First slide
Second slide
Third slide

bugün test yaptım 1, 20 çıktı bana negatif denildi sizce durumun nedir yükselme şansı varmi?

2 ay önce
G

mrb ben çift transfer embryo yapıldı 12. gün bugün test yaptım 1, 20 çıktı bana negatif denildi sizce durumun nedir yükselme şansı varmi

Tahlil.com
Bu kan sonucu yükselmez maalesef.
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
3 saat önce
G
kevser_kajmeran

Hocam mrb 3 ay once 3 derece varikosal ameliyati oldum suan ki sonuclar

PH 8
Volum Spermiyovram 1.2 ml
Lifeksiyon 1saat
1.sa Motilt. Sperm %30 Hareketli
2.sa Motilit Sper %20
Morfoloji Sperm %30
Sayi Sperm 8 milyon
Lokosit her alanda 1 2 gorundu

Tahlil.com
Sperm sayısı normalin altında.Bu da normal değil.
Sperm hacmi de düşük.Üroloji doktoruna başvurmanızda fayda var.
4 saat önce
G
dnckmle

6 haftalık hamileyım bir boş gebeliğim oldu kese görüldü gec dollenme olmus son beta 4741,3 tekrar tahlil istedi ve sonuçalarım
TSH(sensitive) 1,15 cıktı toxoplasma LgM negatif 0,02 cıktı.CMV LgM negatif 0,12 cıktı. rubella LgM negatif 0,08 cıktı. pozitif mı olması gerekıyordu

Tahlil.com
Toxoplasma LgM negatif 0,02 cıktı.
CMV LgM negatif 0,12 
rubella LgM negatif çıkan sonuçlarınız normal.
Zaten pozitif olsa sorun olurdu.
Problem yok sonuçlarınızda
14 saat önce
G
emirhankaplan

Hocam Merhabalar,
C.perhiz süresi 4 gün
miktar 2.9
ph 7.5
Likefikasyon(37C) 15 dk
Viskosite Normal
Görünüm Gri Opak
1.Saatte Top. Hareketli Sperm %70
1. Saatte İleri Hareketli Sperm %65
Toplam Sperm Sayısı 304.5 milyon
Yuvarlak Hücre <1
Lökosit <1
Normal morfoloji %5
Baş anomalisi %94
Boyun ve araparca anomalisi %2
Kuyruk anomalisi %12
Sıtoplazmik çıkıntı %2
Yorumunuz nedir hocam. Teşekkürler.

Tahlil.com

Sperm tahlil sonucunuzu değerlendirmeye aldık.
Tahlil sonucunuzu değerlendirdiğimizde normal şekilli spermlerin yüzdesinin düşük olduğu gözleniyor.
Bu sonuç ise, sperm tahlilinde  istenen bir durum değildir.
Bu durumun araştırılması ve tedavi planlanması için üroloji bölümüne başvurmalısınız.

14 saat önce
G
elfgrnti

Merhaba adetim13 gün gecikti9 gün önce test yaptırdım hcg0 çıktı dün tekrar yaptırdım hcg3.0 çıktı yine halime çıkmadım ultrasonda da hiç bir şey yok ve halen adet olmadım doktor Tarlusal verdi kullanıyorum şuan ama halen bir kanamam yok ve bebek istiyoruz hamile olma olasılığım olabilirmi ve dün ağlatacak derecede kasık ağrısı ile acillik oldum hiç bir sorun bulamadilar halende ağrım hafif var.

Tahlil.com

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
5 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.


Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.



14 saat önce
G
info

WBC    8.51    4-10
RBC    4.85    3.8-5.6
HGB    15.1    11-15.5
HCT    44.6    35.5-48
MCV    92    80-95
MCH    31.1    25-34
MCHC    33.9    31-37
PLT    317    150-400
MPV    11.4    7.8-13
PCT    0.36    0.15-0.4
PDW    14.6    9-20
RDW-CV    12.5    11-15
NEU%    52.1    45-78
NEU#    4.44    1.56-6.13
LYM%    32.8    10-48
LYM#    2.79    1.18-3.74
MONO%    10.8    4.7-12.5
MONO#    0.92    0.24-0.86
EOS%    3.2    0.7-5.8
EOS#    0.27    0.04-0.36
BAS%    1.1    0.1-1.2
BAS#    0.09    0.01-0.08
RDW-SD    41.9
P-LCR    36.3

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

1 gün önce
G
info

MONO%    10.8    %    4.7 - 12.5
MONO#    0.92    10^3/uL    0.24 - 0.86    YÜKSEK
BAS%    1.1    %    0.1 - 1.2
BAS#    0.09    10^3/uL    0.01 - 0.08    YÜKSEK

Demir eksikliği için Ferrum Fort kullanıyorum 15 gündür tahlillerde ferritin düzeyi normal gözüküyor şuan
Mide için dün yapılan tahlilde bu iki sonuç sadece yüksek çıktı. Mideden endoskopi yaptırdım Hafif Antral Gastrit çıktı. Burdaki yükseklikler ilaç kullanmadan önce yoktu :/

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece bir kaçı.Ancak sadece bu değerler tek başına fazla bir fikir vermez.
Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir,
Kan sayımı sonrası diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?



1 gün önce
G
kadioglu2828

Lutfen cevaplarmısınız ? iyi günler kolay gelsin. yaşım 22 ve erkeğim . Bir anda tansiyonum 17 11 e çıktı ve gözüm cok aşırı bi şekilde puslu göstermeye başladı ama 5 dakika sonra gecti. yaptırdıgım tahlil sonuçlarından bi kaç tanesi yüksek çıktı yorumlarsanız sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim. LDL = H(134) TGL =H(213) MONO# =H(1,25) LYM# =H(4,43) WBC =H(10,31)

Tahlil.com
Öncelikle geçmiş olsun.
170/ 110 mmHg oldukça yüksek bir değer tansiyon için.
Ancak gönderdiğinin sonuçlar hipertansiyon yönünden veya tansiyon yüksekliğinin nedeni konusunda net bilgi vermez.
Sadece LDL yani kötü kolesterolün yüksek çıkması bu yönde bir bulgudur.
Yaşınız çok genç.Tansiyon yüksekliğinin araştırılması için sırasıyla kardiyoloji, nefroloji ve endokrinoloji bölümlerine başvurmanız gerekebilir.
1 gün önce
G
abdelali

Merhabalar hocam. Sevgilim ile adeti bittikten 1 gün sonra, ocağın 19'unda, ayakta, arkasına geçerek sürtünme yolu ile bir ilişki yaşadık. O ay (Şubat ayı) tam olması gereken zamanda düzenli bir şekilde adetini oldu. Bu ay adeti 5 gün gecikti. Test yaptık negatif çıktı. Bir buçuk hafta önce ağır bir şekilde grip geçirmişti ve ilaç kullandı. Ayrıca kansızlığı var.Dış gebelik ihtimali var mıdır.Tşk

Tahlil.com

Gebelik testi yapılmış.Sonuç da negatif çıkmış.
O halde gebelik olmadığını söyleyebiliriz.

2 gün önce
G
sahinresul12

hocam tekrar rahatsız ediyorum ama bu belirtiler pdkokojikmi algılayamıyorum hayatım alt üst oldu korjçkuyorum her hareketimden dteafımdakilere zarar verebilirim diye imkansız mıdır ilk haftada bdlirti göstermesi ne olur kaba taslak bi açıklama yapın içim rahatladın 14 gün sonra yapılan test saglıklı degilmidir sizce bogazlarımda şişlik hissediyorum �� ��. daha ilk hafta aklımı oynatıcam

Tahlil.com

Yaşadığı şüpheli ilişkinin ardından HIV enfeksiyonuna  yakalanabilirim  endişesi yaşayan ve sonrasında da  HIV paranoyası yada  HIV korkusu nedeniyle kafası karışan, kimi zaman da psikolojisi bozulan  bir çok Tahlil.com okuru var.

Tahlil.com doktorları,  HIV ve AIDS' e dair  yüzlerce soru cevapladı.Sitemizde bir çok bilgilendirici yazı yayınlandı.

İlişki sonrası gelişen HIV korkunuz  bilgisizliğinizden ötürüyse aşağıdaki bağlantılardan HIV testi, HIV  testinin ne zaman yapılacağı ve AİDS belirtileri hakkında yazdığımız yazıları dikkatle okuyunuz.
HIV  korkunuza yol açan durum hakkında bilgi sahibi olmanız korku ve şüphelerinizi yenmenize yardımcı olacaktır.


HIV korkusu ve bu sorundan nasıl kurtulacağınıza dair Tahlil.com doktorlarının hazırladığı uyarı ve önerilerimizi de okumak isterseniz tıklayınız.....


