Etkin Öğrenme Nasıl Sağlanır?

Yayın Tarihi : 2017/08/16 11:57 • Güncelleme Tarihi : 2017/08/16 11:57 •
Öğrenme;  bilgilerialgılayıp, beyinde kalıcı olarak depolama ve aktif hayatta kullanabilmeyetisidir
Etkin Öğrenme Nasıl Sağlanır?

Öğrenme;  bilgilerialgılayıp, beyinde kalıcı olarak depolama ve aktif hayatta kullanabilmeyetisidir. Özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler, pek çok bilgiyihafızalarında tutmak zorundadırlar. Çoğu zaman çalışmalarına rağmen, etkin biröğrenme yöntemleri olmadığından, bir türlü öğrendiklerini hafızalarındatutamazlar.

Etkin öğrenme için bazı net kuralları uygulamak; kişininöğrenme ve uygulama kapasitesini artıracaktır. Bu yöntemler aşağıdabelirtilmiştir.

Yatmadan önce tekrar yapılmalıdır: Kişi ne ile yatarsa bütüngecesini onunla geçirir. Yatmadan önce okunacak bir metin, tekrarlanacakbilgiler, gece boyu kişinin hafızasında kalacak ve yerleşecektir.

Bilinç açılım vakti takip edilmeli: Her kişinin kendine aitbir bilinç vakti vardır. Kişi kendini izleyip, bilinç vaktini belirlemelidir.Bu vakitte öğrendikleri detaylar,  kalıcıolacaktır.

Kafeini azaltın: Bilgileri kullanma vaktinde kafeinin zihniaçtığı kanıtlanmış olsa da; uzun vadede bu durum biraz farklıdır. Kafein damarlarıdaralttığından çok fazla tüketilmemelidir.

Günlük sporu aksatmayın: Gün içinde yapılan kısa yürüyüşlerdahi, zihnin açılmasını, etkin öğrenmenin gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?