Duruş Bozukluğu Nedir? Nasıl İyileştirilebilir?

Yayın Tarihi : 2017/03/29 21:07 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/04 11:02 •

Günlük yaşamda yanlış oturma, bilgisayar kullanımı veya televizyon izleme, gün boyu hatta yaşam boyu çekilen ağrıların kaynağı olabilir.

Duruş Bozukluğu Nedir? Nasıl İyileştirilebilir?

Günlük yaşamda yanlış oturma, bilgisayar kullanımı veya televizyon izleme, gün boyu hatta yaşam boyu çekilen ağrıların kaynağı olabilir. Dünya genelinde çocuklar da dahil olmak üzere hemen her yaş grubunda görülen bu duruş bozukluğu kişinin yaşam kalitesini düşürmektedir. Tedavisi için öncelikli olarak yanlış duruş alışkanlığından vazgeçmek sonrasında hafif egzersizle vücut kaslarını güçlendirmek gerekir. 

Duruş Bozukluğu Neden Olur?

Bebekler yeni doğduklarında vücutlarında neredeyse hiç kemik yoktur. Tamamı kıkırdak yapıdadır. Bu da demek oluyor ki; kazandırılan duruş şekilleri ileride meydana gelecek postürü belirler. Bu sebeple bebek yürümeye başlamasından itibaren duruş geliştirme egzersizleri yapılmalıdır.

Spor nasıl bir yetişkin için önemliyse bundan çok daha fazla çocukluk çağlarında önemlidir. Çünkü çocuğun vücudu şekil alacağı, yaşam tarzını belirleyeceği bir aşamadadır. Eğer bu yaşta çocuğa spor alışkanlığı kazandırılamazsa, hayatı boyunca spora karşı mesafeli durabilir ve bir yaşam tarzı haline getirmekte oldukça zorlanır.

Çocukların hareket etme potansiyelleri zaten çok yüksektir. Bunun için çocuğu özel kurslara yazdırmaya gerek dahi yoktur. Evde kendi imkanlarınızla kapı üstlerine asabileceğiniz bir barfiks, zıplaması için minderlerden oluşturacağınız özel bir alan, birlikte yürüyüş yapabileceğiniz yeşil bir park dahi çocuğun içindeki spor aktivitesi isteğini sıcak tutacaktır. Tabii bunlar gelişi güzel değil, planlı vakitlerde olmalıdır.

Örneğin her sabah kalktığında barfikste 10 a kadar sayacak şekilde asılmak, her akşam yemeğinden önce yarım saat yürüyüş yapmak gibi. Bu durum hem rutin rahatlığı verir, hem de çocuğun bu işi ciddiye almasını sağlar. Unutmamak gerekir ki, çocuğun yaşam tarzını aile belirler.

Duruş Bozuklukları ve Tıbbi Yardım

Duruş bozukluğu ne kadar erken teşhis edilirse onarılması o kadar kolay olur. çünkü ergenlikten önce vücut hala şekil almaya yatkındır. Ancak yaşınız büyük dahi olsa, medikal cihazlar yardımıyla duruş bozuklukları düzeltilebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?