İyi Günler.24 yaşındayım doğuştan G6PD eksikliği var.2005 yılında buna bağlı olarak safra kesesi ameliyatı oldum ve safra kesem alındı.Askere gitme durumum var

Yayın Tarihi : 2017/11/10 16:59 • Güncelleme Tarihi : 2017/11/10 16:59

İyi Günler.24 yaşındayım doğuştan G6PD eksikliği var.2005 yılında buna bağlı olarak safra kesesi ameliyatı oldum ve safra kesem alındı.Askere gitme durumum var ve bu hastalığa bağlı beni GATA ya sevk ettiler. Burada kan tahlillerim alındı. Sonuçlarda G6pd eksiliğine bağlı sonucum 1 hafta sonra çıkacak. Hemogram ve Biyokimya sonuçları elimde.Benim merak ettiğim hocam bu safra kesesi alınması g6pd eksikliği değerini etkiler mi ? yada elimdeki sonuçlardan hangi terim veya ifade bunu ifade eder ?


Tahlil.com Cevabı :

G6PD eksikliği genetik geçişli bir hastalıktır ve özellikle oksijensiz durumlarda veya bakla gibi hücreleri oksitleyici besinler alındığında kan hücrelerinin yıkımıyla kansızlık ataklarına yol açan, vücuttaki şeker metabolizmasında önemli bir enzimin eksikliği sonucu oluşur. Safra kesesi alınmasıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Ancak G6PD eksikliği olanlar askerlik yapmaya elverişsiz bir durumdadırlar.

Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.


Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?