Bal Nasıl Doğru Tüketilir?

Yayın Tarihi : 2018/02/06 11:39 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/16 10:29 •

Bal, bakteri ve virüslere karşı bağışıklığı kuvvetlendiren oldukça yaralı bir besindir.

Bal Nasıl Doğru Tüketilir?

Bal, bakteri ve virüslere karşı bağışıklığı kuvvetlendiren oldukça yaralı bir besindir. Bal yararlı bir besin olsa da bilinçsiz kullanım ciddi sorunlara neden olabilir. Öncelikli olarak sahte baldan uzak durulmalıdır. Glikoz şurubu ile yapılan yapay bal insan sağlığını tehdit eder. Gerçek bal da bilinçli tüketilmelidir. Aksi halde polen içeriği alerjilere neden olabilir. 

Gerçek balı anlamanın pek çok yolu vardır. Ancak pahalı bir ürün olması gerçeği; sahte bal üreticileri için adeta büyük avantajdır. Yapay olarak üretilen bu ballar; ne gerçek lezzete, ne de gerçek bir içeriğe sahip değildir. Ve kalıpla şeker yemekle bu balı tüketmek arasında hiçbir değer farkı yoktur. Ki mevcut ücreti dahi bu suretle baktığınızda fazladır. Bu sebeple hakiki olmayan balı sık sık yemektense; hakiki balı daha az yemek tercih edilmelidir.

Ayrıca bal üretimininin durmaması için doğaya saygı duymak, bitkilere gereken özeni göstermek gerekliliği de hem yeni nesile öğretilmeli hem de sosyal hayatta uygulanmalıdır.

Özellikle çocuklarda bağışıklığı kuvvetlendirmek için çok önemli bir besin olan bal, evlerde daima bulunmalı ve doğru şekilde tüketilmelidir.

Bal İyi Bir Tatlandırıcıdır

Bazı bitki çaylarının, tüketilen yemeklerin tatları oldukça acı veya lezzetsizdir. Bunların içimini kolaylaştırmak adına, tatlandırıcı olarak en çok tercih edilen besin baldır. Bal; hem çok şifalı, hem de çok lezzetli bir ürün olduğu için tercih edilir. Ancak 30 derece sıcaklığın üzerinde bal, aktivitesini kaybeder. Lezzeti hala olsa da, artık faydalı değildir. Bu sebeple eğer bitki çayınıza bal katacaksanız ılımasını beklemeniz gereklidir.

Bal, özellikle bir yaş öncesi çocuklar için çok da doğru bir besin değildir. Çünkü balın kıvamı, çocukların yutmasına uygun değildir. Yoğun kıvamı ile bebeğin soluğunun kesilmesine sebep olabilir. Bu sebeple bebek 1 yaşını doldurduğunda, tam ve doğru yutmayı öğrendiğinde artık bal tüketimi yapılabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?