First slide
Second slide
Third slide

Kopan penisin tekrar dikilmesi

Çevremizde sanayide bazı aletlere penisin kaptırılması,hayvan ısırmaları,yanlış ellerde yapılan sünnet esnasında kesici aletle koparılması,aralarında sorun olan çiftlerde kadının erkeğin penisini kesmesi gibi durumlarla karşılaşılmaktadır.
Böyle bir durum olduğunda acilen kopan parça temiz bir beze sarılıp, mikro cerrahi, estetikiplastik yapabilen yetideki sağlık kuruluşuna yetiştirilmelidir.Yetiştiği takdirde kirlenen parçalanan kısımlar temizlenir,aradan çok uzun  bir zaman geçmemişse önce kopan damarlar , zar kısmı ve cilt kısmı mikro cerrahi yöntemiyle dikilir.
Böylece tekrar işlev kazandırılması mümkün olabilmektedir.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

50 Yaş ve Üstünde de Cinsellik Önemlidir

50 yaş  ve üzerinde düzenli cinsellik yaşayan çiftler çok daha sağlıklı bir yaşama sahip olabiliyor.
Cinselliğin sanıldığının aksine bu yaşlar da çok daha karşılıklı zevk içerdiğini savunan uzmanlar 50 yaş ve üzeri çiftlere de cinsellikten vazgeçmemelerini öneriyorlar.
Düzenli seksin  elde edilen bulgulara göre seksin insan ömrünü uzattığı ve bağışıklığı  güçlendirdiği de uzmanlarca sıklıkla ifade ediliyor.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Cinsel IQ'nuzu Hesapladınız mı?

Avrupa Cinsel Tıp Derneğinin Londradaki kongresinde ünlü kadın seksolog Dr. Carmita Abdo, erkeklerin cinsel tatmin ve mutluluğunu ölçen 10 soruluk bir ‘Cinsel IQ’ testi sundu. Dr. Abdo’nun geliştirdiği test, cinsel yaşamın ve seksin kalitesini ölçmek için uluslararası standartlar içeriyor. Yani ülkelere göre değişen bir şey değil, her yerde geçerli...
Brezilyalı Dr. Abdo, Sao Paulo Üniversitesi Tıp Fakültesi yöneticilerinden. Psikiyatri Enstitüsü Cinsel Bozuklukların Tedavisi Kliniğinin başında. Hazırladığı test, ereksiyon kalitesiyle cinsel tatmin arasında doğrudan bağlantı olduğunu gösteren araştırmalardan yola çıkılarak geliştirildi. Cinsel ilişki kalitesi, ön sevişme, ereksiyon, cinsel birleşme ve orgazm gibi ilişkinin tüm aşamalarını kapsayan 10 soruluk bir anket. Dr. Abdo, cinsel IQ testinin, kişinin cinsel tutumlarını hem duygusal hem de fiziksel açıdan değerlendiren basit fakat etkili bir çalışma olduğunu söylüyor.
Dr. Abdo’ya göre, cinsel IQ, ‘yatakta iyi olmak’ konusunda objektif bir değerlendirme sağlıyor. ‘Böylece her zaman büyük ilgi ve spekülasyon konusu olan cinsel performansın yeterince iyi olup olmadığı değerlendirilebiliyor’ diyor. 10 soruluk test Bu test erkekler için hazırlanmıştır.
Cinsel yaşamlarının son altı ayına bakarak aşağıdaki 10 soruya cevap vermeleri gerekiyor.
Cevaplardan her biri, cinsel doyumun sıklığına ve derecesine bağlı olarak 1 ile 5 arasında bir puanla değerlendiriliyor.
Hiçbir zaman seçeneği 1 puan, nadiren 2, zaman zaman 3, çoğu zaman 4, her zaman 5 puan olarak hesaplanıyor. Puanların toplamı 2 ile çarpıldığında 100 üzerinden ‘Cinsel IQ’ puanı ortaya çıkıyor.

Yalnız burada önemli bir nokta var. Lütfen sorulara dürüst yanıtlar verin.

Libidonuz cinsel ilişkiyi başlatmaya yetecek kadar yüksek mi?  1 2 3 4 5

Cinsel çekiciliğinizin, partnerinizi yatağa gitmeye ve doyurucu bir cinsel ilişkide bulunmaya yöneltecek kadar yüksek olduğunu düşünüyor musunuz?   1 2 3 4 5

Ön sevişme sürecinin hem sizin hem de partneriniz için zevkli ve doyurucu olduğunu düşünüyor musunuz?  1 2 3 4 5

Partnerinizin cinsel doyuma ulaşması sizin cinsel performansınızı etkiliyor mu?   1 2 3 4 5

Ereksiyonunuzu, cinsel ilişkiyi doyurucu bir orgazmla sonuçlandırmaya yetecek kadar koruyabiliyor musunuz?
1 2 3 4 5

Cinsel olarak uyarıldığınızda, penisiniz, cinsel ilişkiyi doyurucu bir orgazma taşıyacak kadar sertleşiyor mu? 1 2 3 4 5

Cinsel etkinlik sırasında penisinizin sertliğini koruyabiliyor musunuz? 1 2 3 4 5

Boşalma sürecinizi kontrol edebiliyor ve böylece cinsel etkinliği siz istediğiniz sürece uzatabiliyor musunuz? 1 2 3 4 5 Seks sırasında orgazm olabiliyor musunuz? 1 2 3 4 5

Cinsel performansınız sizi yatakta daha maceracı olmaya (örneğin farklı pozisyonlar denemeye, vb.) veya daha sık seks yapmaya yöneltiyor mu? 1 2 3 4 5

Sonuçlar

80-100 Ateşli aşk yaşamı Cinsel bakımdan kendimden çok memnunum ve seks yaşamımın zevkini sonuna kadar çıkarıyorum. Ön sevişme, ereksiyon, orgazm, her şey iyi.
60-80 Sıcak aşk yaşamı Seks yapmaktan zevk alıyorum, fakat geliştirmem gereken bazı noktalar var. Örneğin belki biraz ön sevişmeden daha fazla zevk almaya çalışmam gerekiyor.
40-60 Soğuk aşk yaşamı Cinsel yaşamımın daha iyi olabileceğini görüyor, üzülüyorum. Bu konuda en büyük sıkıntım yeterince konsantre olamamam.
20-40 Hayal kırıklığı Seks yaşamımdan yeterince doyum sağlamadığımı hissediyorum. Sorun nerede acaba? İstesem de olmuyor. Ciddi bir ereksiyon problemim var.
0-20 Sadece hüsran İyi bir kitaptan, seks yaşamımdan aldığım zevkten daha fazla zevk aldığım şeklinde ciddi endişelerim var. Ya da ne bileyim bir futbol maçından.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
1 hafta önce
G
ilkergundogduu37

süre:4 gün
miktar:4.2 ml
ph:8.5
viskozite:Artmış
likefaksiyon süresi:60 dk
spermatozoon sayısı(x10^6/ml):110
spermatozoon sayısı(x10^6/ejakulat):462
Peroksidaz+Lökosit:(x10^6/ml):1
ileri doğru hareket:30
Total motilite:58
Hareketli sperm(x10^6/ml) 138,6
Vitalite 77
Referans WHO 201

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

2 hafta önce
G
kelebeginbali

TSH 2,1619 ( normal değer ,35-4,94uıu/ml ) 

 total testosteron 1,33 (normal değer ,38-1,97nmol/L ) 

 Ferritin 3,91 (normal değer 10-322ng/ml ) 

 B12 279 (normal değer 187-883pg/ml ) 

Tahlil.com
Ferritin değeri düşük.Demir eksikliği yönünden tedavi olmanız gerekebilir.
3 hafta önce
G
dilmansh

2 yıl önce hbv testi sonucu
Hbs ag ve anti hbs negativ cikti, aşı yaptırmadım 10 hafta önce şüpheli ilişki girdim ve test yaptirdim
Hbs ag negativ, anti hbs değeri 10 mui/ml aşı olmadan bu sonuç normal mi?Son 2 yılda virusa maruz kalmadım.

Tahlil.com
Raporda belirtilen Anti HBV değerinin referans değerlerini de gönderebilir misiniz.Bu değerin negatiften pozitife dönmesinin aşı olmadan tek bir nedeni vardır.Hastalığı geçirmişsinizdir ve vücudunuzda buna doğal bağışıklık ve antikor oluşturmuştur.
3 hafta önce
G
merve.gok

Beta Hcg degerim
<2. Gebe olmayan    <4. Bu sekilde yorumlanmisdir. 

 Negatif yazmadigi icin tedirgin oldum mail yolu ile aldim cunku. Size sorum 7 gunluk gecikme sonrasi yapilan beta hcg negatif cikinca 2. Kez yaptirmama gerek varmidir? Sonucda gecikmem uzun

Tahlil.com

Tahlil sonucunuza göre hamile değilsiniz,Beta HCG değeriniz düşük.
10 ve altı çıkan Beta HCG değerleri gebelik olmadığnı düşündürmektedir.

Beta HCG testi ile ilgili detaylı bilgi almak ve Beta HCG ile gebelik tanısına  dair sorulmuş yüzlerce soru ve verilmiş cevabı okumak için tıklayınız...

Gebelik testini uygun zamanda yaptırmayıp erken test yaptıranlarda da bu tür negatif sonuçlar görülebilmektedir.Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiğine dair bilgi almak için tıklayınız....


1 ay önce
G
skalaytr

28 yaşında bir bayanım kan testinde
RBC: 5.1 (4.1-5.1)
HGB: 13.6 (12.3-15.3)
HCT: 42.2 (35-47)
MCV:82.6(80-93)
MCH:26.6(28-33)
MCHC:32.2 (33-36)
RDV-CW: 15.2 (11.5-14.5)
WBC: 5.2( 4.4-11.3)
PLT: 270 (150-400)
Ayrıca
Hbs-Ag: 6120.000 (0-0.9)
Anti-Hbs: <2.00
Anti-Hcv: 0.035 (0-0.9

Tahlil.com

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


1 ay önce
G
Srkn.krtl29

Annemin bütün değerleri normal fakat ca 125 seviyesi 138 çıktı bi test daha istedi doktor başka bi hastahanede orda 190 çıktı miyomu var sigara kullanıyo iltihapda var nedeni bu mudur?çok sancısı vardı oda bitti sayılır yumurtalık kanserinden korkuyoruz yardımcı olurmusunuz ?

Tahlil.com

Annenizde CA  125 yüksekliğinin bir çok nedeni olabilir.Ancak tek başına bu yükseklik de çok fikir vermez.Aşağıda CA 125 yüksekliğine dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.

CA 125 YÜKSEKLİĞİ

http://tahlil.com/ca-125-testi-nedirca-125-yuksekligi-ve-ca-125-hangi-durumlarda-yapilmalidir

1 ay önce
G
salih9192

Hgb, mch ve mcv değerleri normal fakat 

 test sonuçlarında a2 düşük. Talasemi riski var mıdır?

Tahlil.com

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar

1 ay önce
G
ozlem_cinar_26

benim mideyle ilgili şikayetim var şişkinlik yanma agrı en cok bulantı var doktoro gittim ilac verdi ama faydası olmadı. bulantım gecmeyince tekrar gittim ve doktor karacigerden şüphelendi agrılarımın karacigerle ilgisi olabilirmi bana bilgi verebilir misiniz?

TahlilCom
Midenizin endoskopik olarak incelenmesini, karaciğer ve safra kesesi ile ilgili incelemelerin yapılması gereklidir..
1 ay önce
G
china34

Ben 23 yasindayim aktif bir cinsel hayatim var, cinsen iliski sonrasi,, idrar test sonuclari ;
BIL (-)
URO (+)
KET (-)
ASC (-)
GLU (-)
PRO (-)
BLD (++)
PH (7) 5.0-8.0
NIT (-)
LEU (+)
SG 1.010 1.003-1.030

Tahlil.com

İdrarda rbc yani bld  olması eritrosit yani kanama olduğunu gösterir. Doktorunuz bu tahlil bulgusunu, muayene bilgileri ve ilave tahliller ile birlikte değerlendirerek gerekli kararı vermelidir.
Tercihen ultrason, radyolojik bazı tahliller, idrar kültürü gibi ilave tanı yöntemlerine ihtiyaç olabilir.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER