İlaç Almadan Önce Gebelik Şüphesini Atlamayın

Yayın Tarihi : 2017/11/27 15:54 • Güncelleme Tarihi : 2017/11/27 15:54 •
Gebeliğin her evresi muhakkak ki çok önemlidir
İlaç Almadan Önce Gebelik Şüphesini Atlamayın

Gebeliğin her evresi muhakkak ki çok önemlidir. Ancak ilk üçayın ayrıca bir önemi vardır. Çünkü bu dönem bebeğin vücudunun anne karnındaşeklini aldığı ve organların tamamlandığı evredir. Bu zamanlarda yapılan enufak tedbirsizlikler dahi bebeğin fiziksel engelli olmasını sağlayabilir.

Gebelik istemeyen her çift korunur. Ancak unutulmamalıdırki, çoğu korunma yöntemleri, %100 garanti veremez. Yani spiral kullandığı haldeveya prezervatif kullandığı halde gebe kalan binlerce insan vardır. Maalesef insanlarbu hususu fazlalıkla atlamaktadır.

Gebeliğin ilk zamanlarında vücut hiçbir belirti vermeyebilirve anne adayı hamile kaldığını algılayamaz. Hatta bazı anne adayları üstünegörme olarak adlandırılan dönemi geçirdiklerinde adet olduklarını sanarakgebeliği çok daha geç öğrenebilirler.

Bu durumda anne adayı antibiyotik kullanıyor veya anestezialacak olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki; gebeliğin ilk üç ayında alınananestezi ve pek çok antibiyotik, bebekte beklenmeyen gelişim bozukluklarınasebep olabilir.

İşte bu sebeplerden dolayı; ciddi ilaçlar kullanılacağızamanlarda özellikle gebelik testleri yapılmalı ve önlem alınmalıdır.

Çok sıklıkla atlanan konulardan bir diğeri ise, hayatın heralanında güvenlik sebebiyle içinden geçilen XR cihazlarıdır. Bunlar dabebeklere ciddi zarar verebilirler. Alış veriş merkezlerinde dahi sıklıklakullanılan bu cihazlar, bebeğinizi riske atabilir. Bu sebeplerle adet takibinindüzenli yapılması hatta gerekli yerlerde emin olunsa dahi gebelik testininyapılması çok önemlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?