Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/07/05 11:41 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/23 20:35 •
Huzursuz bacak sendromu daha çok genetik olarak bilinen ve sık görülen bir hastalıktır. Yaşam kalitesini ve uyku alışkanlıklarını olumsuz olarak etkilediği için tanı ve tedavisi önem taşımaktadır.
Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

Huzursuz bacak sendromu daha çok genetik olarak bilinen ve sık görülen bir hastalıktır. Uzun süreli oturma, uyku ya da istirahat döneminde ortaya çıkar. Bacaklarda karıncalanma, uyuşma, yanma, ağrı gibi etkilerle kendini gösterir. Nadirde olsa vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir.

Kadınlarda huzursuz bacak sendromu erkeklere göre daha fazla oranda görülür. Nedeni tam olarak bilinemeyen bu rahatsızlık daha çok genetik geçişlidir fakat rahatsızlığın altında başka hastalıklarda yatıyor olabilir. Şeker hastalığı, Parkinson hastalığı, demir eksikliği, hamilelik, kanser, ileri evre böbrek yetmezliği gibi hastalıklar huzursuz bacak sendromunu tetikleyebilir.

Huzursuz bacak sendromu tedavi edilebilir bir hastalıktır. İlaç tedavisinden önce hastaların alkol, sigara, kafein gibi maddelerden uzak durması, huzursuz bacak sendromunu tetikleyecek ilaçları kullanmamalı ve doktorlarına danışmaları gerekir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?