Gebelerde, Yaşlılarda ve Çocuklarda Grip

Yayın Tarihi : 2018/03/22 23:54 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/22 23:54 •
Grip, her mevsim kapıyı çalan, heryaşta insanı halsiz ve bitkin düşüren yaygınlığı ölçüsünde güçlükle geçirilenbir hastalıktır
Gebelerde, Yaşlılarda ve Çocuklarda Grip

Grip, her mevsim kapıyı çalan, heryaşta insanı halsiz ve bitkin düşüren yaygınlığı ölçüsünde güçlükle geçirilenbir hastalıktır. Özellikle kalabalık ortamlarda, toplu taşımalarda, okullardarahatlıkla bulaşan bu rahatsızlık, özellikle kış aylarını çekilmez bir şekildemeşgul edebiliyor. 

Tabii her hastalıkta olduğu gibi,farklı yaş gruplarında gribin de etkileri farklıdır. 

Hamilelikte grip, oldukçazararlıdır. Sadece anne adayının yaşam kalitesini olumsuz etkilemekle kalmaz,aynı zamanda bebekte de geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilir. Sindirimsistemi bozukluğu, kalp hastalıkları, hidrosefaliye sebep olduğu gibi, kol vebacak hasarlarına dahi yol açabilir. Bu sebeple gebeler gribe karşı çok dahadikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.

Çocuk yaşlarda vücuda giren grip,sinüzit, otit, zatürre gibi hastalıklara sebebiyet verir. Özellikle okullardanbulaşan grip, çok tehlikelidir. Bu yönden okuldaki her bireyi bilinçlendirmekzor olsa da, en azından çocuğa genel temizlik kuralları ve dikkat etmesigereken hususlar öğretildiğinde bu hastalıktan büyük oranda kurtulmuşolacaktır.

Yaşlılarda grip, yine çok ağırgeçirilen bir dönemdir. Grip sebebiyle ölüm vak'aları en çok 65 yaş üstükişilerde görülmektedir. Yaşlı gruptan özellikle kalp, kanser, akciğer hastalarıçok daha dikkatli olmalıdır. Hatta bu kişilere doktorunun da müsaadesiyle gripaşıları yaptırılmalıdır.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?