Diyabet Hastaları Kan Şekerini Düzenlemek İçin Ne Yapmalı?

Yayın Tarihi : 2018/02/19 11:30 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/19 11:30 •
Diyabet hastalarında amaç kan şekeri düzeyini normalsınırlarda tutmak olmalıdır
Diyabet Hastaları Kan Şekerini Düzenlemek İçin Ne Yapmalı?

Diyabet hastalarında amaç kan şekeri düzeyini normalsınırlarda tutmak olmalıdır. Dengeli bir beslenme planı uygulayarak kan şekeriseviyesini normal değerine ulaştırmak mümkündür.

Gün içinde 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmekönemlidir. Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Kahvaltı yapmayı atlamayın vekahvaltıda pasta, börek gibi hamur işlerinden uzak durun. Bu tarz besinler kanşekerini yükseltecektir. Meyve tüketirken şeker olduğunu unutmayın. Bu yüzdenporsiyonları küçük tutun. Ara öğünde sadece meyve tüketmek kan şekerini hızlıyükseltip düşürebilir. Bu sebeple meyvenin yanında süt, ceviz tüketebilirsiniz.

Tam tahıllı besinler, çiğ sebze-meyve, posalıyiyeceklere ağırlık verin. Pirinç pilavı, makarna, börekten uzak durun. Öğünatlamayın. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. Gün içerisindeyarım saat yürümeye özen gösterin. Diyabet hastalarında sıvı kaybı fazla olur.Bunun nedeni kan şekerinin yüksek olmasıdır. Bu nedenle çay, kahve tüketimifazla olmamalıdır. Metabolizmanız ve böbreklerinizin sağlığı için bol sutüketin.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?