Kalbimiz, Sağlıklı Beslenme ve Duygusal Diyet

Yayın Tarihi : 2016/06/08 12:14 • Güncelleme Tarihi : 2016/06/08 12:14 •
        Vücudumuzun en önemli organısizce hangisi?" diye bir soru sorulsa cevabınız ne olurdu,hiç düşündünüzmü?  Kiminiz beyin,kiminiz gözler,
Kalbimiz, Sağlıklı Beslenme ve Duygusal Diyet

        Vücudumuzun en önemli organısizce hangisi?" diye bir soru sorulsa cevabınız ne olurdu,hiç düşündünüzmü?  Kiminiz beyin,kiminiz gözler,.kiminiz akciğerler derken,büyük bir çoğunluğun kalp diye seslendiğini duyar gibiyim.
         Kalp bedenimizin maddi manevimerkezi olarak,gerçekten de en önemli organlarımızın başında geliyor…
          Kalbimiz   vücudumuzasaatte ortalama 5 litre kan pompalayarak,bütün   hücrelerimizin  maddi beslenmesine katkıdabulunurken,bilgi,sevgi ve inancın merkezi olarak da manevi beslenmemize destekoluyor..

        Peki bizler kalbimizinsağlıklı beslenmesine ne gibi katkılarda bulunuyoruz? 

      Kalbin sağlıklı beslenmesiiçin,yapılması gerekenlerin başında sağlıklı yağ seçimi gelmektedir.Teklidoymamış (zeytinyağı),omega 3 (balık,ceviz,keten tohumu) gibi yağlar sağlıklıdediğimiz grupta yer alırken,omega 9 (mısır özü gibi) ve doymuş yağ dedigimiz(tereyağı,kuyrukyağı...) yağlar sakıncalı grupta olup,kullanırken daha dikkatliolmalıyız.
      Trans yağda kalp sağlığını olumsuzetkilemektedir.Yemekleri pişirirken haşlama,buhar ve fırınlama yöntemleri dedoğru uygulamalar arasındadır.
 

       Sebze ve meyve ağırlıklıbeslenerek de diyetimizde ki posa miktarını artırarak, kan kolesterolseviyelerimizi  aşağı çekebiliriz.Her gün düzenli yediğimiz bir adet elma,bir  çay bardağı nar suyu ,bir çay bardağı üzüm suyu ,2-3 adet cevizdekalbimiz için iyi besin örneklerinden bir kaçıdır.

 

       Düzenli yaptığımız, 30-45dakikalık yürüyüşlerin de kolesterolümüzü dengeleyerek,kalbimizin sağlıklı olmasında önemli etkisi vardır. 

      Sigara damarlarımızın tıkanmasına neden olurken,kalp krizi riskini artırmaktadır.Stresinkalbimize yaptığı zararlı etkiler de fazlasıyla bilinmektedir.

      Kalbimiz  için fizikselolarak diyetimize dikkat ettik,özen gösterdik.


      Peki aynı dikkat ve özeniduygusal diyetimizde de gösterebiliyor muyuz? 

 

    ‘’Duygusal diyet nedir?’’diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Duygusal diyeti,’’kötü duygulardan kendimizi koruyarak,yerine iyi duygularınyerleşmesini sağlamak’’ diye açıklayabilirim.                     Haset,kin,nefret,kıskançlık gibi duygularıkalbimizden uzak tutup,yerine affetmek,cömertlik ,sevgi,iyilik,yardımlaşma gibigüzel davranış ve duyguların kalbimizde çoğalmasına ne kadar dikkat ediyoruz?

       ‘’Bu duyguları kalbimizdenasıl çoğaltabiliriz?’’sorusunun cevabını ise :’’Yediklerimizin sağlıklı vehelal sınırlar içinde olmasına dikkat ederek ‘’diye verebiliriz.
      Unutmayalım,kalbimizi maddi anlamdane kadar iyi beslersek besleyelim,duygusal kalp diyetimize dikkatetmezsek,kalbimiz yeteri kadar sağlıklı olamayacaktır.Sağlıklı bir diyetlebeslenen kalpte kan yağları normal seviyelerde olup,hücrelerimize sağlıklı kan pompalanırken, aynı zamanda duygusal diyete dikkat edilen ,arınmış birkalpten de hücrelerimize sevgi ve huzur gönderilecektir.Kalp sağlığımızınkorunması,duygusal ve bedensel diyetimizi bir bütün olarak düşün düğümüzdeanlam kazanacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?