First slide
Second slide
Third slide

Eozinofil (Eosinofil) Nedir? Eozinofil Yüksekliği ve Eozinofil Düşüklüğü Hangi Durumlarda Görülür?

Eozinofil kanda bulunan bir lökosit yani akyuvar türüdür.
Tam kan sayımı yani hemogram tahlilinde merak edilen parametrelerden biridir.
Sitoplazmalarında asit boyaları ve özellikle eozin boyasını tutan tanecikler içermeleri nedeniyle bu isimde adlandırılmışlardır.
Kan hücrelerinin myelositer serisinden gelişmekte olup kemik iliğinde üretilirler.
Kandaki akyuvarların yüzde 1-4′ünü oluşturur.Ortalama büyüklükleri 10-12 mikron arasındadır.
Eozinofiller , bağ dokularında, özellikle sindirim ve solunum mukozalarında bulunurlar.

Eosinofil Yüksekliği Görülen Durumlar:

Eosinofil yüksekliği eozinofili olarak da adlandırılır.

1.Alerjik hastalıklar
2. Zehirlenme durumunda eosinofil yüksekliği görülebilir.
3.Çeşitli deri hastalıkları(egzema,sedef hastalığı,eksfoliyatif dermatit)
4. Paraziter hastalıklar
5.İmmun yetmezlik durumları
6. Bazı malign neoplastik hastalıkar ( bazı kanser türleri)
7. Kollagen Doku Hastalıkları
8. Ülseratif Kolit
9.Gastritler
10.Bazı Böbrek Hastalıkları
11.Addison Hastalığı

Eosinofil Düşüklüğü Görülen Durumlar:

1. Bazı enfeksiyonların akut evresi
2. Anaflaktik şok
3.Kortizon hormonlarının tedavide kullanılmasından sonra görülebilir.
4.Stres sonrası
5.Cushing Sendromu


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 yıl önce
G
ozturknaz

Merhaba, Tansiyon şikayetiyle sağlık ocağına gittim, yaptırdıkları kan tahlili sonucunda EO% değeri 0 çıktı. Aralık olarak 0-7 almışlar ancak, ailem biraz panikledi:) Doktora görünmeli miyim yoksa normal midir?

Tahlil.com
Sırf bu EOS tahlili nedeniyle doktora gitmenize gerek yok.
EOS değerinizdeki düşüklük ise sorun yaratmaz.
2 yıl önce
G
aytacozlemm

 Eos değerim düşük çıktı norm değer 0,70-2,10 benim 0,1.bir sitede cushing sendromu okudum..cushing sendromuna uyacak bazı belirtilerim var mesela doğumdan sonra kilo verdim ama göbek fazlasıyla kaldı 2 yıl önce doğum yaptım halsizlik de çok. sivilcelenme. PDW 16,3. ast 47 alt42 ne yapmalıyım

Tahlil.com
Eos değerinin düşük çıkması klinik olarak çok anlamlı bir bulgu değildir.Bir hastalık düşündürmez.
Cushing tanısı için bir çok tahlil ve ileri muayeneye ihtiyaç vardır.Ayrıca farklı ve hatta daha ağır seyreden belirtileri vardır.
Aşağıda Cushing sendromuna dair Tahlil.com doktorlarının yazdığı yazıyı okuyabilirsiniz.

2 yıl önce
G
asimse06

merhaba benim 3,5 aylık oğlumun yuzunde morluklar ve kızarıklıklar oluyordu. kan tahlili yapıldı eo%8,6 çıktı referans 0-4 yazıyor. dr inek sütü ürünlerini tüketmememi istedi. diyete uyuyorum yine arada yüzünde kırmızılıkar oluyor. sadece anne sütüyle besleniyor. ne yapmamı önerirsiniz?

Tahlil.com

Çocuğunuzun eosinofil değeri yüksek çıkmış,alerjik bir yapısı olabilir.Ancak sadece bu değerle de bir tanı koyulamaz.
Aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

2 yıl önce
G
fbkacak

Merhaba hocam annemin kan tahlilinde eos% 10.99 referans aralığı 0.6-7.3 eos# 0.86 referans aralığı 0.03-0.44 sizce ne olabilir korkulacak bi durum mu acaba? Teşekkürler.

