Hamam Böceği Hastalığa Neden Olur mu?

Yayın Tarihi : 2018/02/14 11:36 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 13:43 •

Çoğunlukla korku ve iğreti duyguları uyandıran hamam böceği aslında direk insanların sağlığını tehdit eden zehre sahip bir böcek değildir.

Hamam Böceği Hastalığa Neden Olur mu?

Çoğunlukla korku ve iğreti duyguları uyandıran hamam böceği aslında direk insanların sağlığını tehdit eden zehre sahip bir böcek değildir. Artık yemeklerle beslenerek evlerimizi paylaştığımız bu davetsiz misafirlerin hastalık yapma nedenleri üzerinde taşıdıkları hastalık yapan mikro organizmalardır. O nedenle hamam böceğini besinlerden uzak tutmak ve olabildiğince temas kurmamak insan sağlığını korumak için oldukça önemlidir. 

İğrenme Duygusu İnsan Vücudunda Nelere Sebep Olabilir?

Hamam böceği insan vücuduna direkt bir zarar vermese de, iğrenme duygusu kişiye zarar verebilir. Bu durum hamam böceğinden bağımsız olmakla birlikte kişinin kendi psikolojisinde ortaya çıkan bir durumdur. Bu sebeple kişi bu duyguyu kendinden uzaklaştırdığında hem kendi hayatını kolaylaştırır hem de bu durumdan meydana gelebilecek hastalıkları ortadan kaldırabilir.

İğrenme duygusu özellikle kişide kaşıntı meydana getirir. Böcek türleri hızlı yürüyen ve küçük canlılar olduğu için iğrenme duygusu hisseden kişiler; böceğin kendi vücudunda hızla ilerlediğini düşünüyor ve kaşıntı hissini yaşıyor. Buna bağlı olarak cilt tahrişleri fazlaca karşımıza çıkıyor.

Bunun dışında eğer kişi böceği vücudunun üzerinde görüyorsa bu bölgelerde iğrenmeden kaynaklı olarak aşırı temizleme hissi, kırmızı lekelenmeler de dikkatleri çekiyor.

Hamam Böceği Evlerden Nasıl Uzak Tutulur?

Hamam böcekleri sıklıkla duvar çatlaklarından evlerin içine girer. Bu sebeple evlerdeki çatlakların onarılması en önemli unsurdur.

Ayrıca her canlı rahat ettiği ortamda yaşama ve üreme eğilimindedir. Yani evinizde yeterince besin bulabiliyor ve kendini tehdit eden bir durum göremiyorsa hamam böceği evinizde çoğalacaktır. Bu sebeple açıkta ve özellikle dökülen yiyecekleri bırakmamak, hatta mümkünse böcekleri ilaçlamak iyi bir çözüm olacaktır.

Hamam böceklerinin diğer bir giriş kanalları ise tuvaletlerdir. Bu sebeple tuvaletler sık sık yıkanmalı, yine varsa yer çatlakları engellenmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?