Çocuklarda Astımın Alerjik Olduğu Saptanabilir mi?

Yayın Tarihi : 2017/10/02 13:58 • Güncelleme Tarihi : 2021/09/27 22:39 •

Astım; kronik bir üst solunum yolu hastalığıdır.

Çocuklarda Astımın Alerjik Olduğu Saptanabilir mi?

Astım; kronik bir üst solunum yolu hastalığıdır. Yaşam kalitesini büyük oranda kötü etkiler ancak; sebebinin bilinmesi, sosyal hayatı kolaylaştırabilir. Astım alerjiye bağlı gelişirse; alerji yapacak madde ile temas ortadan kaldırıldığında kişi, rahatlama hissedecektir.

Çocuk astımlarının çok büyük oranı alerjilere bağlıdır. Bunu saptamak ise oldukça kolaydır. kolun iç yüzüne veya sırta yapılan iğne testlerinden sonra; astımın alerjiye bağlı olup olmadığı açıklanabilir

Çocukta Alerjik Astım

Alerjik astım, yaşanılan nefes darlığından dolayı vücudu strese sokan ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Ancak bu hastalığın çocuklarda görülmesi, daha travmatik ve daha zordur. Çünkü çocukluk çağında metabolizma çok hızlıdır. Bu hızlı metabolizma; onların büyüme ve gelişmesini desteklerken, aynı zamanda hareket etme enerjilerini de ortaya koyar. Yani kendilerini durduramazlar ve fazlaca aktiftirler. Bu sebeple çocuklarda astıma bağlı nefes darlıkları, onların hayat enerjisini kısıtlamakta, oyunlarda geri kalmasına sebep olmakta ve sosyal hayatlarını olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple çocukların bu hastalıklardan korunması, çözümünün üretilmesi, aslında yetişkinlik çağında uğraşmaktan çok daha zordur. 

Çocukta Alerjik Astım Tespit Edildikten Sonra Ne Yapılmalıdır?

Alerjik astım; bir nesneye olan hassasiyetten dolayı, kişinin astım semptomları göstermesi durumudur. Yani alerji sebebi ortadan kaldırıldığında, aslında astım şikayetleri de ortadan kaldırılmış olur. Bu sebeple  çocukta alerjik astım saptandığında alerji yapan nesne uzaklaştırılmalıdır. Şayet doğada olan ve uzaklaştırılamayacak bir nesne ise, çocuğun bu ortamlarda maske gibi koruyucu ekipmanları olmalı ve bu unsurdan olabildiğince uzak durması sağlanmalıdır. Çocuğun tıkanmasını engelleyecek ilaçlar kullanılmalı ve rahatsızlıkların henüz meydana çıkmadan durudurulması sağlanmalıdır. Ayrıca bol su içmesi teşvik edilmelidir. Su molekülleri, alerjiye sebep olan unsurları bir arada tutar ve vücuda zarar vermesini engeller. Vücuda giriyorsa da, bunları hapsetmesi sayesinde vücuda hiç bir zarar vermeden, idrar yollarıyla atılmasını destekler.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?