Tahlil.com

Anenizin eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

2 yıl önce
G
ozkanzorlubahar

İyi günler 1 yaşındaki kızımın tahlillerinde lenfosit oranı,lenfosit mutlak sayısı,eritrosit dağılım genişliği ve lökositi yüksek değerlerde çıktı bu konuda bir yorumda bulunursanız sevinirim.

TahlilCom
Gripal bir enfeksiyon geçiriyor olabilir, muayene bulguları ile karar verilmesi daha doğrudur..
2 yıl önce
G
yilmazs70

ben kronik astım hastasıyım kan değerlerimde eozinofil çok yüksek çıkıyor hep 20 nin üstünde çıkıyor ve çok aşırı derecede kaşınıyorum acaba bu eozinofil denen madde nasıl düşer bu arada antihistaminik ilaçlar uyku hariç hiçbir işe yaramıyor bir çözümü var mı? teşekkür ederim

TahlilCom
Bir Üniversite hastanesinin allerji bölümüne başvurmanızı ve nedeninin araştırılmasını öneririz..
2 yıl önce
G
merve_eraslan87

Glukoz 85 mg/dL 74 - 106 Üre 30 mg/dL 19 - 48 Serum Kreatinin 0,6 mg/dL 0,5 - 1,1 Kolesterol 161 mg/dL 0 - 200 Trigliserid 83 mg/dL 0 - 250 LDL kolesterol [H] 114 mg/dL 0 - 100 Albümin 4,2 g/dL 3,2 - 5,0 AST 16 U/L 9 - 48 ALT 21 U/L 10 - 49 Demir [L] 38 µg/dL 40 - 170 Sodyum 140 mEq/L 132 - 146 Pota

TahlilCom
Sonuçlarınızda serum demiri düşük çıkmış eğer Hgb değerinizde düşük ise kansızlık olabilir..
2 yıl önce
G
ozy_ua1905

Merhaba hocam evlilik icin saglik raporu aldim.Benim eos% degerim 0-6 araliginda 6.4 cikti.Bir ara tenya da dusurmustum belirtmek isterim tesekkur ederim.

Tahlil.com

Eosinofil değeriniz hafif de olsa yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur" title="" target="">http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur


2 yıl önce
G
sedatkocak71

merhaba hacım benim EOS% * 5.8 çıktı aralığıı 0-5 hocam bunu düşürmek için ne yapmak gerekli genele geçen bir altarnatif tıp var mıdır

TahlilCom
Bu değer normal sayılır, birşey yapmanıza gerek yoktur..
3 yıl önce
G
designer_85

Hocam Merhaba. . Evlilik için yaptirdigim tahlil raporunda;

EOS%: 13.9 ref.ara. 0-6

EOS#: 0.9 ref.ara. 0-0.4 değerleri çıktı

Acaba bu sonuçlar ne anlama gelmektedir yorumlarinizi bekliyorum saygilarimla..

Tahlil.com

Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur" title="" target="">http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur


3 yıl önce
G
akyrkemre

Hocam kolay gelsin. Hocam babam yaklaşık 8 yıl önce böbrek nakli oldu bu ay ki kontrolünde eozinofil (%3.3) değeri ve trigliserit (225) değeri biraz yüksek çıktı 24 saatlik idrar testi sonucunda da bu değerler yüksek çıktı. Bu durumun sebebi ne olabilir korkulacak bir şey var mı?ޞžimdiden teşekkürler

TahlilCom
Eozinofil ve trigliserit değerlerinde korkulacak bir durum yoktur, ancak 24 saatlik idrar testi sonucu önemlidir..
3 yıl önce
G
onur_yilmaz

Hocam Öncelikle Saygı ve selamlarımı İletiyorum.

