Cinsel Yaşantı ve Bağırsak Hastalıkları

Yayın Tarihi : 2017/05/03 12:54 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/29 12:39 •

Bağırsak hastalıkları çoğu kez eşlerin cinsel yaşamınıolumsuz yönde etkilemektedir.

Cinsel Yaşantı ve Bağırsak Hastalıkları

Bağırsak hastalıkları çoğu kez eşlerin cinsel yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle iltihaplı bağırsak hastalıkları yaşanırken kişi cinsel ilişki sırasında acı ve ağrı hissedebilir. Bu durum kişide cinsel isteksizliğe neden olur. İltihaplı bağırsak hastalıkların tedavi edilmesi, cinsel yaşamın sağlıklı olarak yaşanması için de geçerlidir. 

İltihaplı Bağırsak Hastalıkları

Bağırsaklar da tüm vücut gibi, sistemlerin çok önemli bir parçasıdır. Bağırsaklarda meydana sık gelen hastalıklardan biri iltihaplanma durumudur. İltihap; doku zedelenmesi neticesinde meydana gelen, irin dolu şişliklerdir. Bağırsak bir iç organ ve sindirimin son kanalı olduğu için bu alana ulaşmak da çok kolay değildir. Dolayısıyla tedavisi uzun süre olabilir.

İltihaplı bağırsak hastalıkları çoğu zaman akuttur yani kolayca tedavi edilebilir ancak bazen de kronik bir hastalık haline gelir ve bir kaç sene zorlu tedavi sürecinden sonra, kişi normal hayatında da dikkatli olmak suretiyle kontrol altında rahat yaşamını sürdürebilir. Dolayısıyla bu da insanların atak durumunda daha dikkatli olmasını gerektirir.

Kadınlarda bağırsak iltihaplanması durumunda hassaslıklar ortaya çıkar. Vücudun neresinde olursa olsun iltihaplı bir alan, temasla ağrı verir. Dolayısıyla kadınların bağırsağında iltihap varken cinsel birliktelik yaşaması, o alana baskıyı artırır ve ağrılı bir hal alır. Bu sebeple ciddi ağrılı iltihaplanmalarda cinsellik için bir süre tanınmalı ve tedaviden sonra cinsel hayat devam etmelidir.

Eğer iltihaplanma bölgesi küçük ve rahimden uzak bir alanda ise, o zaman cinselliğin her hangi bir etkisi olmayacaktır. Dolayısıyla eğer cinsellikten uzak durulması gerekecekse doktorunuz bu hususta sizi uyaracaktır.

Bağırsak İltihaplanması Neden Olur?

Bağırsak iltihaplanması öncelikle yapısal olabilir. Yani genetik olarak böyle bir hastalığı taşıyor olabilirsiniz.

Yanlış beslenme bağırsak hastalıklarında en önemli etkendir. Sindirilmesi zor, az pişmiş et ürünleri, haddinden fazla acı tüketimi gibi durumlar bağırsak hastalıklarına sebeptir.

Ters cinsellik adı verilen, bağırsak girişinden yapılan cinsel ilişkiler de çok yanlış bir yaklaşımdır. Bu durum kadınlarda bağırsak iltihaplanmasına sebep olabileceği gibi, hiç bir zaman gaitasını tutamamak gibi daha ciddi sorunlara da sebep olabilir. Bu sebeple kesinlikle ters ilişki uygulanmamalıdır. Denemesi dahi sakıncalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?