First slide
Second slide
Third slide

Aspartat Transaminaz (AST) Değeri ve Karaciğer Sağlığı

AST veya açık hali ile Aspartat transaminaz enzimi karaciğerin zedelenmesi halinde yüksek çıkmaktadır. Sağlıklı bir karaciğere sahip insanda 8-48 U/L arasında olmaktadır. 

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Yükleniyor...
Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 saat önce
G
bugra575_

Merhaba ben Buğra 17 yasindayim gelisim icin endokrinolojiye gitmistim doktor tahlil yaptirdi sol bilek röntgeni falan cektirdi sonuclari gostermeye gittigim de kemiklerin artik gelisimini bitirmis uzayamazsin dedi.
Kan tahlillerim de alp degeri 230 cikti her sey normal dedi gelişimimi de tamamlamışım 230 cikmasi normal mi?

Tahlil.com
Bilek röntgeni büyümenin devam edip etmeyeceği hususunda önemli bir göstergedir.
ALP değerinizi yorumlayabilmemiz için ise test raporunuzdaki belirtilen referans değerlerini iletmelisiniz.
4 saat önce
G
walker07

CİNSİYET:ERKEK YAŞ:6,5 Tahlilleri yorumlarmısınız teşekkürler.
HEMOGLOBİN    12,9        
HEMATOKRİT    41,2
LÖKOSİT    6,34
ERİTROSİT    5,42
MCV    76,1    L
MCH    23,8    L            
MCHC    31,3    L    
TROMBOSIT    394    
RDW    14,6                    
NOTROFİL %    46,2            
LENFOSİT%    35,9                
MONOSİT%    4,3    L        
EOSİNOFİL%    11,1    
BASOFİL%    0,6        
MPV    7,6        
NOTROFİL    2,93            
LENFOSİT    2,28                
MONOSİT    0,27    L
EOSİNOFİL 0,70
BASOFİL    0,04        
LUC    0,12        
LUC%    1,9    
PDW    35,

Tahlil.com

Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametreler.

Sonuçlar ise normal.
Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?


4 saat önce
G
muratcan19871

Iyi akşamlar bu sonucu yorumlarmısınız? HBsAg (ELISA) 0,4981 ANTİ HCV (ELISA) 0,172 Anti HIV (ELISA) 0,337

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

4 saat önce
G
pesimist_stil

Öncelikle iyi günler. Siteniz gerçekten çok faydalı ve yararlı bilgiler içeriyor. Benim bir sorum var sizlere. Cevaplarınızı ve yazılarınızı okuduğumda adet olan bir bayanın hamile kalamayacağını söylüyorsunuz hep, peki normal adet tarihinden geç adet gören biri için de aynı şey geçerli mi ? Bir de bu gecikmenin nedeni ne olabilir sizce.

Tahlil.com

Normal tarihinden geç adet gören biri veya adet düzensizliği olan biri korunmasız bir cinsel ilişki sonrası hamile kalabilir.
Bizim özellikle belirtiğimiz mevzu ise ilişki sonrası adet görülmesi durumunda adet öncesi kurulan cinsel ilişkiye bağlı bir hamileliğin mümkün olmadığıdır.
Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.


Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.


3 gün önce
G
Skozaa

Hocam merhabalar.3 hafta önce birisiyle ilişkiye girdim.3 hafta sonunda dilimde bazi yaralar kusma filan yasadim ama 3 gun sonra bu agrilar tamamen gecti.Hocam sorum tam olarak şu: cinsel iliski sırasında penisimi karşı cinsin vajinasına hic sokmadım.Ama dilimi bi 3 - 4 kez vajinayi yalayacak sekilde kullandım.Sadece vajina yalamaktan aids bulaşirmı ? Bir de karsi cinse hic oral yaptirmadım.saoln

Tahlil.com

Yazdıklarınızdan HIV enfeksiyonu ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız ve bazı yanlış bilgilere sahip olduğunuz anlaşılıyor.
HIV virusu, bulaşsa bile  bu kadar kısa zamanda enfeksiyona yol açıp belirti vermez. 
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



3 gün önce
G
unuttumdeme

Merhaba erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla bir ilişki yaşadık vijinamin üstüne boşaldı ben hamile kalmaktan korktum ella ertesi gün hapı içtim 2 3 sonra hasta oldum ama kanamam çok çok çok az geldi yani bir ince çizgi kadardı hiç çok gelmedi . 7 gün geçti iliskiden sonra bende göğsümde ağrı karın kaslarım agriyo sizce hamileyim şimdiden yardjmjniz için teşekkür ederim

Tahlil.com

Biz cevap vermekten bıkmıyoruz sizler de sormaktan.
Adet gören birinin hamile olmasının mümkün olmadığını binlerce kere yazdık.Üstüne görme denen olayın da internetteki bilgi kirliliği nedeniyle kafa karışıklığına yol açtığını da defalarca belirttik.

Biraz vakit ayırıp aşağıda yazdıklarımızı ezberleyene kadar dikkatle okuyun.Hatta mümkünse yazıcıdan çıktı alıp bir de fosforlu kalemle üstünden geçin.

Cinsel beraberlik veya ilişki  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki bağlantıyı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor,
Bir kere şu konuyu lütfen unutmayın.Üstüne görme nadir görülen bir durum olup adet kanamasıyla da kolaylıkla ayırt edilebilir.
Aşağıdaki bağlantıda adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için  tıklayınız.....

5 gün önce
G
Nisa2007

Yaşım 28 adetin 3. gunu yapilan hormon tahlilim
BetaHCG 0,0
Estradiol 50 referens araligi 24-114
Progesteron 1,52 referans ara 0,31-1,52
FSH 5,38 referans ara 3,85-8,78
LH 5,57 referans ara 2,12-10,89
TSH 2,399 0,38-5.33
Prolaktin 6,74 referans ara 3,34 - 26,7

Tahlil.com
Gayet iyi çıkmış sonuçlarınız.
BetaHCG 0,0 olması da hamilelik olmadığını gösteriyor.
5 gün önce
G
Denko_70

17 yasindayim kiz arkadasimla surtunerek iliski yasadim uzerine tayt falan vardi giyinikti yani bende boxer vardi birşey olurmu

Tahlil.com

Anlattığınız gibi bir beraberlik sonrası gebelik olasılığı pek mümkün görülmüyor.
Sıklıkla  erken yaşlarda bu şekilde bir yakınlaşma yaşayan ve cinsel konularda da bilgi sahibi olmayan okurlarımızdan sıklıkla benzer sorular geliyor.

Tahlil.com doktorları olarak sizin gibi genç okurlarımıza  önerimiz aşağıdaki bağlantıda yer alan ve hamilelik oluşumuna dair verilen bilgileri sonuna kadar dikkatle okuyup hamileliğin oluşum ve test edilmesi hakkında  bilgi sahibi olmanız.

1 hafta önce
G
trland

Test Adı    Tetkik Sonucu
SEDIM (MM/SAAT)    1
BASO#    0.02
RDW-CV    12.7
PDW    19.5
PCT    0.155
MPV    9.9
PLT    158
MCHC    36.26
MCH    30.61
MCV    84
HCT    44.2
NEU%    51.3
BASO%    0.4
EOS%    3
EOS#    0.12
RBC    5.23
HGB    16.02
NEU#    2.02
LYM%    38.7
WBC    3.9
LYM#    1.53
MONO%    6.6
MONO#    0.26
AST    22
T.KOLESTEROL    183
ALT    26
TRİGLİSERİT    67

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

1 hafta önce
G
korkakseytan2

Merhaba henüz evli degilim ve 20 yaşındayım vicudumda kist vardı tedavi oldum gitti ama 1.5 ay a yaklaştı adet olamıyorum test yaptım negatif cıktı sınavlarım felanda yaklaştı stresliyim mide bulantım felan yok sadece sancım var adet olamıyorum sizce hamilemiyim

Tahlil.com

Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.


Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.


1 hafta önce
G
leylaersu13

Merhaba hocam adetmin ikinci günğ eşimle birlkte olduk ilkinde. dışarya boşalma oldu îkncisinde içme boşaldı adetm 6 7 gün sürüyor bebek istemiyoruz gebelik oluşur mu adet zamanı birlkteliklerde?

Tahlil.com
Nispeten az da olsa tabii ki böyle bir ihtimal vardır.En doğrusu kesin korunma için doğum kontrol yollarını uygulamanızdır.
1 hafta önce
G
mine tezer

merrhaba polikistik over için adetin 3.gününde kan tahlili yaptırmıştım
sonuçları:
TSH:3.72
LH:9.79
FSH:6.69
E2:33.7
PROLAKTİN:15.9
bu şekilde çıktı sizce normalmidir teşekkürler.

Dr.Mustafa Cesur
Hayır normal sayılmaz, polikistik overde görülen LH/FSH oranını LH lehine değişmesi mevcut. TSH'nın bu seviyelerde olduğu durumlarda Haşimoto Tiroidit açısından araştırma yapmak da iyi olur...
1 hafta önce
G
tamer

merhaba hocam bu değerler anneme ait yaşı 61 sıgara kullanmaz.
plevra da ada=51 , albumin=2,7 , protein=5,1 , hemogramda %eos=14 , *eos=1,37 , serumda crp=3,487 , glikoz=116 , protein=8,1 , plevra sıvısı formül %90 lenfosit %10 pmnl mevcuttur. tomoğrofi raporunda mediastende ve sol hilusda multible kalsifiye ln ları , sol masif hidrotoraks, solakciğerde alt lobda total üst lobda kısmi kollaps ve mediastende , sol plevrada multibl solid kitle lezyonları , dorsal vertablelerde spondiloz olduğu belirtilmektedir bu verilerle kanser teşhisimi yoksa tiberkiloz teşhisimi ağırlıklı ihtimaldir saygılarımla

Doktor
Bu konuda bir göğüs hastalıkları uzmanı veya göğüs cerrahisi uzmanına danışmalısınız
1 hafta önce
G
fadime

48 yaşındayım tiroid bezleri çalışmıyor günde 3 çeyrek levetrion hap kullanıyorum 70 kilodayım bir yılda 6 kilo aldım, tahlilerimi yazıyorum cevaplarsanız sevinirim
vldl-kolesterol 9.00 mq/d1
trigliserid 47.00 mq/d1
Serum demiri
saturasyon indeksi 11.00
hemoglobin 11.40
hemoktokrit 33.40
trombosit 97.60
pct 0.08
25 hidroksi vitamin d 4.00 ng/m1

Dr.Mustafa Cesur
Demir eksikliği aneminiz var ve ciddi d vitamin eksikliğiniz mevcut, trombositlerde hafif düşük. D vitamini kullanın ve hematolojiye başvurun
1 hafta önce
G
Sinan

hocam plt değerim 44 cıktı bi hafta sonra 12 ye düştü doktorum hastaneye yatış yaptı, 6 gün hastanedeydm bu süre zarfında hemotoloji doktorum prednol serum verdı sonra 16 lık taplet yazdı onu kullanıyorum kanımda yükseldiğini söledi 144 civarlarına cıkmıs taburcu oldum bi hafta sonra tekrar gelmemi istedi doktor tekrar bi kan testi yapılacak değişiklikler hakkında, bu prednol sizce nasıl bir ilaç benm ayaklarım, cok uyuşuyor bu ilacı içince mide koruyucu ile birlikte atıyorm, sizce ne olabilir benim durumum cevab yazarsanız sevinirim

Doktor
PLT değeriniz düşük,buradan tanınız hakkında fikir yürütmek doğru olmaz.Hematoloji uzmanları buna karar verecektir.
2 hafta önce
G
heraklitos_06

HBsAg (ELISA)    0.5800 NEGATIF                 
Anti HBs (ELISA)    >1000        IU/mL     H(0 - 10)    
Anti HCV (ELISA)    0.200 NEGATIF                 
Anti HIV (ELISA)    0.359 NEGATIF        

Hocam taşıyıcı mıyım? Polis olmama engel midir?

Tahlil.com

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

2 hafta önce
G
ozcan

merhaba ben semen analizi yaptırdım test sonucumu kontrol edebilir misiniz?
Perhiz süresi: 4 gün volüm:4,9 ml renk:gri-opak ph:8,0 vizkozite:(+) likefaksiyon:35 dk fruktoz:(+) spermatozoa sayısı:6.000.000 total spermatozoa:29.400.000 ileri hareketli: %16 yerinde hareketli:%11 hareketsiz:%73 toplam ileri hareketli sperm sayısı:4.704.000 ml yuvarlak hücre sayısı: 300,000 ml lökosit: 5.000,000 vitalite: % 47 KURUGER STRICT normal: %1 Anormal: % 99 baş defekti: %41 boyun defekti: %38 kuyruk defekti: %20

Tahlil.com

Sperm tahlili sonucunuz normal değil.

Öncelikle normal sperm oranı çok düşük.Sperm sayısı da normal değerlerin altında.
Sperm tahlilinde fruktoz pozitifliği olması da anlamlı.
Aşağıda spermde fruktoz pozitifliğine dair yazımızda bu konuda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


Sonuç olarak bu değerlerle çocuk olmasında sorun olabilir.Üroloji bölümünde tedavi olmanızı öneriyoruz.

2 hafta önce
G
muratkacar85

perhiz:3gün
miktar:2.5ml
görünüm:opak
viskozite:normal
aglutinasyon:yok
ph:8
sıvılaşma:30dk
normal yapılı sperm:%80
anormal yapılı sperm:%20
motilite:B
A) progresif hareketli(1/2saat)%23
B) yavas hareketli(1/2saat)%38
C)yerinde hareketli(1/2saat)%9
motilite:B
A)progresif hareketli(1saat)%23
B)yavas hareketli(1saat)%38
konsatrasyon:35mlyn
total sperm sayısı:87.5 mi
vitalite:%70
yuvarlak hücre:1mil

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Sperm testi nedir?
                      

2 hafta önce
G
selin_tolga_14

Merhaa hocam.sırt ağrısı için doktora gittim ve kan idrar tahlili yapıldı. İdrarda 3-4 lökosit. 1-2 eritrosit. 7-8 epitel görüldü.ne anlama geliyor

Tahlil.com
İdrar tahlilinizde kayda değer bir sorun görülmüyor.
Sırt ağrınızın başka nedenleri de olabilir.
3 hafta önce
G
heisenberg

12 ocakta sürtünerek ilişki yaşadık ikimizdede iç çamaşırı vardı boşalma olmadı normalde 23 ocakta adet olması gerekiyordu ama olmadı 31 ocakta 1 ve 5 şubatta evde gebelik testi yaptırdık negatif çıktı ama hala adet olmadı gebelik riski varmıdır ?

Tahlil.com

Gebelik testi yapılmış.Sonuç da negatif çıkmış.
O halde gebelik olmadığını söyleyebiliriz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER