Hocam Merhabalar, 53 yaşında babamın hemogram sonuçlarından sadece anormal çıkanlar şunlardı: WBC: 75 Nötrofil% : 9 Lenfosit:% 85 Lenfosit# 64 Mid#: 4 Mc

Yayın Tarihi : 2018/02/19 09:35 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/19 09:35

Hocam Merhabalar,53 yaşında babamın hemogram sonuçlarından sadece anormal çıkanlar şunlardı:WBC: 75Nötrofil% : 9Lenfosit:% 85Lenfosit# 64Mid#: 4Mcv: 96Sonrasında ise aşağıdakiler (heralde periferik kan yayma oluyor) yapıldı;PNL% :10Lenfosit% :90 (Olgun Kromatin yapısında)Diğer% :Basket hücreleri++Eritrositler: normokrom, normositerTrombositler: Yeteli, kümeliMonosit, Eozinofil, Bazofil, Bant, Miyolosit ve Blast: Boş bırakılmış Indirekt Coombs Testi : NegatifDirekt COOMBS Testi (IG G): NegatifRetikülosit Sayımı: 3,8%Bunun haricinde Röntgen sonuçları:-Karaciğer normal büyüklükte olup parankim yapısı homojen, parankim ekosu olağandır. Karaciğer içinde solid veya kistik lezyon saptanmamıştır. -Safra kesesi lümen kontür ve duvar kalınlığı normaldir. Koledok normal değerlendirildi. Intra hepatik safra yolları normaldir.-Dalağın büyüklüğü ve parankim yapısı normaldir.-Pankreasın baş ve gövde kesimlerinin boyut ve parankim yapısı normaldir.-Bilateral böbrek boyutları , parankim ekoları ve toplayıcı sistemleri normaldir. Muayene eden Doktor Hanım; kronik lenfoma olabilir, tomogrofi istiyorum ona göre evreleme yapacağız dedi. Yani yukarıdakiler ışığında kesin tanı olarak kronik lösemi midir? Birde evreleme için kemik iliği örneği alınıyormuş babamdan öyle bir şey istenmedi?Çok teşekkür ederim.


Tahlil.com Cevabı :

Babanızın wbc değeri çok yüksek.Lenfosit oranının da yüksek olması lenfoma tanısını destekliyor.Doktorunuz zaten gerekenleri yapıyor,yapılacak tahliller sonrası tanı daha net koyulacaktır.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?