First slide
Second slide
Third slide

4 5 hafta önce nişanlımla birlikte olduk ancak içime boşaldığından emin değiliz o gün içerisinde ertesi gün hapı aldım adet oldum

2 ay önce
G

Merhaba yaklaşık 4 5 hafta önce nişanlımla birlikte olduk ancak içime boşaldığından emin değiliz o gün içerisinde ertesi gün hapı aldım adet oldum ama normale göre biraz azdı stresten olabilir diye düşündüm adetim en sonra test yaptım negatif çıktı bir hafta sonra tekrar yaptım negatif çıktı iki gün önce tekrar yaptım negatif çıktı hamile olma ihtimalim var mı acaba?

Tahlil.com

Adet gören birinin hamile olma  olasılığı yoktur.Bu konuda ne yazık ki, bir çok internet sitesinde yalan yanlış bilgiler yer almakta ve okurlarımızın da kafası karışmaktadır.
Adet gören birinin neden hamile olamayacağına  dair Tahlil.com'da defalarca soru cevapladık ve bilgilendirici yazılar yazdık.
Size önerimiz aşağıda sizin için hazırladığımız bağlantıları dikkatle okuyarak konuya dair bilgi sahibi olmanız.


Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Eşimin adeti her ay düzenlidir ama bu ay gecikme oldu.İlk idrar testi yaptık negatif çıktı kan testine başvurduk çıkan değer 0.50 olarak gözüküyor.Hamile olma

1 saat önce
G

Selamlar, eşimin son adet günü 06.09.17 tarihindeydi.Her ay düzenli olan adeti bu ay zamanında gelmedi.İlk idrar testi yaptık negatif çıktı,kanda gebelik testine başvurduk çıkan değer 0.50 olarak gözüküyor.Testi yaptırdığımız tarih 13.10.2017 hamile olma olasılığı var mıdır acaba?Teşekkür ederim

Tahlil.com
Yazmış olduğunuz bhcg değerine göre gebelik testi negatif.Yani gebelik yok anlamında.Beklenen adet tarihinde gecikme olması durumunda yapılan gebelik testleri genellikle doğru sonuç verir.Adet gecikmesi başka nedenlere bağlı olabilir.Bu nedenle bir kadın doğum doktoruna başvurabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Boşalması gelince hemen dışarı boşaldı.Ama zevk suyunu arkamda hissettim. Sizce hamilemiyim?

21 saat önce
G

Ben erkek arkadaşımla 10 gun önce anal ilişkiye girdim. Adetime 6 gun kala adet gordum. Boşalması gelince hemen dışarı boşaldı.Ama zevk suyunu arkamda hissettim. Sizce hamilemiyim?

Tahlil.com
Ters ilişki diğer adıyla da arkadan ilişki ile hamile olunup olunmayacağı, olunursa da hangi şekilde hamile olunacağı  konusu oldukça sık merak edilen bir konudur.
Öncelikle merakınızı giderelim. Anal ilişki (arkadan ilişki)  ile hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır.
Meninin yani spermlerin makattan çıkıp  vajina ile temas etmesi veya vajina ağzından içeri girmesi ile ancak hamilelik ihtimalinden söz  edebiliriz.
Önceden de belirtiğimiz gibi bu da gerçekten çok düşük bir ihtimaldir.
Bu tür bir şüpheniz var ise, meninin vajinaya temas etmesi söz konusu isetedbiren adetinizde de en az 1 hafta gecikmesi kaydıyla içiniz de rahat olsun diye test yaptırabilirsiniz.

Konuya dair Tahlil.com'da yazılmış yazılar ve benzer soru ve cevapları okumak için tıklayınız....

Ters ilişki veya benzeri ilişkilerde hamilelik olasılığına dair uzmanlarımızın yazdığı yazıları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz...

Hamilelik ihtimali hangi tür ilişkilerde bulunmaktadır?

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Ben Salı günü gebelik testi yaptım pozitif çıktı.Çarşamba günü doktora gittim kandaki değer 17 çıktı.Tekrar test istedi doktor bey 5 gün sonra 29.90 oldu.Dış ge

21 saat önce
G

Ben Salı günü gebelik testi yaptım pozitif çıktı.Çarşamba günü doktora gittim kandaki değer 17 çıktı.Tekrar test istedi doktor bey 5 gün sonra 29.90 oldu.Dış gebelik olabilir dedi aradan 1 gün geçti adet oldum ama aşırı derecede ağrı yaptı sağ bacağıma belime ağrı vurdu sizce Ben hamile miyim yoksa değil miyim

Tahlil.com

Bhcg değerine göre gebelik bulgusu var denilebilir.Ancak bhcg değerindeki artış beklenen artışın altında olduğu için bu gebeliğin sağlıklı bir gebelik olmadığı anlaşılıyor.Bu durum dış gebelikten ziyade biyokimyasal gebelik olabileceğini düşündürüyor.Biyokimyasal gebelikler genellikle bahsetmiş olduğunuz şekilde ağrılı adet kanaması şeklinde kendiliğinden sonlanabilir ve bir çok anne adayı bunu fark edemez.Yine de en sağlıklı bilgiyi elbette ki muayenenizi yapan doktorunuz verecektir.Bu yüzden bir kadın doğum doktoruna başvurmanızda fayda var.


Biyokimyasal gebelik ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın:http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Dış gebelik ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın:http://tahlil.com/dis-gebelik-nedir-dis-gebelikte-hangi-gebelik-testi-yapilir

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Adetim 10 gün geciktikten sonra gebelik için kan testi verdim beta hcg değerim 51.56 çıktı Doktorum iki gün sonra tekrar test yapalım dedi ama şuan adet kanamas

21 saat önce
G

Adetim 10 gün geciktikten sonra gebelik için kan testi verdim beta hcg değerim 51.56 çıktı Doktorum iki gün sonra tekrar test yapalım dedi ama şuan adet kanaması geldi gibi. Hamile değil miyim sizce?Kafam çok karıştı.

Tahlil.com

Yazmış olduğunuz bhcg değerine göre 4 haftalık hamile olduğunuz söylenebilir. Bhcg değerine göre gebelik bulgusu olan birinin kanaması olursa bu üstüne görme kanaması veya düşük olabileceğinin düşündürür.Bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden bir kadın doğum doktoruna başvurulmalıdır.


Üstüne görme kanaması ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın:http://tahlil.com/ustune-gormek-uste-gormek-nedir-nasil-anlasilir

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
21 saat önce
G
china34

Ben 23 yasindayim aktif bir cinsel hayatim var, cinsen iliski sonrasi,, idrar test sonuclari ;
BIL (-)
URO (+)
KET (-)
ASC (-)
GLU (-)
PRO (-)
BLD (++)
PH (7) 5.0-8.0
NIT (-)
LEU (+)
SG 1.010 1.003-1.030

Tahlil.com

İdrarda rbc yani bld  olması eritrosit yani kanama olduğunu gösterir. Doktorunuz bu tahlil bulgusunu, muayene bilgileri ve ilave tahliller ile birlikte değerlendirerek gerekli kararı vermelidir.
Tercihen ultrason, radyolojik bazı tahliller, idrar kültürü gibi ilave tanı yöntemlerine ihtiyaç olabilir.

3 gün önce
G
ordutv43

Kız arkadaşım hepatit b taşıyıcısı 3 soru sormak istiyorum.

1) tasıyıcılık donemı hastalıga dönüşür mü? 

 2) aşı olunması takdırde bulaşma ıhtımalı nedir? 

 3)tükürük yoluyla bulaşma oranı nedir?

Tahlil.com

Herhangi bir tahlil sonucu sormamışsınız.Ancak merak ettiğiniz konularla ilgili olarak sitemizde bir çok yazı yayınladık ve soru cevapladık.
Dilerseniz merak ettiğiniz konulara dair sitemizdeki yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

3 gün önce
G
FFserpil

Birkaç gündür şiddetli baş agrısıyla gittigim hastanede , kan testimde bazı degerlerin normalin çok çok üzerinde oldugunu söyledi. 
CRP_1 Hıgh 7,3 mg/dl 0 -0,5
PLT Low 109 K/mm3 130-400
PCT low 0,096 % 0,2-0,5
Sedimentasyon hıgh. 43 mm/h 0-2

TahlilCom
CRP değeriniz yükselmiş, başağrısı da varsamuayene sonucuna göre karar verilmelidir, sinüzit, vb.. olabilir..
5 gün önce
G
eda81

29 yaşındayım. regl düzensizliği için yapıldı testler.Konuyla ilgli yardımcı olursanız sevinirim.
luteinizan hormon (lh) - 9,59
progesteron - 0,819
testesteron,serbest-3,40
dhea-s - 376,4
kortizol-16,48
estradiol(e2) - 28,50
folikül stimülan hormon-5,51
prolaktin-16,22

Dr.Mustafa Cesur
Adetin hangi döneminde yaptığınızı bildirmemişsiniz ama sonuçlar normal gibi görülüyor, endokrinoloji ve kadın doğumun birlikte değerlendirmesini öneririm.
5 gün önce
G
Akın Kızgın

31 yaşındayım tahlil sonuçlarım:

WBC: 11.4
NE#: 7.1
RBC: 5.09
HGB: 15.7
HCT: 46.5
 
 doktorum 4-5 ayda bir kan ver diye söyledi

Doktor
Sonuçlarınız normal...
3 hafta önce
G
mediney065

Merhaba ben iki aydır regl olamıyorum tahlil yaptırdım ama bi tedavi uygulamadılar abc 7.50 lym 25 50 gra 68 80 hct 37 .mcv. 79 rdva 30 plta 239.bunun gibi bir-çok test var ama ne anlama geldi anlamadım bir tedavi vermediler ve hala regl ola.iyotum buda bana sitser yaptı ne yapabilirim bana yardım ede bilirmisiniz

Tahlil.com
Bu test sonuçları regl gecikmesi hakkında fazla bir fikir vermez.
Bunun araştırılması için bazı hormon tahlillerine de gerek olacaktır.
Bir kadın doğum doktoruna başvurmanızı öneriyoruz.
3 hafta önce
G
hira_kku

8ay önce şiddetli sağ gögüs kafesimin altında şidetli ağrı nedeniyle acile gittim BT istendi sonucunda da karaciğerde hemanjiyom oldugu söylendi bu süreç içerisinde CRP:90 Ve Sedmantasyon:50 idi taş düşürdüğüm vs söylendi ..şimdi aynı ağrılar nedeniyle doktora gittim crp 25 sedim normal nedeni nedir?

Tahlil.com

Sedimantasyon testi ile birlikte CRP testinin yüksek çıktığı durumlarda ilk olarak akla enfeksiyon ihtimali gelir.

Her 2 testin de yüksekliği hangi durumlarda olabilir konusunda aşağıdaki bağlantılarımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz...


3 hafta önce
G
ruyaruyaaam

anoreksiya nevroza hastasıyım suan 45 kilodayım boyum 1.65 ve yaşım 20. Bazı tahliller yapıldı 4 aydır tedavi görüyorum ama tahlillerimde bi sorun var mı bilmiyorum.
RBC: 3.66, RGB: 11.8, HCT: 35.2, MCV:96.1, MCH:32.2, folat:2.8 total kolestrol: 207 potasyum: 4.9 demir:50 

Tahlil-com
3 hafta önce
G
remziye

6 haftalık hamilryim toxoplazma ıgm 53 çıktı sizce nasıl?

admin
Toxoplasma testinin ,raporunuzda yer alan referans değerlerini gönderirseniz,yardımcı olabiliriz.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER