Cinsel Hedonizm Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/11/30 13:47 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/05 14:06 •

Hedonizm; insanların, hayatlarındaki bütün eylemlerini haz alarak yapması gerektiğini savunan felsefedir.

Cinsel Hedonizm Nedir?

Hedonizm Nedir?

Hedonizm; insanların, hayatlarındaki bütün eylemlerini haz alarak yapması gerektiğini savunan felsefedir.

Cinsel hedonizm; nefsin egemenliği olarak adlandırılır. Yaşamın anlamını cinsellikten bekleyen, cinsellikte arayan hastalıktır.

Çalışıp üretmeyi değil, sadece haz almayı beklerler.
Her geçen gün bu grubun sayısı artmaktadır. Davranış bozukluğudur ve psikolojik olarak tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

Cinsel Hedonizm Çağımızın Problemi Olabilir

Hedonizm genel olarak bir problemdir. Özellikle kusursuz ebeveynli tanımının hayatımıza girmesiyle birlikte; çocuklar erken yaşta haz odaklı yaşamaya başlıyor. Kusursuz süslenmiş yemekler, özel menülü sofralar, oyunlarda sürekli çocuğun isteğine göre şekil almak, çocuğun haz duyduğu her işi, oyuncağı, hatta canlı hayvanı dahi almak gibi durumlar çocuğa henüz küçük yaşta en önemli sensin ve senin hazların mesajını verir.

Ve çocuk hayatı boyunca bu hazzı yaşamak ister. Dolayısıyla insanların isteklerini, haklarınız, özgürlüklerini görmezden gelir ve sadece kendini önemser. Bu durumda hedonizm her alana yayılır ve bu çocuklar büyüdüğünde de cinsel hedonizmle karşımıza çıkarlar.

Psikolojik Sıkıntıda Olan Bireyler Daha Fazla Cinsel Hedonizm Yaşar

Cinsel hedonizmin kaynağı, kişinin kendini ait hissetmesinden kaynaklanır. Eğer kişi; hayatında başarılı, sevildiğine inanan bir bireyse ve çocukluğundan itibaren bu şekilde yetiştirildiyse dışarıdan bir haz aramaz ve hayattan her haliyle keyif alır.

Ancak yeterince hayatında değerli hissetme durumu yoksa, bu sefer cinsel hazlarla hayata tutunmaya çalışır. Çünkü cinsel hazzın bir noktası vardır. Ve o noktayı bulduğunda uyarılması son derece kolaydır. Dolayısıyla hayattan manevi anlamda tatmin duymayan kişiler, cinsel hazla kendilerini mutlu etmenin peşinde koşarlar. Bu da hayatları boyunca her objeye, her kişiye, her nesneye cinsel yolla bakmalarına sebep olur.

Cinsel hedonizm ile yaşayan insanların herşeyden önce sevilmeye ve değer görmeye ihtiyaçları vardır. Bu sebeple tedavi edilmesi şarttır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?