3 gün önce
G
ece.ecrin.nehir

Demirim 60-180 ug/dl de 36
Ferritin ise 5.8-274 ug/Ml de 7.10
2 senedir demir için ilaç kullanıyorum ama pek bir faydasını göremedim ne yapmalıyım kendimi cok yorgun ve halsiz hissediyorum

Tahlil.com
Öncelikle geçmiş olsun.
Değerlerinizin düşük olmasının başka nedenleri de olabilir.Gastroenteroloji bölümüne da başvurun.Kolonoskopi, gastroendoskopi gibi tahlillere de gerek olabilir.
3 gün önce
G
hellfir52

Merhaba hocam eşim beta hcg testi yaptirdi ve teste 60.70 cikti sonucu.tam net bisey soylenmedi olabilir denildi auan hamilelik var mi yok mu bi anlam veremedik

Tahlil.com

Tahlil.com'a sormuş olduğunuz Beta HCG  sonucunu değerlendirdik.
Beta HCG değeri hamilelik lehine.Fakat tek başına bu Beta HCG değerine bakarak hamilelik tanısı kesin olarak koyulamaz.
Doktorunuzun da önerisiyle, önümüzdeki günlerde yapılacak Beta HCG testi sonuçlarında da Beta HCG değerinde yükselme görülmesi ve daha da önemlisi yapılacak ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin görülmesi kesin hamilelik tanısını koymayı sağlayacaktır.
Aşağıdaki bağlantıda  bu konuya ait sorulmuş benzer sorular ve Beta HCG testine dair detaylı bilgiler bulunmaktadır.

3 gün önce
G
yasin.kalaz

7 aylık kızımın hemogram sonucu
Wbc 14,74
Hgb 10,6
Hct 30,2
Rbc 4,13
Plt 286
Mpv 9,4
Pct 0,27
Pdw 10,3
Mcv 73,1
Mch 25,7
Mchc 35,1
Neu% 14,2
Neu# 2,08
Lym% 75,4
Lym# 11,12
Mono% 7,1
Mono# 1,05
Eos% 2,9
Eos# 0,43
Bas% 0,4
Bas# 0,06
Rdw-rd 34,5
Rdw-cv 13,3
Wbc lym% lym# ve bas# yüksek
Hgb hct mcv mch neu% düşük cıktı
Bu sonucların anlamı ne hocam doktorumuz kanda enfeksiyon var dedi risk nedir

Tahlil.com
Kızınızda temel olarak kansızlık bulguları var.
Doktorunuz bu yönde ilave tahliller isteyebilir.
Tedavi başlayabilir.
WBC değerindeki yükseklik ise enfeksiyon bulgusu olabilir.
3 gün önce
G
Bugra

Merhababa hocam
perhiz suresi 4gün
Miktar 3ml
Gorunum kirli beyaz op.
Viskosite yari jel
Likefaksiyon 30dk
Ph 8
Sperm sayisi 18mil/ml
Ileri hizli hareketli %40
Ileri yavas hareketli %20
Yerinde hareketli %10
Hareketsiz %30
Normalite%65

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde hafif bir sperm sayısında düşüklük dışında kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

3 gün önce
G
sahinresul12

Merhaba hocam 4 gün önce şüpheli bi ilişkim oldu fakat kondom kullandım suanda ishal halsizlik mide bulantısı durmadan öksürük kusma isteği gibi belirtilerim var pskolojim bozuldu iyice biliyorum ilk basta bu belirtiler olmaması gerek ama bazı sitelerde 1-6 hafta arası bu belirtiler olabilir yazıyor aklım karman çorman ilişki bittikten sonra prezervatifi cıkarırken elimle dokundum prezervatife :(

Tahlil.com

Yazdıklarınızdan HIV enfeksiyonu ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız ve bazı yanlış bilgilere sahip olduğunuz anlaşılıyor.
HIV virusu, bulaşsa bile  bu kadar kısa zamanda enfeksiyona yol açıp belirti vermez. 
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



3 gün önce
G
meryem.oguz

Kızım 4 yaşında idrar testinde ph8 dansite 1.005 lökosit 32.55 çıkmış diğer değerler normal enfeksiyon var mıdır antibiyotik kullanmalı mıyım çok sık antibiyotik kullandık bu ara ( beta virüsü.orta kulak iltihabından dolayı)

Tahlil.com

Tam idrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi normal değildir.Bu tahlil sonucu  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.
Bu durumda idrar yolu enfeksiyonu varlığı açısından ek olarak  idrar kültürü tahlili yol gösterici olacaktır.
İdrar kültürü pratik, kolay ve güvenilir bir mikrobiyolojik tahlil türüdür.
Mikrobiyoloji laboratuvarlarında mikrobiyoloji uzmanlarının kontrolünde yapılır.Ancak nedendir bilinmez meslektaşlarımızın bir çoğu bu çok yararlı testi pek istemiyorlar hastalarından.Kültür istemeden doğrudan antibiyotik tedavisine başlayabiliyorlar.Bu da zamanla dirençli bakterilerin oluşunuza yol açabiliyor.

Sonuç olarak idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığının araştırılması için idrar kültürü testi yapılmasını öneriyoruz.
İdrar kültürü testine dair daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

3 gün önce
G
gulser_tem

merhabalar benin Lenfosit sayısı (H) 5.33 normalmi

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz Lenfosit sonucu  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece biri ve  tek başına fazla bir fikir vermez.
Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir,
Kan sayımı sonrası diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, lenfosit tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?



3 gün önce
G
kadirer_97

WBC 6
LYM 2,4
LYM% 40,1
MON 0.4
MON%7.5
NEU 2.8
NEU%47.5
EOS 0.2
EOS 4,1
BAS 0.05
BAS%0,8
RBC 6.8
HGB 14.5
HCT 43.6
MCV 64
MCH 21.2
MCHC 33.3
RDW 17.2
PLT 281
MPV 8.7
PCT 0.2
PDW ---

Tahlil.com

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

1 hafta önce
G
gulsahgizemsavas

Merhaba beta hcg 1193 sonucum.kac haftalık hamile oluyorum ve ikiz olma durumu nasıl oluyor buna göre

Tahlil.com

Tahlil.com'a göndermiş olduğunuz  Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olarak değerlendirilir.Ancak sitemizde sürekli vurguladığımız gibi, kesin gebelik tanısı için ultrason muayenesiyle de gebelik kesesinin görülmesi gerekmektedir.

Buna göre gebeliğin çoğul olup olmadığı da değerlendirilecektir.
Bununla birlikte Beta HCG değerlerinin de hamileliğin seyriyle birlikte periyodik olarak yükselmesi de sağlıklı bir gebelik lehinedir.

Bu bakımdan sadece Beta HCG değerlerine bakarak kesin bir gebelik varlığından söz etmek doğru değildir.olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  

Size önerimiz ise, bu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürmeniz.Önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?

Kimyasal gebelik nedir?

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?

1 hafta önce
G
cenk_inci07

Mrb hocam bundan bir yil 3 ay once korunmasiz bi iliskide bulundum ynliz iki dk sonra korunmasiz oldugu dusuncesiyle iliskiye son verdim bosalma yasanmadi o zaman aklima gelmedi aradan 1 yil gectikten sonra korku yasadim HbsAg: 0.601 Anti HBs: 1000 ANTI HCV: 0.070 Anti HIV 1/2 : 0.218 Bir ay sonraki HBsAg: 0.540 ANTI HC: 0.042 Anti HIV 1/2: 0.354 Artik tekrar yaptirayimmi yoksa konuyu kapatayimmi

Tahlil.com

HIV ile ilgili tahlil  sonuçlarınız normal.
HIV korkusu, paranoyası  veya endişesi yaşayanlara Tahlil.com doktorları olarak önerimiz ise; testlerini kendi başlarına değil de  bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurarak ve onun tavsiyesi ile testlerini yaptırmaları olacaktır.

HIV endişesine dair olarak konuyu kapatıp kapatmayacağınız ise sizin bileceğiniz bir durum.Burada test sonuçlarınızı yorumluyoruz.

Ayrıca geçmeyen bir  HIV korkunuz var ve  bu konuyu kafanızdan hiç atamıyorsanız aşağıdaki HIV korkusuna dair yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Bu yazımızı dikkatle okuyup bu konudaki uyarılarımızı dikkate almanız faydanıza olacaktır.




1 hafta önce
G
guloazadi

Merhaba efendim
Bir şey soracaktım vajinamda el yöntemiyle sürtünerek,alet sokma yada parmak sokma herhangi bir şey olmadan birden uyuştu ve beyaz sıvı bir akıntı geldi ama herhangi kan olsun ağrı olsun bir şey olmadı.Kızlık zarı bozulmuş mudur? düşünmekten canım iyice sıkılmaya başladı.

Tahlil.com
Mastürbasyon sonrasında bu sıvının gelmesi gayet normal bir şey. Vajinanıza parmak veya yabancı bir cisim sokmadığınız taktirde kızlık zarı bozulmaz. bozulduğu taktirde bir kaç damla kan gelebilir ve bazen bu kan pembe renkte olur


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER