Kulak Estetiği ( Kepçe Kulak Düzeltilmesi) Nedir

Yayın Tarihi : 2016/01/14 18:55 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/28 23:52 • Yazar: Prof. Dr. Asuman Sevin
Kulak estetiği ve özellikle de kepçe kulak düzeltilmesi amacıyla yapılan plastik cerrahi girişimleri hastalarca sıklıkla merak edilen bir konudur.
Kulak Estetiği ( Kepçe Kulak Düzeltilmesi) Nedir

 Embriyolojik olarak kulak gelişiminin yetersiz olmasından kaynaklanan anomalilerden biri de,kepçe kulak deformitesidir.
Kulak kepçesindeki Y kıvrımı yetersiz ya da dümdüzdür. Kulak estetiği bu deformitenin düzeltilmesi işlemidir.
Kulak gelişiminin %80’i  6 yaş civarında tamamlanır.
Dolayısıyla kepçe kulak ameliyatı 6 yaşından itibaren hayatın her döneminde yapılabilir.  Ancak ameliyat okula başlamadan önce yapılırsa, sosyal hayatta arkadaşlarının alaycı bakışlarına ve şakalarına maruz kalabilecek olan çocuğunuzun psikolojisi de kötü yönde etkilenmeyecektir.Kepçe kulak deformitesinin düzeltilmesi genellikle çocuklarda genel anestezi ile, erişkinlerde ise lokal anestezi ile yapılır ve ameliyat yaklaşık 60 dakika sürer.
Kulak arkasından yapılan bir kesi ile kulak kıkırdağının kalıcı dikişlerle  şekillendirilmesini sağlamak, ameliyatın temel prensibidir.Kulak kıkırdağı kıvrılınca kulak kepçesinin baş ile yaptığı açı da normale döner ve problem ortadan kalkmış olur. 
Ameliyat sonrası baskılı bir pansuman ile her iki kulak da sarılır. Ertesi gün pansuman küçültülür  ve kulaklar yine sarılır. İki gün sonra pansuman açılır ve hastaya sadece gece yatarken bir ay süre ile saç bandı takması önerilir.
Dikişler kendiliğinden eriyecektir. Kepçe kulak ameliyatı bireyin kendine olan güvenini arttırdığından çok yüz güldürücü sonuçları olan bir ameliyattır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?