Erkekler Cinsellikten Neden Korkar?

Yayın Tarihi : 2018/04/05 11:16 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/05 11:16 •
Cinsellik, her yetişkinin yaşadığı,her insan için yeri ve tarzı değişiklik gösteren bir aktivitedir
Erkekler Cinsellikten Neden Korkar?

Cinsellik, her yetişkinin yaşadığı,her insan için yeri ve tarzı değişiklik gösteren bir aktivitedir. her birey,cinsellikten farklı bir beklentidedir. Peki cinsellik bazıları için hayatınvazgeçilmezi iken, bazıları için korku sebebidir. Cinsellikteki bu kadarfarklılığın sebebi ise pek çoktur. Toplumun cinselliğe genel bakış açısı, dinigörüşler bu farklılıkların temelini oluşturur.

Cinsellikte toplum alışkanlığı,erkeklerin daha aktif olduğu, her zaman daha çok arzulayan taraf olması vecinselliği yönetmesidir. İşte bu beklentiler, bazı erkekleri çıkmaza itebilirve cinsellik korkusu meydana gelir. 

Yetersiz kalıp bunun damgasınıyemek, partnerini tatmin edememe korkusu pek çok erkeğin cinselliktenkaçınmasının başlıca nedenleridir. psikologlar tarafından bu durum; performanskaygısı ve öz güven eksikliği olarak değerlendirilir.

Bundan başka cinsellikle mesafeyesebep olan unsurlar vardır.

Çocuklukta yaşanan bir cinselistismar durumu da pek bilinmeyen ancak pek çok kişinin cinsel hayatınıetkileyen bir durumdur.

Geçmişte yaşanan yanlış ilişkilerdeerkekleri evlilikten ve cinsellikten ciddi oranda uzaklaştıran bir durumdur.

Tabi bu problemlerle yaşamak çokzordur. Vücudun ihtiyacı olan cinsellik karşılanmazsa, bu kişiler toplumdandaha çok soyut ve asosyal hale gelir. Bu sebeple öncelikle problem teşhisedilmeli ve doğru tedavi uygulanmalıdır. Bu sayede daha çok insan evli ve mutluolabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?