First slide
Second slide
Third slide

Çocuklarda Kusma Olduğunda Aileler Ne Yapmalıdır?

İlkbahar ayları ile birlikte, çocuklarda  entero-viral enfeksiyonların görülmeye başlıyor.
Bu tür enfeksiyonlarda da kusma şikayeti sık olarak görülüyor.
Kusma aileleri korkutan bir yakınma. Çocuğun her yediğini veya içtiğini hemen kusması aileyi panikletiyor.
Kusmalarda genel prensip çocuğa verilecek sıvıyı yudum yudum az az vermektir.Bir bardak suyu bir dikişte içerse ,arkasından hemen kusar.
Nasıl serumlar damara damla damla gidiyor.Öyle yavaş yavaş içilmesi kusmayı azaltır.
Kusma için çocuk yaş grubunda ilaç kullanmak pek doğru değil. Bazen fitiller işe yarayabilir. Kusan bir çocuğa ağızdan bir ilaç vermek de  çok mantıklı değil.Eğer kusma çok ağırsa, hastanede  serum takılabilir.
Kusmalarda, şunu unutmamak gerekir.Ağızdan alınacak sıvı her zaman daha etkili olup daha çabuk bir iyileşme sağlar.
Aileler çocuğun hiçbir şey yemediğinden devamlı kustuğundan rahatsız oluyorlar.
Aslında çocuk yemeyerek kendini koruyor.Bu nedenle çocuğu  yemeğe çok da  zorlamamak lazım.
Arka arkaya gelen kusmalardan sonra,çok kötü kokulu su gibi bir kaka da yapılıyorsa çocuğun Rota virus enfeksiyonu geçiriyor olması kuvvetli ihtimaldir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Anoreksia Nevrosa Hastalığı Nedir? Neden Kaynaklanır?

Aç kalarak kilo vermenin sağlık için ne kadar büyük tehlikeler yarattığı, hatta kimi durumlarda ölümle sonuçlandığı biliniyor.
Özellikle gelişme çağındaki gençlerde daha sıklıkla rastlanan bu aç kalarak zayıflama saplantısı, daha ileri safhalarda yerini ciddi bir beslenme ve yeme bozukluğu hastalığı olan "anoreksia nevrosa"ya bırakıyor.
ABD'nin tanınmış tıp adamlarından Dr. Sanjay Gupta, kişilerin kendi kendilerini aç bırakarak adeta cezalandırırcasına sağlıksız bir şekilde zayıflama takıntılarını, bu insanların sosyal çevrelerine ya da ailelerine karşı verdikleri tepkisel bir davranış olarak tanımlıyor.
Bu hastalığın pençesine henüz genç yaşlardayken çok sayıda kadın ya da erkeğin yakalandığını vurgulayan Dr. Gupta, bu kişilerin yemek yememe ve mümkünse sadece su ile yaşama takıntılarını ileri yaşlara kadar sürdüklerini, çoğu vak'anın sonunun zaten çok da yaşlanmadan hayata gözlerini yummak olduğunu söylüyor. Bu vak'alarının vücutlarında kısa süre sonra yetersiz beslenme nedeniyle çeşitli hastalıklar meydana geldiğini belirten Dr. Gupta, organların kaybedilmesiyle başlayan ve beyin hücrelerinin yitirilmesine kadar varan bir tablo çiziyor.

Anoreksia nevrosa neden kaynaklanıyor?


Anoreksia Nevrosa, uzmanlar tarafından, yaşam süresince karşılaşılan psikolojik bir takım eksikliklere dayandırılıyor. Bu hastalık, yaşanılan hayal kırıklıkları, üzüntüler, kişilerin kendilerinde meydana gelen öz güven eksiklikleri ya da çok sevdikleri bir varlığı kaybetme sonucu ortaya çıkabiliyor. Tedavisi mümkün olabilen bu hastalık için çok geç kalınmadan bir uzmandan yardım almak gerekiyor.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Parkinson Hastalığı Nedir?

Parkinson hastalığı nörolojik sistemi ilgilendiren ciddi bir hastalıktır. Parkinson kademeli olarak ve sürekli ilerleyen bir sağlık sorunudur.
Bu hastalıkta beyin hücrelerinde ölüm, fonksiyon kaybı ve dejeneratif değişiklik görülür.
Parkinson hastalığında beyinde dopamin üretiminden sorumlu nöronların kaybı söz konusudur.
Parkinson tipik bir ileri yaş hastalığıdır.
Ekseriyetle 50 yaş ve sonrası ortaya çıkmaktadır. Parkinson hastalığında genetik ve ailesel yatkınlığın olduğu da ileri sürülmektedir.
Parkinson hastalığının oluşumunda çeşitli faktörler söz konusudur.Bazı kimyasal maddeler de hastalığı tetikleyebilir.Sentetik bir kimyasal olan 
MPTP hastalığın oluşumunda etken olabilir.
Sigaranın zararlarını bilmeyen yoktur.Sigaranız az bilinen ama bir o kadar da önemli bir zararı parkinson hastalığının oluşumunda etkili olmasıdır.

Parkinson belirtileri nelerdir?

Parkinson hastalığında parkinsonizm adı verilen belirtiler görülür.
Bu belirtileri sırayla inceleyelim:

1.Tremor:Dinlenme sırasında bile gözlenebilen titreme halidir.Eller, kollar, bacak ve çenede görülebilir.
2.Bradikinesi: Hareketlerin giderek yavaşlamasıdır.Kişi giderek hareketsizleşir.
3.Rigidite: Kaslarda sertleşme durumudur.Pasif eklem hareketlerini zorlaştıran bir kas sertleşmesi söz konusudur.
4.Ayakta durma ve denge kurmada zorluk

Parkinson hastalığının başlarında bazı belirtiler de izlenebilmektedir.Bunlar da tanıda yardımcıdır.

Bu belirtilerin başlıcaları aşağıda belirtilmiştir:

Koku almada bozukluk, ağrı, uyku alışkanlıklarında bozukluk, mesane ve barsak sistemini etkileyen bozukluklar, kan basıncında değişiklik, baş parmağın kontrolsüz hareket etmesi.bacak kaslarında seyirme olması:
Parkinson hastalığı ilerledikçe hasta yürümede ve konuşmada zorluk yaşar.
En sonunda ise yaşamsal aktivitelerini kendi başına yapamayacak hale gelir.
Parkinson hastaları yürürken küçük adımlar atar ve tipik olarak kollarını sallamazlar.
Hastaların ayakları sanki yere yapışmış haldedir.
Hastaların tipik olarak el yazıları küçülür.Harfler daha küçük yazılır,okunması zorlaşır,kelimeler de birbirine yaklaşmış haldedir.

Parkinson hastalığının tedavisinde; ağızdan bazı ilaçlar verilebilir.Beyine bazı cerrahi girişimler de tedavide başvurulan yöntemler arasındadır.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 saat önce
G
ordutv43

Kız arkadaşım hepatit b taşıyıcısı 3 soru sormak istiyorum.

1) tasıyıcılık donemı hastalıga dönüşür mü? 

 2) aşı olunması takdırde bulaşma ıhtımalı nedir? 

 3)tükürük yoluyla bulaşma oranı nedir?

Tahlil.com

Herhangi bir tahlil sonucu sormamışsınız.Ancak merak ettiğiniz konularla ilgili olarak sitemizde bir çok yazı yayınladık ve soru cevapladık.
Dilerseniz merak ettiğiniz konulara dair sitemizdeki yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Tahlil.com'un arama motorunu kullanarak site içinde dilediğiniz konuyu araştırmak için tıklayınız....

20 saat önce
G
FFserpil

Birkaç gündür şiddetli baş agrısıyla gittigim hastanede , kan testimde bazı degerlerin normalin çok çok üzerinde oldugunu söyledi. 
CRP_1 Hıgh 7,3 mg/dl 0 -0,5
PLT Low 109 K/mm3 130-400
PCT low 0,096 % 0,2-0,5
Sedimentasyon hıgh. 43 mm/h 0-2

TahlilCom
CRP değeriniz yükselmiş, başağrısı da varsamuayene sonucuna göre karar verilmelidir, sinüzit, vb.. olabilir..
2 gün önce
G
eda81

29 yaşındayım. regl düzensizliği için yapıldı testler.Konuyla ilgli yardımcı olursanız sevinirim.
luteinizan hormon (lh) - 9,59
progesteron - 0,819
testesteron,serbest-3,40
dhea-s - 376,4
kortizol-16,48
estradiol(e2) - 28,50
folikül stimülan hormon-5,51
prolaktin-16,22

Dr.Mustafa Cesur
Adetin hangi döneminde yaptığınızı bildirmemişsiniz ama sonuçlar normal gibi görülüyor, endokrinoloji ve kadın doğumun birlikte değerlendirmesini öneririm.
2 gün önce
G
Akın Kızgın

31 yaşındayım tahlil sonuçlarım:

WBC: 11.4
NE#: 7.1
RBC: 5.09
HGB: 15.7
HCT: 46.5
 
 doktorum 4-5 ayda bir kan ver diye söyledi

Doktor
Sonuçlarınız normal...
2 hafta önce
G
mediney065

Merhaba ben iki aydır regl olamıyorum tahlil yaptırdım ama bi tedavi uygulamadılar abc 7.50 lym 25 50 gra 68 80 hct 37 .mcv. 79 rdva 30 plta 239.bunun gibi bir-çok test var ama ne anlama geldi anlamadım bir tedavi vermediler ve hala regl ola.iyotum buda bana sitser yaptı ne yapabilirim bana yardım ede bilirmisiniz

Tahlil.com
Bu test sonuçları regl gecikmesi hakkında fazla bir fikir vermez.
Bunun araştırılması için bazı hormon tahlillerine de gerek olacaktır.
Bir kadın doğum doktoruna başvurmanızı öneriyoruz.
2 hafta önce
G
hira_kku

8ay önce şiddetli sağ gögüs kafesimin altında şidetli ağrı nedeniyle acile gittim BT istendi sonucunda da karaciğerde hemanjiyom oldugu söylendi bu süreç içerisinde CRP:90 Ve Sedmantasyon:50 idi taş düşürdüğüm vs söylendi ..şimdi aynı ağrılar nedeniyle doktora gittim crp 25 sedim normal nedeni nedir?

Tahlil.com

Sedimantasyon testi ile birlikte CRP testinin yüksek çıktığı durumlarda ilk olarak akla enfeksiyon ihtimali gelir.

Her 2 testin de yüksekliği hangi durumlarda olabilir konusunda aşağıdaki bağlantılarımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz...


2 hafta önce
G
ruyaruyaaam

anoreksiya nevroza hastasıyım suan 45 kilodayım boyum 1.65 ve yaşım 20. Bazı tahliller yapıldı 4 aydır tedavi görüyorum ama tahlillerimde bi sorun var mı bilmiyorum.
RBC: 3.66, RGB: 11.8, HCT: 35.2, MCV:96.1, MCH:32.2, folat:2.8 total kolestrol: 207 potasyum: 4.9 demir:50 

Tahlil-com
3 hafta önce
G
remziye

6 haftalık hamilryim toxoplazma ıgm 53 çıktı sizce nasıl?

admin
Toxoplasma testinin ,raporunuzda yer alan referans değerlerini gönderirseniz,yardımcı olabiliriz.
3 hafta önce
G
okan52100

Mrb 29 yaşındayım.
Serbest T3, Serbest T4, TSH, Anti Tpo(ATA) değerlerim normal..
Anti TG (ATG) değerim 233.7 Normal degerler 0-115
Bir doktor Zehirli Guatr başlangıcı dedi, başka bir doktor normal dedi.
Sizin görüşünüzü öğrenebilir miyim?Bu ATG değerinin normal aralıkta olmaması sorun olur mu?

Tahlil.com

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER