İş Ortamı Sağlığınızı Etkiler!

Yayın Tarihi : 2017/11/14 14:50 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:56 •

Yetişkinlik döneminden başlayarak yaşlılık döneminin başlarına kadar aktif olarak yaşanan iş hayatı, yaşamımızın büyük bir bölümünü oluşturur.

İş Ortamı Sağlığınızı Etkiler!

Yetişkinlik döneminden başlayarak yaşlılık döneminin başlarına kadar aktif olarak yaşanan iş hayatı, yaşamımızın büyük bir bölümünü oluşturur. O nedenle iş ortamının sağlığımız üzerinde oldukça önemli etkisi vardır. İş gereği fiziksel güç harcanması, ağır kaldırılması, gürültülü bir ortamda bulunması kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu olumsuzlukların etkilerinden koruyacak önlemlerin alınması gerekir. 

İşyerinde Fiziksel ve Psikolojik Unsurlar Nelerdir?

Aktif çalışma hayatı verilerine göre, kişi günün en verimli ve en uzun süresini işi ile geçirir. Dolayısıyla bu alandaki unsurlar aslında yaşam şeklinizi belirler. İşyerinde yaşanan fiziksel güçlükler, yoğun ve güç gerektiren işler, uzun süreler ekran karşısında çalışmak, gürültü gibi özellikle baş ağrısını artıran işler çoğu zaman fiziksel güçlükleri ortaya çıkarır. Ancak bu güçlüklerin yanında hayatı daha fazla şekillendiren psikolojik etkenler vardır. Bu etkenler iş yerinde huzurunuzu, verimizini ve dolayısıyla hayata bakış açınızı şekillendirir.

Çalışılan işyerinde iş arkadaşlarınızın, patronunuzun veya çalışanlarınızın tutumu çok önemlidir. Çünkü insan fıtrat olarak ait hissetmek ister. Eğer kendinizi o işe ait hissetmiyorsanız, ortamla olan olumlu veya olumsuz durumlar sizi devamlı irite eder ve mutsuz hissedersiniz.

Ayrıca kendinizi ait hissetmediğiniz için işinize kendinizi veremez ve veriminizi yansıtamazsınız. İnsanlar yoğun baskı altında da bilişsel fonksiyonlarını tam ortaya koyamaz. Dolayısıyla işinizde kendinizi rahat hissetmeli ve işe gittiğiniz her gün kendinizi gerçekleştirdiğiniz için mutlu olmalısınız.

İşinde stresli olan kişiler, evlerinde de bu stresli hallerini devam ettirirler. Kelebek etkisi ile bu stres yayılır ve iş yerinde gerildiğiniz için evde gergin olursunuz, evde siz gergin olduğunuz için ev halkı gergin olur ve hem mutsuz bir iş, hem mutsuz bir aile hayatı ortaya çıkar. Özellikle geçim kaynaklarının ulaşımının zor ve pahalı olması maalesef ki daha fazla insanın isteksiz çalışmasına sebep olmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?