İktidarsızlık (Empotans) ve Nedenleri

Yayın Tarihi : 2017/09/12 12:27 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/14 10:48 •

Empotans veya bilinen ismi ile iktidarsızlık, erkek cinsel organı pen*sin birleşme sırasında erekte olarak yeteri kadar sertleşmemesi halidir

İktidarsızlık (Empotans) ve Nedenleri

Empotans veya bilinen ismi ile iktidarsızlık, erkek cinsel organı pen*sin birleşme sırasında erekte olarak yeteri kadar sertleşmemesi halidir. Bu durumun psikolojik veya fizyolojik pek çok nedeni olabilir. Nedenin geniş bir sağlık taraması ile belirlemesi ve tanıya yönelik tedavi uygulanması gerekir.

İktidarsızlığın Psikolojik Sebepleri Nelerdir?

Cinsellik, cinsel gelişimin başladığı, yani insanın cinsel kimliğini tanımlamaya başladığı 3 yaşından itibaren birikimler neticesinde şekillenen bir olgudur. Ailenin cinsel organına bakışı, tanıtması, ergenlik döneminin nasıl geçirildiği, cinsellikle nasıl tanıştığı gibi olgular, cinselliği tanımlar. Haliyle bu dönemlerde yapılan bir yanlış yaklaşım, yanan kötü bir deneyim; bireyin ömrü boyunca cinselliğe temkinli yaklaşmasına, haliyle tam bir özgüven sahibi olamamasına sebep olur.

Cinsel olarak kendini tanımlayamamış, yetersizlik hissi taşıyan her erkekte, iktidarsızlık görülme ihtimali yüksektir. Ancak uygulanacak tedavilerle bu sürecin atlatılması ve özgüven sahibi, iktidarlı bir erkek olma şansı da oldukça yüksektir. Yani psikolojik temellere dayalı iktidarsızlık çözülebilir.

İktidarsızlığın Fizyolojik Sebepleri Nelerdir?

Bir erkek kendini ne kadar yeterli hissederse hissetsin, ne kadar özgüvenli olursa olsun; bazen iktidarsızlık problemi, peşini bırakmaya bilir. İşte bu durumda, fiziksel olarak bir sorun olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır.

Erkekte iktidarsızlığın temel sebepleri; pen*sin kanlanmasını sağlayan damarlarda tıkanıklık olması, meni oluşturan sperm yataklarında yetersizlik olması, hormonal bozukluklardan kaynaklı kaliteli sperm üretilememesi gibi durumlardır.

Erkekte iktidarsızlığın fiziksel kaynaklı olduğu durumlarda da tedavi mümkündür. Ancak her hastalıkta olduğu gibi, öncelikle doğru teşhis konulmalı ve en doğru tedavi uygulanmalıdır. En önemlisi ise, erkeğin bunu gerçekten problem olarak görmesi ve çözüm üretmek istemesidir. Bu durum kesinlikle çekinilecek bir durum değildir ve çözüme ulaşmanın tek yolu, bir uzmana danışmak ve tedaviyi kabul etmektir. 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
t************* :

Protein tozları cinsel hayatı etkilermi bir ereksiyon problemi veya pen*s boyunda küçülme meydana getirirmi? Teşekkürler


Cevap:

Öncelikle şunu belirtelim Maalesef bu tür ürünler gençler tarafından çoğu zamanda bilinçsizce tüketilmektedir.

Aşırı dozda veya gereksiz alınması tabii ki vücuda zarar verebilir.
Bizim önerimiz doğal yollardan protein ihtiyacınızı gidermeniz.
Ancak pen*s boyunda değişiklik veya ereksiyon konusunda direkt bir etkileri bulunmamaktadır.

?