First slide
Second slide
Third slide

CRP yüksekliği ne anlama geliyor.Normal değerler 0--5 arası iken 18,3 ne gibi bir anlam ifade edebilir?

11 ay önce
G

Soru: CRP yüksekliği ne anlama geliyor. Normal değerler 0-5 arası iken 18,3 ne gibi bir anlam ifade edebilir.

Tahlil.com: Evet CRP yüksek görülüyor.CRP bir akut faz reaktanıdır. Özellikle bakteriyel enfeksiyonlarda yükselir.Son günlerde geçirdiğiniz bir enfeksiyona bağlı olarak da yüksek çıkmış olabilir.Ancak tek başına yüksekliği çok büyük bir anlam ifade etmez.

CRP başlıca aşağıdaki durumlarda yüksek çıkabilir:
* Enfeksiyon  ve/veya  romatizmal hastalıklar
* İltihaplı bağırsak hastalığı ve eklem enfeksiyonları varlığında
  şüphesinde 
* Bazı bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklar (Otoimmün hastalıklar) 
* Pelvis enfeksiyonlar
* Koroner arter hastalığı ve kalp hastalıklarında 
* İnsülin direncinde hafif de olsa artma beklenebilir
* Aşırı kilolu kişilerde CRP yükselebilir.

Yara iyileşmesini,  organ nakilleri veya yanıkları olan hastalar laboratuvar yönünden  izleyip olası enfeksiyonlara erkenden tanı koymak için de CRP testi istenebilmektedir.

CRP Testi, kullanımıve yüksekliği hakkında çok daha detaylı bilgi almak ve bu konudaki diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.....

H
İLGİLİ İÇERİK

Tsh:0.67 N(0.35-5.5) T3:2.9 N(2.3-4.20) T4:0.89 N(0.89-1.76) PROLAKTİN:5.9 postmenapausal(1.8-20.3) Nonpregnant(2.8-29.2) Pregnant(9.7-208.5) Glukoz:84

18 saat önce
G

Tsh:0.67 N(0.35-5.5)
T3:2.9 N(2.3-4.20)
T4:0.89 N(0.89-1.76)
PROLAKTİN:5.9
postmenapausal(1.8-20.3)
Nonpregnant(2.8-29.2)
Pregnant(9.7-208.5)
Glukoz:84(70-110)
Ferritin:8 N(10-291)

*Hocam cuma günü yaptırdığım test sonuçlarım sizce nasıl yorumlarmısınız? Simdiden Teşekkürler.

Tahlil.com

Sonuçlarınız normal görünüyor..

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Endomisyom antikoru :negatif Endomisyom antikoru:negatif Anti gliadin ıgA:3.99 Anti gliadin ıgG:*2 Doku transglutaminaz ıgA:*2 Doku transglutaminaz ıgG:0.0

18 saat önce
G

Cok fazla demir ve b12 eksikligim oldugu icin bu testler istendi
Endomisyom antikoru :negatif
Endomisyom antikoru:negatif
Anti gliadin ıgA:3.99
Anti gliadin ıgG:*2
Doku transglutaminaz ıgA:*2
Doku transglutaminaz ıgG:0.07
Tsh:2.38

Tahlil.com

Sonuçlarınızda sıkıntılı bir durum görünmüyor, mide biopsisi alındı ise sonucu yol gösterecektir..

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


naturel zayıflama kapsülü kullandım 3 gün boyunca içtim. 2.gün pembemsi leke geldi 3.günde koyu kahverengine döndü ve kokuyor. Bugün 4.gün ve hâlâ devam ediyor

3 gün önce
G

naturel zayıflama kapsülü kullandım 3 gün boyunca içtim. 2.gün pembemsi leke geldi 3.günde koyu kahverengine döndü ve kokuyor. Bugün 4.gün ve hâlâ devam ediyor kötü birşey olabilirmi acaba çok korktum dktruma söylemeye 2 ay önce rahim ağzı yarası link ameliyatı oldum lütfen bi cvp ağrım yok

Tahlil.com

Kahverengi akıntı kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kahverengi akıntının ne anlama geldiği, bir gebelik belirtisi olup olmadı gibi sorular da sıklıkla Tahlil.com'a geliyor.
Vajinal akıntılardan biri olan kahverengi akıntı bir çok nedene bağlı olabilir.Aşağıdaki bağlantıda kahverengi akıntının nedenlerine dair yazımızda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


11 aylık bebeğimin kan testi sonuçlarına göre, alkalen fosfataz 842, fosfor 5.90 kalsiyum 10.80 wbc 270 vitamin d (25-hidroksivitamin) 35.4 olarak görünmek

4 gün önce
G

11 aylık bebeğimin kan testi sonuçlarına göre,
alkalen fosfataz 842,
fosfor 5.90
kalsiyum 10.80
wbc 270
vitamin d (25-hidroksivitamin) 35.4 olarak görünmektedir.

Doktorumuz büyüme çağındaki çocuklarda değerlerin yüksek olabileceğini belirtti. 3 ay sonra testi tekrarlayacağız.Karaciğer ultrasonu yapılmasını gerek var mı?

Tahlil.com

Doktorunuza katılıyorum.Ultrason yapılmasının ise bir zararı yoktur.Doktor uygun gördükten sonra yapılabilir.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 yıl önce
G
mevra6103

merhaba dedemin tahlil sonuçlarında CPR 103,3
yogun bakımdan cıktı kısmi felç ve zatüriye gecirdi ama kan tahlil sonucundaki cpr 103,3 domuz gribinden şüpheleniliyor bu konudaki değerli göüşlerinizi bekliyorum
albümin 2,6,hgb10,2 hct 33,8 mcv71 mch 21,4 rdw17,5 saygılarımla

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
dedenizin Tahlil sonucunda  CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.


Ayrıca kansızlık bulguları da var.

3 yıl önce
G
feyzagulsenim

Crp değerim 38 çıktı ne anlama geliyor ve ne yapmam gerekiyor?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.


3 yıl önce
G
merdan_buyuk

iyi günler tahlilim şu şekilde anlamı nedir.
crp 24.6 normal degeri 0-3 arası
rbc 6.58 normal 4.70 - 6.10
mcv 75.7 normal 80 - 94.0
MCH * 26 normali 27 - 31
bunlar tam kan sayımında düzgün çıkmayan sonuçlarım. ve son dönemde 3 kere alt id. yolu enfk. oldum

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

Tahlil.com'a sorduğunuz diğer  test sonuçları  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece bir kaçı.Ancak sadece bu değerler tek başına fazla bir fikir vermez.
Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, 
Kan sayımı sonrası diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?




3 yıl önce
G
oz-kaelektrik

Merhaba 2 yaşındaki cocugumun test sonuçları crp 55.5 wbc 17.7 rbc 4.39 hgb 10.8 hct 32.9 MCV 74.9 pct 0.29 mch 24.6 mchc 32.8 plt 378 lym %25.7 mxd% 9 neu%65.3 lym#4.5 mxd#1.6 neu#11.6 rdw 12.5 pdw 8.8 MPV 7.8 p-lcr 8.9 IE 84.86 bu test sonuçlarından 11 tanesi yüksek yada alçak hastalığı ne olabil

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.WBC yüksekliği de enfeksiyon yönünden bilgi veriyor.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.


3 yıl önce
G
erkanakca1990

15 günlük bebeğim bir anda rahatsızlandı ve hastaneye götürdük.Crp 200 olduğunu söylediler ve 3 gündür bebek yoğun bakımda.Sıkıntısı nedir.İyi olması için ne yapılabilir.

TahlilCom
Enfeksiyonu olabilir, ancak muayene bulguları ve diğer tetkikleri ile karar verilmelidir..
3 yıl önce
G
mmth

Bu crp değeri hiv gibi bir hastalıkta yükselirmi cevabınızı anlamadım geçenki ;

Aso : 220

CRP : 0,9

Buradaki sıkıntı nedir

TahlilCom
Evet CRP değeri birçok nedenden yükselebilir...
3 yıl önce
G
karabr

Lütfen yardm edn 5 maystaıc camasrları varken bıseyler yasadk ama ustume bosalma olmadı 11 mayısta bn adet oldum 6 gun bu ay adet olmadm sızce bu hamılelıkle alakası olablrmı lütfen cevaplayın psıkolojık olark cok kotuyum uyku uyuyamyrm.İlişkiden bır hafta sonra normal gunumde normal adet oldum

Tahlil.Com
Psikolojik olarak bir gecikme olabilir. Bu durumda hamile kalamazsın.
3 yıl önce
G
ali_cakar_55

iyi günler ablacım kız arkadaşımlan ilişkiyegirdik bozuk değil sürtünmeylen içine girme olmadı ama zevk suyu değdi deliğin üstüne oldu bu norlevo hapını içirdim sorun olurmu birde eczaneye sordum kız bozuk değilse içine girme olmadıysa dışarıda sıvının içine girmesi imkansızdır dedi doğrumudur bu

TahlilCom
Çok düşük de olsa ihtimal vardır..
3 yıl önce
G
mmth

Merhaba hocam ;

Aso : 220

CRP : 0,9

Diğer değerlerin hepsi normal bu crp hiv ile alakalı birşeymidir ?

Tahlil.com

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER