Hastayken Bebek Emzirilir mi?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2022/05/28 02:26 •

Anne sütü; bebek için en önemli besindir

Hastayken Bebek Emzirilir mi?

Anne sütü; bebek için en önemli besindir. Bebeği pek çok hastalıktan koruduğu gibi, anne açısından da çok faydalıdır. Emzirmenin bebeğe faydaları; anne ve bebek arasında teması artırarak güvenli bağlanmayı oluşturur, içeriğindeki vitamin ve minerallerle bebeğin tam ve doğru beslenmesini ve büyümesini sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve bebeğin ömrü boyunca yaşama ihtimali olan kronik hastalıkları minimuma indirir, doğru ve kaliteli doyma sağlar, sindirim sistemini kuvvetlendirir, bebeği hazımsızlık, şişkinlikten korur, sinir sisteminin gelişmesini sağlar ki bu da zeka gelişimi için olmazsa olmaz unsurlardandır. 

Emzirmenin anneye faydaları; yine teması artırdığından dolayı anne ve bebeğin etkileşimini kuvvetlendirerek annenin kendini yeterli ve iyi hissetmesini sağlar, doğum kilolarının hızla verilmesini destekler,  hormonların dengelenmesini sağlar, doğum sonrası rahim toparlanmasını hızlandırır, annenin bağışıklığını güçlendirir ve mutluluk hormonu salgılamasını sağlar, bebeğin sakin ve huzurlu olmasını sağlamasından dolayı, annenin de kaliteli uyku uyumasını ve dinlenmesini teşvik eder. 

Bu kadar önemli bir besinden bebeği mahrum bırakmak, kesinlikle yanlış bir harekettir. Annenin ve ya bebeğin hasta olması, anne sütü almaya engel değildir. Bu dönemde bebeği memeden kesmek kesinlikle doğru değildir. Anne eğer grip gibi solunumla ve vücut sıvılarıyla bulaşan bir hastalığa sahipse, emzirme esnasında maske takmaya, emzirme öncesi ve sonrasında özellikle ellerini ve meme ucunu su ile yıkamaya, emzirme öncesinde kıyafetini değiştirmeye, evi devamlı havalandırmaya dikkat etmeli ve hasta yatağında emzirmemelidir. Bu durumda hem bebeği hastalıktan korumuş olur, hem de emzirmeyi devam ettirerek bebeğin ihtiyacını karşılamış olur. 

Bebek emzirmeyi bırakmak, sadece anestezi gibi kuvvetli ilaçların vücuda alındığı durumlarda söz konusudur ki; böyle durumlarda da önceden sağılmış anne sütü bebeğe verilmeli ve böylece yokluğu hissettirilmemelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?