Bilgisayar başında çalışırken sağlıklı kalabilmek için neler yapmalıyız?

Yayın Tarihi : 2018/02/28 11:02 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/28 11:02 •
Göz yorgunluğu ,stres, kas problemleri,baş ağrısı  gibi problemlerimiz varsa sebebi masa başındaolmanız olabilir
Bilgisayar başında çalışırken sağlıklı kalabilmek için neler yapmalıyız?

Göz yorgunluğu ,stres, kas problemleri,baş ağrısı  gibi problemlerimiz varsa sebebi masa başındaolmanız olabilir.

Hayatımızınönemli bir kısmını çalışarak geçiriyoruz ve büyük bir kısmımızda ekranlıaraçlarla çalışıyor .Ekranlı araçların  sağlığımızı tehlikeye soktuğunu fark edemiyoruz..Bu durumdan korunmak  için dikkat etmemizgereken önemli noktalar var.

İlkyapmanız gereken çalışma ortamını uygun hareket etmenizi sağlayacak şekildedüzenlemek önemli dökümanınız varsa uygun araçlarla düzgün bir şekildeyerleştirmek. Okumak için  eğilmek zorundakalmamanız önemli.

 Masanızınparlak olmamasına ve ışık yansımalarına dikkat edin yansımalar göz yorgunluğunasebep olacaktır. Oturduğunuz koltuğun yükseklik ayarı önemlidir.Kollarınızmasaya yatay olacak şekilde ayarlamalısınız.Çalışırken bilekleriniz düz olmalı.

 Ekranınızınaçısını da ayarlamayı unutmamalısınız ve ekranınızı temiz tutmalısınız. Düzenliaralıklarla( 2-3 saat )görüş mesafenizi değiştirmeyi ihmal etmemelisiniz.

Yeterliaydınlatma çok önemlidir. Bir tane güçlü ampul kullanmaktansa daha düşükkapasiteli bir kaç  ampul kullanılmasıdaha faydalı olacaktır. Mümkün olduğunca gün ışığından yararlanmaya çalışınız. Bunuyaparken ışığın arkadan ekrana gelmemesine dikkat etmeyi unutmamalısınız.

Ve diğerönemli nokta molalar çok önemlidir. Yorgunluk hissetmeye başladığınızda her 1saatte kısa aralar (5-10 dk.), her 2 saatte 15 dk. aralar verin. Molalar sırasındabiraz egzersiz yapıp bacaklarınızı hareket ettirmeyi unutmayın. Molaverdiğinizde ekrandan uzak durun .

 Çalışmahayatında   küçük önlemlerin ciddi sorunlarıönleyebileceğini unutmayın.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?