First slide
Second slide
Third slide

hastalik bulaşmış olabilir ne doktoruna gitmeliyim?

3 ay önce
G

Merhaba hocam 3 ay 2 ay ve20 gun önce afrikalı bir bayanla korunmasiz ilişkiye girdim 2gun önce cinsel organimda 2adet küçük sulu kabacik farkettim bir hastalik bulaşmış olabilir ne doktoruna gitmeliyim istanbul tavsiye istiyorum lütfen teşekkürler.

Tahlil.com
Enfeksiyon hastalıklarından bir doktor ile görüşebilirsiniz.
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 gün önce
G
sukranbilir85

Fsh.3.53 cikti prolaktinimde 9.53 cikti 45gunde bir adet oluyorum sonuclarim nasil acaba

Tahlil.com

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, testlerin referans değerleri, kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar


1 gün önce
G
Almira

12 Martta tensel sürtünme yoluyla ilişkiye girdim(iç çamaşırsız)boşalma olmadı adetimin 27 Martta gelmesi gerekiyordu fakat hala regl olmadım gecikmeden 2-3 ve 4 hafta sonra 3 kere idrar testi yaptım negatif çıktı bugün doktora gittim ultrasonda yumurtalığıma bakıp sorun olmadığını sadece reglin düzene oturması için hap tedavisine başlayacağını söyledi buna rağmen kanda gebelik testi yapmalı mıyım?

Tahlil.com
Doktorunuz gebeliğe dair bir risk görseydi eğer adet düzenleyici ilaç başlamazdı.Beklenen adet tarihinde gecikme olması durumunda yapmış olduğunuz gebelik testleriniz de negatif çıkmış.Zaten bu tarz ilişkilerde gebelik riski çok düşüktür.Tekrar testleri yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum
6 gün önce
G
stvrddck

Merhaba ben 1 gun once marijuana kullandim yarin doktora gidicem HPV testi yapicak bana, acaba o test icin alinan kanda yada idrarda esrar kullanip kulanmadigim ortaya cikar mi, cikarsa doktorlarin bu durum ile ilgili bir yaptirimi var midir?

Tahlil.com

Tahlil.com da prensip olarak uyuşturucu kullanan  herkese sadece bir öneride bulunuyoruz.
''Bir an önce bu tür zararlı alışkanlıkları bırakın, gerekirse de bir doktora tedavi için başvurun''

1 hafta önce
G
emreylmz226

Merhaba kız arkadaşımla sürtünme ile ilişkiye girdik boşalmadım ama yaptığımızda kız arkadaşım 32 gündür adet olmuyordu şuan ise 36 . günü hamile midir?Lütfen cevap verir misiniz?

Tahlil.com
Vajinaya herhangi bir şekilde sperm teması olmadığı müddetçe gebelik oluşması söz konusu olmaz.Partnerinizin adet gecikmesi başka nedenlere bağlı olabilir.Bir kadın doğum doktoruna muayene olmasında fayda vardır.
1 hafta önce
G
deniz

Kızım 10 aylık. Yapılan tam idrar tahlilinde her alanda 1-2 lokosit seyrek eritrosit ve seyrek maya hücresi bulundu.
İdrarda maya hücresi neden oluşabilir zararları var mıdır? 

dr.cem argun
9 aylık bir erkek çocukta idrarda çok anlamlı değil.Zaten lökosit de çok az görülmüş.Ancak çocuğunuzun bir şikayeti varsa idrar yolları enfeksiyonu yönünden idrar kültürü de yaptırabilirsiniz.
1 hafta önce
G
Sembol

Son 4 adet tarihim: 23 Temmuz, 25 Ağustos, 4 Ekim, 5 Kasım. Biraz düzensiz ama genelde 33 günlük bir siklusum var (Sürekli ülke değişikliğinden biraz aksaklıklarım olmuştu). Adetlerim genelde 8 gün sürer ve son adetimden itibaren yaklaşık 40 gün geçti hala adet olmadım, idrar testinde ikinci çizgi silik çıkınca 13 aralıkta yaptırdığım kan testi sonucum hcg 54,7 iki gün sonra tekrar test yaptırmayı düşünüyorum çünkü okuduğum kadarıyla bu değer bu kadar sürelik bir gecikme için düşük ve endişeleniyorum başka bir sorun olmasından sizce haklı mıyım ne önerirsiniz? (İlk hamileliğim olacak)

