Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Yayın Tarihi : 2018/04/18 11:45 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/18 11:45 •
NeobodGüzellikmerkezi direktörüAsumanTokcan lazer epilasyon hakkındabilgi verdi
Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

NeobodGüzellikmerkezi direktörüAsumanTokcan lazer epilasyon hakkındabilgi verdi.

Lazerepilasyon nedir?

Kadınlarınyıllardanberi süregelen istenmeyen tüylerdenkurtulma çalışmalarıgünümüzünteknolojik imkanlarıdoğrultusundaağda,tüydökücükrem,cımbızve jilet gibi geçiciçözümyolları sunanve bazıkomplikasyonlaraneden olan yöntemlerisonsuzluğauğurlayarak,oldukçapratik, ağrısızve kalıcıbirşekildeoptimal sonuçlarınelde edilmesini sağlayantıbbibir müdahaleolarak lazer epilasyon yöntemlerikarşımızaçıkmaktadır.

Lazerepilasyon istenmeyen tüylerdenkurtulmak içingünümüzdeen sıktercih edilen medikal tedavi yöntemidir.Lazer teknolojisi ile geliştirilmişcihazlarile vücudunistenmeyen bölgelerindekitüylenmesorunlarındankalıcıolarakkurtulma imkanısağlar.

Kılgövdesindekıllarakoyu rengini veren melanin pigmenti bulunmaktadırve lazer ışınlarımelaninpigmentini hedef alır.Kılgövdesineuygulanan lazer ile ısıetkisidirekt olarak kılköklerineiletilerek, kılköklerininkalıcıolaraktahrip edilmesini sağlamaktadır.Bu uygulama birkaçseanstekrarlandığındakıllarınbüyümekabiliyeti tamamen yok edilmekte ve operasyon başarılıbirşekildesonuçlanmaktadır.Kişinincilt tipine uygun lazer ışığınınayarlanması ileuygulamanınyapılacağıbölgedekikılköklerineyoğunlaşarak,çevredokulara zarar vermeden yalnızcakılkökününtahrip edecek şekildelazer ışınıfokuslanmaktadır.Lazer epilasyon tecrübelive uzman ekip tarafındanuygulandığısürece,herhangi bir yan etkisi bulunmamakla beraber kalıcısonuçlaraimza atmaktadır.

Lazerepilasyon nasılyapılır?

Lazerepilasyon yönteminebaşvuranhastalarınöncelikleuygunluğutespit edilmektedir. Daha sonra kişinincilt tipi ve kılözelliklerinegöreuygulama yapılacakbölgeanaliz edilmektedir. Bu alan tespit edildikten sonra bölgedekitüylerkısaltılmaktadır.Lazer uygulanacak bölgeyeözelkayganlaştırıcısolüsyonlarsürülerek,cihazındaha kolay hareket etmesi sağlanırve alan cihazla taranır.Cihazınher bir atışıileışınlarderi üstündekikıllardangeçerek,melanin pigmenti tarafındanemilir ve kılköküneiletilir. Böylecekıllarınbüyümekabiliyeti yani kılkökleritahribata uğratılarak,tekrarlanan seanslarla birlikte tamamen yok edilmektedir. Uygulananbu yöntemAlexandrite olarak ifade edilmektedir.

Fakatişleminkalıcılığıveseans süresi,tamamen kişininspesifik özelliklerinebağlıolarakdeğişmektedir.Ayrıcabu doğrultudakişiyeuygun doz ayarınınyapılmasıönemkazanmaktadır.Kılmiktarınave alana göreişlembirkaçdakikadanbirkaç saatekadar çıkabilir.Ancak ilk seansla birlikte kişininfark edebileceğidüzeydebir azalma sözkonusu olacaktır.Tüylerdenkalıcıolarakkurtulmak içinyapılanseans süresideğişsede, düzenliolarak yapılan4-5 seansla lazer epilasyon yöntemibaşarılıbirşekildesonuçlanmaktadır.

Lazerepilasyon yöntemininriskleri nelerdir?

Lazerepilasyon yöntemikişininuygunluğuile beraber uzman ekip tarafındanuygulandığısüreceherhangi bir risk faktörüveyan etki içermemektedir.Ancak olası yanetkiler genellikle prosedürsonrasındaortaya çıkmaktadır.Bu durumda yine kişinincilt ve kılkökütipinebağlıolarak,yapılanuygulamanındozajınındoğruayarlanmamasındankaynaklanmaktadır.Ayrıcaoluşabilenyan etkiler genellikle geçicive tedavi ihtiyacıyaratmayanetkilerdir. Ancak lazer epilasyon yönteminuygulandığımerkez,uzman doktorun tecrübesive kullanılanlazer teknolojisine bağlıolarakoluşabilecekriskler en aza indirgenmektedir. Uygulama sonrasındaağrı,şişlik,kızarıklık,kabarma ve cilt lekeleri gibi kalıcıolmayankomplikasyonlar oluşabilirken,cilt renginde değişimve yanıkgibi kalıcıdeformasyonlardaortaya çıkabilmektedir.Fakat bahsedildiğiüzerebu komplikasyonlar uygulamanınyapılacağımerkezintecrübesidoğrultusundaortaya çıkmaktadır.Lazer epilasyon yöntemininoptimal sonuçlarıveolası yanetkilerinden korunabilmek içinmutlaka uzmanlığıkanıtlanmışmerkezlereve teknolojiye paralel olarak geliştirilmişlazercihazlarınıkullanıldığımerkezlerebaşvurulmasıönerilmektedir.Ayrıcaolası yanetkiler karşısındamutlaka doktorunuza danışmanızgerekir.

Kaynak:http://neobod.com.tr/lazer-epilasyon-nedir-nasil-yapilir

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?