Kıllı Ben Tehlikeli midir?

Yayın Tarihi : 2017/09/09 17:16 • Güncelleme Tarihi : 2019/01/08 11:46 •
Vücutta doğuştan veya sonradan oluşan benler şekil, büyüklük ve renk bakımından çeşitli olabilir.Bazı benlere kıl da eşlik eder. Kıllı benlerin tehlikeli olup olmadığı da sıklıkla merak edilen bir konudur.
Doktorlar şüpheli gördükleri benleri takibe alırlar gerekli gördüklerini de cerrahi olarak çıkarıp patolojik yönden incelenmesi için patoloji laboratuvarlarına gönderirler.
Kıllı Ben Tehlikeli midir?

Vücutta doğuştan veya sonradan oluşan benler şekil, büyüklük ve renk bakımından çeşitli olabilir. Bazı benlerin üzerinde kıl gelişimi görülür.

Çoğu kez sağlık açısından önemli bir sorun teşkil etmese de ben üzerinde çıkan bu kıllar kişiyi rahatsız etmektedir. Kıllı benler vücudumuzun herhangi bir yerinde olabilir.
Benlerin takibinde digital dermatoskopi yöntemi sıklıkla tercih edilmektedir.Bu şekilde doktorlar benden muzdarip olan kişinin bir nevi ben haritasını çıkarırılar.

Dermatoskopi yönyemiyle benler 40-50 kat büyütülüp daha detaylı incelenir.

Şüpheli ve kötü huylu olduğundan şüphelenilen benlerin görüntüleri kayıt edilip belirli aralıklarla takip altına alınır.

Benlerin kıllı ve kılsız olması arasında insan sağlığını tehdit yönünden anlamlı bir fark bulunmamaktadır. 

Uzmanlar ben üzerindeki kılları koparmak yerine bene zarar vermeden kısaltmayı önermektedir.

Hızla şekil değiştiren, büyüyen ve koyu renkli benlerin mutlaka dermatoloji doktoru gözetiminde olması gerekmektedir. 

Dermatoloji doktorları gerek gördükleri vakalarda plastik cerrahisi doktorlarına da danışarak benlerin cerrahi olarak alınması yönünden görüş alış verişinde bulunur.

Cerrahi olarak alınan benler ise patoloji uzmanlarınca incelenip değerlendirilmek üzere patoloji laboratuvarlarına gönderilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?