ޞžirket kontrolünde doktor sonuçları geldi şirkete yalnız Eoinofil %6,6 çıktı hocam tölerans aralıgı 0,00-3,00 muş ne gibi problemler yaratır bana hocam bu yada nasıl normal orana düşürebilirim. kto kalp lehine artmıştır diye bir ibare vardır bu ndr ?

TahlilCom
Allerjik kişilerde olabilir, ancak kalp büyümesinden şüphelenilmiş, kardiyoloji uzmanına başvurmanızda fayda vardır..
3 yıl önce
G
ayse.pur

EO# 0.24 (0-0.5) BA# 0.6 (0-0.3) MPV 10.10 (6-10) PCT 0.26 (0.200-0.500) bu sonucların 3ü yüksek biri aşırı düşük parantez içinde olanlar normal değerler cevabınız için teşekkürler..

Tahlil.com

 Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  hemogram yani kan sayımında çalışılan parametrelerden sadece bir kaçı, bunlar tek başına fazla bir fikir vermez.
 Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir, diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

 Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen  cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?




3 yıl önce
G
develi_fatima

EO % 0-6 olması gerekirken benim 76.7 çıktı doktorum tehlikeli olabilir dedi 2 gün sonra tekrar gidicem kanserden korkuyorum olasılık nedir lütfen acil cevaplarsanız sevinirim

Tahlil.com

Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur" title="" target="">http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur


3 yıl önce
G
Ercan14

Merhaba, kan tahlilimde 2 adet eos var. Biri EOS%: 2,2 (Normal değerleri: 0-5) Diğeri: EOS: 0,14 (Normal değerleri: 0-0,4) Durumum nedir acaba?

Tahlil.com

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


3 yıl önce
G
cuma_1234567

aHCV 0.21NR index referans nonreaktif<0.8 supheli bu deger normalmı yorumlarmısınız

Tahlil.com

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


3 yıl önce
G
atlasmugesaka

33 yasinda 3 yasindabir cocuk annesiyim wbc:8.91(4-9)eo%7.52(0-3)eo# 0.67(0-03)lym :2.75(0,4-4,4)ly : 30.8(11-49)hgb:9.81(12-18)hct:30.6(36-56)mcv :78.1(80-100)mch :25.1(28-36)rdw:19.8(10-16.5)plt :360(120-380)kılo kaybı 49kg1.75boy,gece terlemelerı vucutta yoğun halsızlık ve ağrılar, carpinti

Tahlil-com
Hgb değerinizin düşük olması, sizde kansızlık olduğunu düşündürüyor. Bir dahiliye uzmanına muayene olmalı ve gerekli tedaviyi almalısınız. 
4 yıl önce
G
powerenergy71
Merhaba. eozinofil K/uL 0-0.4=4.9...... eozinofil% 0-6 =6.5 hocam bu değerler normal mi acaba cinsiyet:erkek yaş:17
tahlil.com

Eosinofil değeriniz yüksek çıkmış, aşağıda konuya dair detaylı bilgi ve benzer soru ve cevapları bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur" title="" target="">http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur


4 yıl önce
G
sinan06
Merhaba; Yapılan tahlilde EO% değerim, Referans 0.0 - 4.0 iken 7.7 çıktı. Bir sorun olur mu? Cevabınızı bekliyorum teşekkürler.
tahlil.com
Eos değeri yüksek, yukarıdaki yazıda hangi durumlarda yükseklik görülebildiği belirtilmekte
4 yıl önce
G
receponaran
benim EO% degerim 16 cıktı alerjik rinit hastasıyım buna bağlı olarak yükselmiş olabilirmi ayrıca ellerimin bilek ve üst bölgesinde kızarıklıklar var bununla bağlantılı olabilirmi EO% yüksekliğinde nasıl bir tedavi izlenmeli
tahlil.com
Eosinofil zaten alerjik bünyeli kişilerde yüksek çıkan bir lökosit türrüdür.
Eosinofil yüksekliğine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/eozinofil-eosinofil-nedir-eozinofil-yuksekligi-ve-eozinofil-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER