Kan Alma Tüpleri Neden Farklı Renklerdedir?

Yayın Tarihi : 2018/03/16 10:42 • Güncelleme Tarihi : 2022/10/25 11:50 •

Kan tahlili istendiğinde alınan kan örnekleri çoğunlukla farklı renkte kapaklara sahip tüplere alınarak incelemeye gönderilir.

Kan Alma Tüpleri Neden Farklı Renklerdedir?

 

Kan tahlili istendiğinde alınan kan örnekleri çoğunlukla farklı renkte kapaklara sahip tüplere alınarak incelemeye gönderilir. Bunun nedeni kan tahlilinin kendi içerisinde farklı başlıklara ayrılarak farklı parametreleri incelemeleridir. Her parametrenin inceleme cihazı ve yöntemi farklılık gösterir. Renklerin farklı olması ise tahlil yapılacak laboratuvarda çalışanların gelen örnekleri ayırması ve ilgili üniteye dağıtmasında son derece faydalıdır.
O nedenle farklı parametrede incelenecek kan örnekleri farklı renklerle ifade edilir. 
Hangi laboratuvar testi için hangi renkli kapaklı tüp kullanılır konusunda bilgi almak için tıklayınız...

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
y********** :

Hamilelik icin kan testi yaptim sonuc beta- hcg 59,68 yaziyo devaminda negatif 0-0,100 yaziyor. Hamile miyim degil miyim cvp yazarsaniz sevinirim


Cevap:

Tahlil.com'a sormuş olduğunuz Beta HCG  sonucunu değerlendirdik.
Beta HCG değerinin  hamilelik lehine.Fakat tek başına bu Beta HCG değerine bakarak hamilelik tanısı kesin olarak koyulamaz.
Doktorunuzun da önerisiyle, önümüzdeki günlerde yapılacak Beta HCG testi sonuçlarında da Beta HCG değerinde yükselme görülmesi ve daha da önemlisi yapılacak ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin görülmesi kesin hamilelik tanısını koymayı sağlayacaktır.
Aşağıdaki bağlantıda  bu konuya ait sorulmuş benzer sorular ve Beta HCG testine dair detaylı bilgiler bulunmaktadır.

?