DİGOKSİN TESTİ

Yayın Tarihi : 2017/08/14 10:15 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/13 22:14 •
Bu test kalp hastalarında kullanılan digoksin ilacının kandaki düzeyinin belirlenmesi için kullanılan bir testtir. Biyokimya laboratuvarlarında çalışılmaktadır.
DİGOKSİN TESTİ

Digoksin Testi Nedir?

Bu test ilacın kandaki düzeyinin belirlenmesi için kullanılan bir testtir. Doktor tarafından verilen digoksin   dozunun takibi için düzenli aralıklarda istenen  bir testtir.
İlacın kanda ve hedef organ kalpte, kararlı duruma ulaşması yaklaşık bir veya iki haftayı alabilmektedir. Bu sırada yapılan bir test, hastanın doğru dozda digoksin almakta olup olmadığını daha doğru biçimde yansıtacaktır.
Kişideki fizyolojik değişiklikler kandaki digoksin düzeyinin etkileyebilmektedir. Bu yüzden doz ayarlamalarında bu test istenmektedir.

Digoksin Testini Etkileyen Faktörler

İlaç kullanıldığı sırada meydana gelen bitkinlik, nefes darlığı, ödem gibi şikayetler kişide ilaç düzeyinin düşüklüğünü gösterebilir. 

Digoksin Testi Normal Değeri (Referans Aralığı) :

Kalp yetmezliği tedavisi görenler için tedavi edici düzeyi 0,5–2,0 ng/ml olduğu belirlenmiştir. Kalp atım düzensizlikleri olan kişiler için 1, 5 ng/ml ila 2, 0 ng/ml arası dozlar önerilmektedir.

İlaçların kişilere etkilerinin farklı olabildiği unutulmamalıdır. Ayrıca diğer ilaçlarla birlikte alınması ilacın emilimi etkileyen faktörlerdendir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?