
TSH 1,51 0,34 5,6
FSH 6,75 1,27 19,26
Total Testesteron 4,07 1,75 7,81

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

3 yıl önce
G
aydolu83

Serbest T3 2.79
Anti TPO * 91.45
Anti tiroglobulin antikor 61.96
TSH 1.74
Tiroglobulin 3.14
Serbest T4 1.49
merhabalar kadın doğum uzamanım iki ay önce troid ilacı başlattı.yeni yapılan testte anti tpo yüksek gözüküyor . eski testte istenmemişti.gebelik için engel teşkil edermi?

Tahlil.com

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

3 yıl önce
G
sedayanik04

serbest t3 : 4.12 pg/mL 1.71-3.71
serbest t4 : 1.57 ng/dL 0.7-1.48
tsh : 6.02 mU/L 0.35-4.94

Endokrinoloji çok yüksek rakam degil dedi bu yüzden ilaç tedavisine baslatmadı ??

Tahlil.com

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Tedavi konusunda ise karar ve sorumluluk doktorunuzdadır.
Sonuç olarak normal değil TSH sonucunuz.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....




H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER