Düdüklü tencere Ne Kadar Sağlıklı?

Yayın Tarihi : 2018/02/14 11:36 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/14 11:36 •
Mutfakta hayatı kolaylaştıran, zaman tasarrufu ettiren pekçok cihaz ve aletler vardır
Düdüklü tencere Ne Kadar Sağlıklı?

Mutfakta hayatı kolaylaştıran, zaman tasarrufu ettiren pekçok cihaz ve aletler vardır. Bunlar mutfakta insanların işini hızlandırmak vekolaylaştırmak için tasarlanıp, bu sebeple tercih edilen malzemelerdir. Şüphesizki bu aletlerin en başında düdüklü tencere gelir. Buharı tencere içerisinehapsetmesi ve kısa sürede en sert besinleri bile pişirebilmesi sayesinde yemekyapanların en büyük yardımcısıdır.

Ancak her zaman sağlıklı bir araç olduğu söylenemez. Bazı vitaminlersıcaklığa ve buhara karşı dayanıksızdır. Bu vitaminleri taşıyan besinler,düdüklü tencerede pişirildiğinde kolaylıkla çözünür ve  değerlerini kaybederler. Belki tadınısevmediğiniz halde vitamin değeri için yediğiniz bir besinin hiçbir faydasınıgöremezsiniz.

Peki düdüklü tencere hangi yemeklerde kullanılmamalıdır? Özellikleet yemeklerinde düdüklü tencere büyük kolaylıktır. Kemik ve eti birbirindenayırmak istediğinizde, düdüklüde biraz kaynatmak, size çok yardımcı olacaktır vebu kemik suyunu da rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ancak sebze yemeklerinde aynıdurum söz konusu değildir. Sebzelerdeki vitaminler çok daha hızlı erir veçözünerek ziyan olur. Bu sebeple sebze yemeklerinin düdüklü tencerede değil de,normal tencerede yapılması daha sağlıklı olur.

Sebze yemekleri normal, hava alabilen tencerelerde ve kısıkateşte pişirilmelidir. Bu sayede daha sağlıklı ve vitamin değerlerinikaybetmeden tüketebilirsiniz. Fırında pişirmek de diğer bir alternatiftir. Sebzeler, vitamin değerlerini fırında dakoruyabilirler.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?