Dr.Mustafa Cesur
Öncelikle bu değer normal gebelik için de geçerli olabilir, bunu unutmamak lazım. Aşağıdaki yazıyı okumanızı ve hemen kadın doğuma başvurmanızı öneriyorum.
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi/
1 hafta önce
G
hasan küzgil

parathormon intakt 129.1 çıktı diğer değerlerim normal. oluş sebebi ve tedavi yöntemi nasıldır. yüksek tansiyonu bu tetiklermi, yada tam tersi olurmu. saygılarımla

Dr.Mustafa Cesur
Diğer bütün parametreler normalken parathormon yüksekse ilk akla gelen d vitamin eksikliğidir. O değere bakıldı mı? Eğer eksikse d vitamini önerilmesi lazım..
2 hafta önce
G
anileren_w

Merhaba Anti HIV (ELISA) test sonucum 0.180 Neg(-)
Ayrıca VDRL- RPR sonucuda negatif korkulacak bişey varmıdır? yada bu testi ilerde tekrarlamama gerek varmı ?
Şimdiden teşekkürler.

Tahlil.com

HIV ve VDRL  tahlil sonuçlarınız normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..

2 hafta önce
G
Elçin

Merhaba.bugün adet oldum ilk günüm. Pedime çok fazla akmıyor 1-2 damla bir şey akıyor.Lavaboya gittiğimde ise normal akıyor.Normal kırmızı renkte.Sebebi ne olabilir acaba?

Tahlil.com
Gebelik şüpheniz var ise ve üstüne görme durumu olduğunu düşünüyorsanız şöyle belirteyim üstüne görme normal adet kanamasından çok daha yoğunluğu az(tuvalete çıktığınızda da aynı şekilde) ve daha farklı renkte kısa süren bir kanama olur.Fakat bahsettiğiniz durum çok üstüne görme durumunu düşündürmüyor.Yine de emin olmak istiyorsanız gebelik testi yapmanızda bir sakınca olmaz.
Gebelik şüpheniz yoksa da kadın doğum doktoruna muayene olmanızda fayda vardır.
2 hafta önce
G
merweumit

beestradiol 70 pg ml follküler faz:21-251 midsiklus :38-646 luteal faz : 21-312 postmenopoz : hrt almayan < 10-144 FSH: 6.21 folikküler faz: 3.03-8.08 md siklus pik:2.55-16.69 luteal faz: 1,38-5,47 postmenopoz 26,72-133,41 LH: 1,26 FOLİKÜLER FAZ: 1,80-11,78 MİDSİKLUS PİK: 7,59-89,08 LUTEAL FAZ: 1,38-5,47 POSTMENOPOZ 5,16-61,99 PROLAKTİN 10,27 TSH: 1,59 BUNLARIN ANLAMI NEDİR ACABA ?

Tahlil.com

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.


3 hafta önce
G
elifsen1998_15

Ayın 29unda surtunerek iliski yaşadım tamamen bir birlesme olmamasına rağmen cinsel organların birkac dakika çıplak teması oldu ve zevk suyunun cinsel organıma bulaştığını düşünüyorum adetim 4 nisanda olacaktı ama adetim her zaman düzenli değil hamile olma ihtimalim var mıdır?

Tahlil.com

Yaşamış olduğunuz bu tür cinsel yakınlaşmalarda gebelik ihtimali neredeyse yok denecek kadar düşüktür.
Sürtünme yolu ile ve özellikle bakireliğe zarar vermemeyi hedefleyen ilişkilerde gebelik ancak meninin vajina ağzından içeri sızmasıyla mümkündür.
Bu şekilde bir temas ve sperm hücrelerinin vajinaya girme olasılığı var ise, tedbiren beklenen adet tarihinde en az 1 hafta gecikme olması beklenmelidir.Bu süre zarfında da adet görülmez ise, tedbir amaçlı olarak gebelik testi yaptırılması uygun olabilir.

Konuya dair aşağıda çok daha detaylı bilgi bulabilir,  bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okuyabilirsiniz.

3 hafta önce
G
barutelcin659

Surtunme yolu ile ilskim oldu.zevk suyundan korkuyorum.zevk suyu ile hamile kalma ihtimali yuksek midir?1 2 damla zevk suyu girmis olsa bile kesin hamilelik olur mu?adet sancici gibi sancim ve goguslerimde agri var sebebi nedir

Tahlil.com

Sürtünme ve benzeri  ilişkilerde hamile kalmak neredeyse imkansızdır.
Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta vardır.
Bu konuda genç çiftleri uyarmalıyız.
Orgazm sonrası erkeğin menisinde bulunan sperm hücreleri vajina ile temas etmemeli ve vajinaya girmemelidir.
Vajinaya temas şüphesi var ise, adet gecikmesi olup olmadığına bakılmalıdır.
Böyle bir durum var ise, her ne kadar gebelik olasılığı çok düşük olsa da, içinizin rahatlaması için gebelik testi yapılabilir.

Konuya dair Tahlil.com doktorlarının yazılarını ve sorulmuş benzer sorular ile uzmanlarımızca  verilmiş cevapları okumanızı öneriyoruz.


3 hafta önce
G
winged682

Merhabalar..
Benim iki gün önce yaptirdigim HbA1c testim tekrar çalışma sonucu HbA1C testi HPLC ile analiz edilirken anormal hemoglobin piki gözlendi yazıyor. Sonuçlar ise
HbA1C (IFCC): 33
HbA1C: 5,2
Glukoz: 108
Üre: 33.1
Cevaplariniz için şimdiden teşekkür ederim..

Tahlil.com

Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.
Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşım olacak.
Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyecektir.

3 hafta önce
G
oswin35

3 aylık gebelik idrarda negatif çıktı 5 saat arayla ikinci testi yaptım oda aynı sonuç kesin olarak doğrumudur ?

Tahlil.com

Negatif çıkan bir gebelik testi sonrası hamilelikten söz edilemez. Bu durumda hamilelik yoktur.

3 hafta önce
G
ysmin_01

Merhaba yaşım 28
Adetim in 22.ci günü progesteron testi yaptirdim
Progesteron sonuç :0,33
Postmenopausal : 0-0,73
Follicular :0,1-0,4
Luteal :3,2-25,56
Mid Luteal :4,2-28,3
Çocuk :0,1-1

Yumurtlama olmuş mu değerler düşük mü lütfen bilgi verin

Tahlil.com
Progesteron değeriniz düşük.Bu sonuca göre yumurtlama olmamış
4 hafta önce
G
yavuz_bilici

Hocam Merhabalar,
C.perhiz süresi 3-5 gün
miktar 2.2
ph 8.5
Viskosite vizkoz
Görünüm kirli sarı
hızlı ileri har. %20
yavaş ileri har. %5
yerindei Har. %5
hareketsiz %70
sıvılaşma derercesi : 1
1.ml sperm sayısı 84.000.000
Toplam Sperm Sayısı 184.800.000
Lökosit 100.000
Normal morfoloji %48
Baş anomalisi %8
Boyun anomalisi %8
Kuyruk anomalisi %36
fruktoz : -

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

4 hafta önce
G
fener.barkop

Ağır boğaz ağrısı ve yüksek ateş nedeniyle doktora gittim. İlk farenjit olduğumu hemen arkasından nazofarenjit olduğumu söyledi. Nazofarenjit Genizden iltihap başlayınca oluyor sanırım. Anlamadığım şey ise normalde antibiyotik tablet verilirken bana iğne verildi. Bu biraz daha ciddi olduğunun mu göstergesi yoksa vücut yapımla mı alakalı? İri biriyim.

Tahlil.com
Öncelikle şu bilgiyi sizinle paylaşalım.Her 10 nazofarenjit vakasından 2 si antibiyotik gerektirir.

Yani bakteriyel kökenlidir.Biz boğaz kültürü veya hızlı strep testi yapılmadan iğne veya hap antibiyotik verilmesini doğru bulmuyoruz.
En iyisi bir KBB doktoruna başvurup muayene olunuz.
4 hafta önce
G
aalym192

Protein*+
glukoz negatif
bilirubin negatif
urubilinojen normal
pH 6
dansite 1.026
blood negatif
Keton*+
nitrit negatif
lökosit Esteraz negatif
berraklik berrak
renk kehribar
Yassi Epitel 10
Erotosit 2
Lökosit 2
bakteri 2

Tahlil.com

İdrar tahlili sonucunda, idrar analizinde  protein çıkması normal değildir,
Bunun bir çok nedeni olabilir.Nedenlerinin araştırılması, tanı ve tedavisi için Nefroloji bölümüne başvurulması uygun olacaktır.
Aşağıda idrar tahlilinde protein çıkmasına dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

İdrar tahlilinde idrarda protein görülmesi ne anlama gelir?


1 ay önce
G
ebrar.ahmet77

Merhaba hocam ben B rh - nişanlım ise o rh + kan uyuşmazlığı var mı? Var ise ne yapmak gerekir

Tahlil.com
Eğer cinsiyetiniz kadın ise kan uyuşmazlığı olduğu görülüyor.Gebe kalma aşamasında kadın doğum doktoruna başvurunuz

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER