Gribin Zatürreye Dönüştüğünün İşaretleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/04/12 13:17 • Güncelleme Tarihi : 2017/04/12 13:17 •
Eğer gripseniz ve iyileşmeyi bekliyorken bir türlüiyileşemiyorsanız bazı belirtiler sayesinde gribinizin zatürreye dönüşüpdönüşmediğini anlayabilirsiniz
Gribin Zatürreye Dönüştüğünün İşaretleri Nelerdir?

Eğer gripseniz ve iyileşmeyi bekliyorken bir türlüiyileşemiyorsanız bazı belirtiler sayesinde gribinizin zatürreye dönüşüpdönüşmediğini anlayabilirsiniz.  Zatürreakciğerlerin bir enfeksiyonu olup grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklarlabaşlar. Zatürre ve grip birbirine benzer belirtiler gösterir. Bu yüzden ayırtetmek zordur.

Ortak olarak grip ve zatürrede ateş ve üşüme görülür.Ancak zatürre de üşüme çok daha şiddetlidir ve ateş daha yüksektir. Nefesalmakta zorlanıyorsanız, hırıltı, ıslık gibi durumlar görülüyorsa zatürreyeişarettir. Gribe göre öksürük çok daha şiddetli ve kuru öksürük diye tabirettiğimiz durum varsa da zatürre garantidir.

Zatürre de iştah kaybı görülür ve kusma oldukçasıktır. Gripte genellikle baş ve vücutta ağrılar olurken zatürre de ağrılarbelirli bir bölgede yoğunlaşır. Göğüste keskin bir acı olabilir. Bu işaretlergörüldüğünde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?