Ciltte Görülen Çatlaklar ve Önlemi

Yayın Tarihi : 2017/01/04 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2022/02/05 03:38 •

Cilt çatlakları kadın veya erkek her iki cinsiyette de görülen bir cilt sorunudur

Ciltte Görülen Çatlaklar ve Önlemi

Cilt çatlakları kadın veya erkek her iki cinsiyette de görülen bir cilt sorunudur. Cildin yapısı çatlamada oldukça önemlidir. Yağlı ve esnek bir ciltte çatlaklar oldukça zor oluşurken kuru ve gergin bir ciltte çatlak oluşumu oldukça kolaydır. Çatlaklar özellikle hamilelik süreci, hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda görülür. Çatlak tedavisi için çeşitli krem ve yöntemler bulunmaktadır. 

Cilt Çatlakları Genetik midir?

Genetik; pek çok vücut fonksiyonunda önemli olduğu gibi, cilt çatlaklarında da son derece önemlidir. Genellikle hamilelik çatlakları, anne ve kızda aynı yerlerde ve hemen hemen aynı miktarlarda görülür. Bu da bize, genetik olarak vücudun çatlaklara yatkınlığı olabileceğini söylüyor. Ancak bu, çatlağı olan her annenin kızında da çatlak olabileceği veya erkek çocuğunda bu çatlağın olmayacağı anlamına gelmiyor. Genetik olarak bir yatkınlık söz konusu olsa da, çatlaklarda insan çoğu zaman kaderini kendi belirler. Yani kilo almakta ve vermekte bir aşırılık olmadığında, gebelikte gerekli şekilde vücut nemlendirildiğinde, genetik yatkınlığı olan kişilerde çatlak olmama ihtimali oldukça yüksektir. Bu sebeple kişinin genetik yatkınlığı olsun yada olmasın, eğer çatlak gibi bir tehdit altındaysa, her zaman tedbirli olmakta fayda vardır. 

Çatlak Nasıl Önlenir?

Çatlak, kuru olan derinin anormal derecede gerilmesi neticesinde, bölgesel olarak esnemesi ve deri dokunusun incelmesi neticesinde yer yer renk açılmalarının meydana gelmesi demektir. Haliyle vücudu kuruluktan arındırmak, çatlakları önleyecek en önemli unsurdur. 

Kurumayı önlemek için E vitamini içerikli yağ ve kremler çok tercih edilir. Ancak bunları uygulamak daha önemli bir detaydır. Bu ürünler nemli cilde uygulanmalıdır. Bu sayede vücut iç ve dış dengeyi korumak adına nemi daha iyi çekecektir. Yani bu ürünler uygulanacak bölge önce ıslatılmalı veya duştan çıkınca kurulanmadan önce uygulanmalıdır. Derinin içine daha iyi nüfuz etmesi için, krem veya yağlar, eller yardımıyla masaj yaparak, dairesel hareketlerle bölgeye uygulanmalıdır. 

Ayrıca içten denge desteğini sağlamak için yeterince su içilmeli ve vücudun her dokusu bu sayede nemlendirilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?