Adetliyken Girilen İlişkide Gebelik Oluşur mu?

Yayın Tarihi : 2017/12/18 13:15 • Güncelleme Tarihi : 2017/12/18 13:15 •
Bu sorunun yanıtı yetişkinleriçin kolay olsa da; gençler tarafından en çok sorulan gruptandır
Adetliyken Girilen İlişkide Gebelik Oluşur mu?

Bu sorunun yanıtı yetişkinleriçin kolay olsa da; gençler tarafından en çok sorulan gruptandır. Regl olarakda bilinen ve halk arasındaki adet olarak nitelendirilen olay; döllenmeyen yumurtanınartık olgunluğunu tamamladığı ve vücuttan ayrıldığı olaydır. Yeni yumurtanındöllenme yeteneğine ulaşma zamanı ise, adet dönemi bittikten sonradır. Bu durumdanda anlaşılacağı gibi, adetliyken hali hazırda döllenebilme yeteneğine sahip biryumurta yoktur ve bu şekilde gebeliğin hiç şansı yoktur.

Peki adetliyken cinselilişkide bulunmak doğru mudur ve bir korunma yöntemi midir?

Adet halinde iken, vajinadaha kolay enfeksiyon kapma eğilimindedir. Bu sebeple uzmanlar sıkça peddeğiştirmek gibi önlemler almayı önerir. Cinsel ilişki de bu manada çoktehlikelidir. Ciddi ağrı ve sancı yapacak enfeksiyonlar yaşam kalitesiniolumsuz etkileyebilir.

Bu şekilde bir korunma daliteratürde kesinlikle kabul görülmemektedir. Kadının sağlığını son derecetehlikeye sokan bu yöntem, tabii ki onaylanmamıştır. Zaten çoğu zaman korunmakamaçlı değil de, gizli saklı yapılan ilişkilerde kullanılan bir yöntemdir. Şartlarne olursa olsun, insan yaşamı kalitesi her zaman ön planda tutulmalıdır ve busebeple kesinlikle denenmemesi gereken bir yöntemdir.

Diğer bir bakış açısı daçiftler arası uyumdur. İlişki esnasında çiftler hep birbirlerinden saygı beklerler.Ancak bazen insanlar kendine saygı duymayarak, karşı tarafında saygısınıkaybedebilir. Özellikle bayanlar, partnerlerine her zaman şık ve kusursuzgörünmek isterler. Çok iyi bilinir ki, adetli dönemlerde, değişen hormonlarabağlı olarak farklı salgılar ve kokular yayılabilir. Hiçbir erkek, garip kokulubayanla birlikte olmak istemez. Bu sebeple adet dönemlerinde bu tarz ilişkilerekadınlar müsaade etmemeleridir ki, benliklerine saygısızlık yapılması durumundakalmasınlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?