First slide
Second slide
Third slide

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ VE TEDAVİSİ ?

Güneşte kalmaktan çekiniyorsanız, süte karşı alerjiniz var ise veya çok katı bir vejeteryan diyeti yapıyorsanız D vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Güneş ışığına maruz kalmak, vücudunuzdaki D vitamini üretimini arttıracaktır. D vitamini güçlü bir kemik yapısına sahip olabilmek için temel besinlerden biridir. Çünkü vücudun kullanacağı kalsiyumu yiyeceklerden alıp kullanmanızda yardımcı olur. D vitamini eksikliği raşitizm ile ilişkilidir.  Bu yüzden D vitamininin eksikliğinin sebepleri iyi algılanmalı ve önlem alınmalıdır.

Kişilerde D vitamini eksikliğinin oluşmasının pek çok sebebi bulunmaktadır. Bunlar; katı bir şekilde vegan diyeti yapan kişilerin gerekli vitaminleri alamamasından kaynaklanır. Çünkü en doğal besleyiciler hayvan kaynaklıdır. D vitamini alabileceğiniz hayvan kaynaklı besinlere örnek olarak balık, balık yağı, yumurta sarısı, peynir ve kırmızı et verilebilir. Vücudun D vitamini üretebilmesi için güneş ışığına maruz kalması gerekmektedir. Her fırsatta güneş ışınlarına maruz kalarak D vitamini eksikliğinden uzak durabilirsiniz. Esmer tenli olan ve yaşı ilerleyen yetişkin kişilerin güneşe maruz kaldıklarında D vitamini üretimini engelleyen, melanin isimli bir pigment bulunmaktadır. Her ne kadar güneşe maruz kalsanız da D vitamini eksikliği yaşayabilirsiniz.

D vitamini eksikliğinin olup olmadığını anlamanın en iyi yolu kan testidir. İnsanların yaşı ilerledikçe güneş ışınlarına maruz kalmak gitgide daha az etkili hale gelecek ve D vitamini üretimi azalacaktır. Ayrıca yine yaşın ilerlemesi ile böbreklerin D vitaminini, kullanılabilir bir enerjiye dönüştürmedeki verimi azalır. Bu yüzden 50 yaş ve üzeri kişilerin sık sık D vitamini eksikliği için gerekli kontrolleri yaptırması ve gerekli önlemleri alması gerekmektedir. D vitamini yağda çözünebilir bir vitamin özelliği taşımaktadır.  Kilosu daha fazla olan kişilerin,  kas kütlesi fazla olan kişilerin D vitamini ihtiyacı normal insanlara göre daha fazladır. D vitamini yağda çözünebilir bir vitamin olduğu için eksikliği sırasında, mide-bağırsak sisteminin yağ emme kabiliyetini kısıtlar. Daha az yağ emmek de daha az D vitamininin vücutta ve özellikle mide-bağırsak bölgesinde tutulacağı anlamına gelir. Böyle bir durumda da mide-bağırsak sorunlarının yaşanması oldukça muhtemeldir. D vitamini eksikliğinde görülmesi en muhtemel belirtilerden biri de aşırı terlemedir. D vitamini eksikliğinde vücut sıcaklığı artar ancak vücut aktivitesi sabit kalacağı için terleme çok sık gerçekleşmeye başlar.

Vücudunuzda bulunan D vitamininin miktarını teşhis etmenin en iyi yöntemi 25 Hidroksi D vitamini kan testidir. Yukarıda belirtilen semptomlar ile D vitamini eksikliğinizi anlayabilir ve bir hastaneye giderek D vitamini eksikliği için gerekli testleri yaptırabilirsiniz.

D vitamini eksikliğinin tedavi işlemi günlük yeme alışkanlığınız içerisine D vitamini takviyesi yapmaktan geçmektedir. Gerekli takviyeler yapılarak sağlığınızı yeniden elde edebilirsiniz. Balık, balık yağı, yumurta sarısı ve benzer diğer D vitamini içeren kaynakların ilavesi ile D vitamini açığınızı kapatabilirsiniz. Ayrıca güneşe maruz kalmak da bu amacınıza hitap edecektir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Yağ Aldırma Nedir?

Yağ aldırma operasyonu vücudun belirli bölgelerinden ince borular yardımı ile yağ çekme operasyonudur. Özellikle karın ve kalça bölgesindeki bölgesel yağların alımında kullanılan yağ aldırma yöntemi uzmanlarca yapılmalıdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki yağ aldırma bir zayıflama metodu değildir. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Tibet Yogası Ne İşe Yarar?

Tibet yogası son zamanlarda tekrar popüler hale gelmiştir. Düzenli yapıldığında hormonları dengeler, vücudun fit ve sağlıklı kalmasını sağlar. Bel ve sırt ağrılarına da iyi gelen Tibet yogası metabolizmayı hızlandırıyor.

Depresyonu azaltan, gün içinde odaklanmayı kolaylaştıran Tibet yogası negatif düşüncelerden uzaklaşmayı sağlıyor. Böylece deneyen kişiler daha pozitif ve stressiz olabiliyor. Tibet yogası uzun vadede incelmek ve ruhu zenginleştirmek için çok etkili. Beslenme ve diyet programıyla birlikte yapıldığında kilo vermek de mümkün.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 ay önce
G
arzu07

ağrıdan acile gittim 15 gün önce, idrar kan tahlili yapıldı,kan tahlilin MCHC [L] 31,43 ..RDW [H] 18,6 ,çıktı, idrar tahlilin de Eritrosit [E] 1+ çıktı,ilaç kullandım geçmedi,ürolojiye gittim,tekrar idrar tahlili istendi Eritrosit [E] 2+ ve Lökosit [E] +-, sonuçlar nedir acaba?

TahlilCom
Tedaviye rağman şikayetleriniz geçmedi ise idrar kültürü yaptırmanızı öneririz..
2 ay önce
G
fenerbahce_tugce1907

Eşimle sürtünme yoluyla iliski yaşadık vajinamdan içeri biraz boşaldı hamile kalma olasiligim var mı?

Tahlil-com
Evet bu şekilde hamile kalabilirsiniz.
2 ay önce
G
kevsergonulds

Hocam merhaba ben bir ilişki yaşadım fakat vajinanın içine boşalma olmadı sadece kalça kısmına boşaldı yani vajinaya geldi mı bilemem ve ilişki yaşanırken adettim .Daha sonra 25 gün geçti ve idrar testi yaptım negatif cıktı. Sonrasında da adet oldum ama normale göre azdı şimdide adetim bitmesine rağmen karnında ciddi bir şişlik var bu kanamanın adet değilde üstüne adet görme olmasından korkuyorum.

Tahlil.com
Regl iken ilişkiye girmek gebelik oluşumunu engeller diye kesin bir durum yok.Üstüne görme kanaması normal adet kanamasından çok daha farklı ve kısa süreli bir kanama olur. Üstüne görme kanaması olduğunu düşündürüyorsa gebelik testini tekrarlayarak daha net bir bilgi edebilir veya bir kadın doğum doktoruna muayene olabilirsiniz.
3 ay önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



3 ay önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
3 ay önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

3 ay önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



3 ay önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
3 ay önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER