Cinsel Bir Tabu: Kadın Cinsel Birliktelikten Zevk Almaz!

Yayın Tarihi : 2018/04/18 11:45 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/26 01:39 •

Cinsel ilişkilerin devamlılığını ve verimliliğini kişilerin yaşamları boyunca belirledikleri tabular etkileyebilir

Cinsel Bir Tabu: Kadın Cinsel Birliktelikten Zevk Almaz!

Cinsel ilişkilerin devamlılığını ve verimliliğini kişilerin yaşamları boyunca belirledikleri tabular etkileyebilir. Bu tabuların belki de önemlisi kadınların cinsel birliktelikten zevk almadığıdır. Bu yanlış inanış pek çok ilişkinin bitmesinin esas etkenidir. Kadınlar da aynı erkekler gibi cinsel birlikteliklerden fiziksel ve psikolojik olarak zevk alırlar. Eğer cinsel birliktelik sürekli tek taraflı zevk veriyorsa mutlaka bir uzmanla görüşülerek destek alınmalıdır. 

Kadınlarda Cinsel Haz Nasıl Yaşanır?

Kadınlarda orgazmı klitoris noktası, diğer adıyla G noktası sağlar. Yani vajinaya yakın bir bölgeye yapılan temas, kadında haz bölgesini ortaya koyar ve kaliteli bir cinsel ilişki ortaya koyar. Bu noktanın uyarılması için herşeyden önce, kadının bu duruma hazır olması gerekir. Bu sebeple ön sevişme, kadının orgazmı için de vazgeçilmez bir unsurdur. 

Kadınların esas zevk noktası G bölgesi olmakla beraber; göğüs ucu dokunuşları, tenine yapılan sevecen dokunuşlar, dudak gibi bölgeler, cinsel teması barındırır ve kadında da isteği yaşatır. Çünkü bir kadının cinselliği doğru yaşayabilmesi için öncelikle sevildiğini ve arzu edildiğini hissetmesi gerekir. Bu sebeple ön sevişme olarak adlandırılan; öpüşme, dokunma, sarılma gibi durumlar asla aceleye getirilmemeli ve hissederek yapılmalıdır. Kadın ancak bu şekilde rahatlayabilir, gevşeyebilir ve cinselliği yaşayabilir. 

Kadınlarda da, tıpkı erkeklerde olduğu gibi boşalma vardır. Ancak bu durum erkekteki kadar yoğun bir akıntı olarak meydana gelmez. Kadınların rahim içinde bir hazne olduğundan, çoğunlukla bu hazne içine akıntı birikir ve tuvalete çıktıkça dışarıya tam anlamıyla çıkış sağlanır.  

Kadınların Orgazmı Neden Bilinmez?

Kadınların cinsellikten haz almadığı kanaati, süregelen cinsellik utanmalarından kaynaklanır. Cinsellik, toplum olarak doğal algılanmadığından, ayıp söylemleri olduğundan, özellikle ergenlik döneminde erkeklerde cinsellik gelişimin bir aşaması görülürken, kadınlarda bir farklılık gibi algılandığından kaynaklanır.

Bu sebeple ergenlik dönemlerinde çocuklara cinsellik, belli sınırlar içinde anlatılmalı ve dışarıdan yanlış bilgilerle donatılması engellenmelidir. Ancak bu konuşmalar, asla teşvik edici olmamalı, bilgi içerikli olmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e********* :

meraba bişi sorucam ben hiç istemedim yani zorla yapılan bişi arkadan yaptı fakat ben ağladım yani hiç böle bişi istemdm zorlandım da denilebilir benm hayatım karardımı yani ben artık kız değilmiyim bunu merakettim hergün ağlıyorum lütfen cevap verin


Cevap:

Arkadan olan ilişkilerde kızlık zarına zarar gelmez.

?