First slide
Second slide
Third slide

Cinsellik İçin Uygun Ortam Nasıl Hazırlanır?

Çiftler arasında cinsel uyum için ilişki sırasındaki ortamın uygunluğu da önemlidir.Genel olarak şöyle bir ortam idealdir ve herkesi uyarır diye bir şey söylemek yanlış olur.
Kişiden kişiye değişir, kimi insan asansörde sevişmeyi uyarıcı bulur kimisi havuzda.
Herkesin söylediği gibi en uygun ortam kırmızı ışıklı, kırmızı güller olan ortamdır falan
gibi şeyler yanlıştır, böyle bir şey yoktur. Ortamda neler olduğundan çok neler olmadığı
daha önemlidir.

Maddeler halinde sıralamak gerekirse:

-Evde başka insanların olması: Partnerinizle evde yalnız kalmak her zaman ideal ortam olarak
görülür, evde başkalarının varlığı tedirginlik ve utanma duygularını ön plana çıkararak uyarılmayı
azaltır.
-Ortamın kirli olması: Eğer ortamın pis olması gibi bir fetişiniz yoksa mekanı temiz tutmaya özen
gösterin. Pislik her zaman dikkat dağıtıcı ve rahatsız edicidir.
-Ortamın gürültülü olması: Rahatsız edici derecede gürültü dikkat dağınıklığı nedeniyle
zararlıdır.(Not: Yumuşak bir müzik her zaman iyidir)
-Ortamın sıcaklığı: Kulağa saçma gelse de önemli bir durumdur. Ortamın sıcak olması
iyi bir ilişki için gerekli olabilir. Araştırmalara göre sıcak ortamda aşk daha baskın oluyor.
İnsanların yazın daha çok aşık olması bu sebeptendir.
Görüldüğü üzere asıl olan ortamdaki rahatsız edici nesneleri ve durumları ortadan kaldırmak, ideal bir ilişki ortamı için en önemli şeydir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Ağrılı Cinselliğin Bedensel Sebepleri Nelerdir ?

Ağrılı bir şekilde cinsel yaşantı var ise bu şikayetin nedenin  bedensel bir nedenden dolayı olabileceği uzmanlar tarafından tespit edilmiştir.

Ağrılı Cinselliğin  Bedensel Nedenler Nelerdir?

1-Kızlık zarıyla ilgili sorunlar (zarın kalın olması gibi )

2-Vajinadaki darlıkların, kitlelerin yarattığı sorunlar

3-Vajinadaki kuruluğa-ilişki öncesi ıslanmamaya bağlı şikayet olabilir. Bu bazı enfeksiyonlar sonucu orada ıslanmayı sağlayan bezlerin yapısının bozulmasından, veya yaşlılığa bağlı olarak veya kullanılan bazı ilaçlardan veya bazı tedavilerden veya bazen çok nadir doğuştan olabilir.

4-Vajinal enfeksiyonların bazıları normalde bile yanma ve kaşıntı yaparlar ki bunlar ilişkide daha fazla sıkıntı yaratabilirler

5-Herpes virüsleri de aktif olduklarında ilişkide ağrı,yanma, acıma yaparlar.

6-Bazen normal doğum sırasında vajende veya rahmi tutan bazı bağlarda meydana gelen harabiyet de daha sonra ilişkide şikayete sebep olabilir

7-Yaşlılığa bağlı vajende esnekliğin azalması da acı sebebi olabilir, özellikle menopozdan sonra bu tip şikayetler olabilmektedir, dokular esnekliklerini yitirdiklerinden cinsel ilişki tahrişe ve ağrıya neden olabilir.

8-Zor doğumlardan sonra yırtılma olduğunda veya doktor tarafında epizyotomi dediğimiz yöntemle doğuma yardım edildiğinde fazla dikiş veya iyileşmesi esnasında enfeksiyon olduğunda dikiş yerleri genelde sertleşerek vede yükselerek iyileşirler( nedbe oluşumu) ve bu nedbeler ilişkide ağrı duyulmasına neden olur.

9-Allerjik nedenler; prezervatife, eşinin spermine, kullanılan jele veya diğer alerjik nedenlerden dolayı oluşur

10-Karın içindeki kitleler,enfeksiyonlar, rahimdeki kitleler,idrar yollarındaki enfeksiyon ve diğer problemler ve erkeğin organının normalden büyük olması ve diğer bazı nedenler.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Erkeklerde Prolaktinin Hormonu (süt hormonu) Yüksekliği Cinselliği Etkiliyor

Günümüzde prolaktin hormonunun kadınlar ve erkeklerde yükselmesi yaygın bir sorun haline gelmiştir. Bu hormon, kadınların meme bezlerinden süt salgılanmasını uyarır. Kadınlarda, bu hormonun gereksiz artış nedeni genellikle hipofiz bezi tümörleridir. Erkeklerde ise bu olasılık düşüktür.
Erkeklerde hipofiz bezi tümörüne bağlı olarak bu hormonun kanda yükselmesi, baş ağrısı ve görme problemleriyle birlikte ortaya çıkar.
Erkeklerin %60 ’ında bu tümörler 10 milimetreden büyüktür ve
makroadenom olarak isimlendirilir.
Söz konusu hormonun yükselmesi erkeklerde, kadınlar kadar belirgin değildir ve genelde cinsel işlev bozukluğu, baş ağrısı ve görme problemleri gibi nedenlerden dolayı doktora gidildiğinde teşhis edilir.  


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 hafta önce
G
arzu07

ağrıdan acile gittim 15 gün önce, idrar kan tahlili yapıldı,kan tahlilin MCHC [L] 31,43 ..RDW [H] 18,6 ,çıktı, idrar tahlilin de Eritrosit [E] 1+ çıktı,ilaç kullandım geçmedi,ürolojiye gittim,tekrar idrar tahlili istendi Eritrosit [E] 2+ ve Lökosit [E] +-, sonuçlar nedir acaba?

TahlilCom
Tedaviye rağman şikayetleriniz geçmedi ise idrar kültürü yaptırmanızı öneririz..
1 hafta önce
G
fenerbahce_tugce1907

Eşimle sürtünme yoluyla iliski yaşadık vajinamdan içeri biraz boşaldı hamile kalma olasiligim var mı?

Tahlil-com
Evet bu şekilde hamile kalabilirsiniz.
2 hafta önce
G
kevsergonulds

Hocam merhaba ben bir ilişki yaşadım fakat vajinanın içine boşalma olmadı sadece kalça kısmına boşaldı yani vajinaya geldi mı bilemem ve ilişki yaşanırken adettim .Daha sonra 25 gün geçti ve idrar testi yaptım negatif cıktı. Sonrasında da adet oldum ama normale göre azdı şimdide adetim bitmesine rağmen karnında ciddi bir şişlik var bu kanamanın adet değilde üstüne adet görme olmasından korkuyorum.

Tahlil.com
Regl iken ilişkiye girmek gebelik oluşumunu engeller diye kesin bir durum yok.Üstüne görme kanaması normal adet kanamasından çok daha farklı ve kısa süreli bir kanama olur. Üstüne görme kanaması olduğunu düşündürüyorsa gebelik testini tekrarlayarak daha net bir bilgi edebilir veya bir kadın doğum doktoruna muayene olabilirsiniz.
1 ay önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



1 ay önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
1 ay önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

1 ay önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



1 ay önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
1 ay önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER