First slide
Second slide
Third slide

Ldl ve Kolesterol sonuçlarımı değerlendirir misiniz?

5 ay önce
G

Gizli şeker endişesi ile tahlil yaptırdım. HBA1C...:6% çıktı. Referans aralığı4-6% ancak yüksek çıkan iki değer var: Kolesterol...:230 Referans aralığı:200'ün altı LDL Kolesterol...:168 Referans aralığı:130'un altı yorumlar mısınız?

Tahlil.com

Kolesterol ve LDL kötü kolesterol değerleriniz yüksek,ancak sadece bu değerlerle gizli şekerden söz edemeyiz

Yükleniyor...
H
İLGİLİ İÇERİK

Inflamasyon::Morfolojik olarak candıda ile uyumlu fungal mıkroorganizma.31 yaşında bayanım

3 saat önce
G

Inflamasyon::Morfolojik olarak candıda ile uyumlu fungal mıkroorganizma.31 yaşında bayanım

Tahlil.com
Vajinal enfeksiyon geçirmektesiniz.Enfeksiyona sebep ise Candida ismi verilen mantar türü

CRP 0,14 0 - 0,5 mg/dL tahlil sonucumu yorumlar mısınız?

3 saat önce
G

CRP 0,14 0 - 0,5 mg/dL tahlil sonucumu yorumlar mısınız?

Tahlil.com

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem görülmüyor testlerde.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
2 gün önce
G
mehmetkar034

hocam iyi günler bakarmısnız
pehris 5 gün
MİKTAR 5
GÖRÜNÜM GRİ-OPAK
LİKEFAKSİYON 20
VİSKOZİTE NORMAL
ph 8,0
SPERM SAYISI 28 milyon/ml
TOPLAM SPERM SAYISI 140 milyon/ejakülat
İleri Hareketli Sperm 50
Yerinde Hareketli Sperm 15
HAREKETSİZ SPERM 35
Normal Morfoloji    10
Baş Anomalisi 50
Orta Parça Anomalisi 33
Kuyruk Anomalisi 6
Sitoplazmik Çıkıntı 1
AGLUTİNASYON    YOK
YUVARLAK HÜCRE 0,4
LÖKOSİt 0,3

Tahlil.com

Spermiyogram analizi  bir çok parametrenin incelenmesi sonrası değerlendirilmelidir.
Tahlil.com'a sorduğunuz sperm testini inceledik.
Bizlere gönderdiğiniz sperm test parametrelerinde kayda değer bir sorun görülmüyor.

Sperm testi ve tahliline dair  çok daha detaylı bilgi almak ve sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

Sperm testi nedir?
                      

2 gün önce
G
ersinkaya2000

vucudumdaki kızarıklıklar nedeniyle,dahiliye druna gittim bi kac kan testi istedi
BIYOKIMYA ALT 58 (0-55) AST 33 (5-34) GGT 118 (12-64)
SEROLOJI RF <5.0 (0-30) CRP 13,4 (0-5)
ELISA HBs Ag 0,19 (0-0,9) Anti HCV 0,09 (0-0,9) Anti HBs 15,55 (0-10)
HEMOGRAMHGB 14 (14,1-18,1) HCT 41,8 (43,5-53,7) PDW 8,8 (9-20)
sedimantasyon 50 (0-20)
hiv olabilirsin dedi 10 gunluk testi beklicez dedi yardim ltfn

Tahlil.com
Bu testlere bakarak aklı başında hiç bir doktor HIV olabilirsin demez ve dememeli de.
İlk fırsatta başka bir doktora başvurmanı öneririz.
Tercihen bir enfeksiyon hastalıkları doktoruna başvur.
Sedim ve CRP yüksekliği aynı anda bir enfeksiyon bulgusu ama HIV dan başka akla gelen yüzlerce enfeksiyon etkeni var.
Ayrıca HIV tanısı için Anti HIV testinin pozitiif olması gerekiyor.
Öyle bir sonuç da yok.
3 gün önce
G
SİNEM

Kan sayımında wbc yüksek çıktı kanımda iltahap var dediler lösemi olma durumu olabilir dedi doktorum 16.12 ne anlama geliyor?

Dr.Mustafa Cesur
16120 lökosit sayısı olduğu anlamına gelir. Bu daha çok enfeksiyona bağlı olur, lösemi bu değerlerde çok düşük ihtimal, lösemi diyen biraz abartmış sanırım
3 gün önce
G
ceylan

Smear testi yaptırdım,doktoruma henüz gösteremedim.
mikroskopi : spesmen yeterliliği : yeterli
endoservikal hücre : yok
patolojik tanı :bethasda 2001
- intraepitel lezyon veya malignite açısından negatif
- normal sınırlarda smear
sonucumu yorumlarsanız sevinirim .

dr.cem argun
Smear sonucunuzda sorun yok,normal
3 gün önce
G
hasan

oğlum 13 yaşında. bayılma sonucu yapılan tahlillerde alkalen fosfataz=308 fosfor=5,3 WBC=10,3 MCH=25,1 MCV=74,7
kan tahlilleri hakkında yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Dr.Mustafa Cesur
Alkalen fosfataz büyüme çağındaki, büyümesi devam eden çocuklarda yüksek çıkar, kemik gelişiminin bir göstergesidir. Ancak depo demirleri düşük olabilir, o yönde araştırılırsa iyi olur
3 gün önce
G
elifguzel97

Hematoloji Testi 


Lökosit (WBC) L 4,16 10*3/uL 4,6 - 10,2
Nötrofil oranı (NEUT%) 55,7 % 45 - 78
Lenfosit oranı (LYMPH%) 34,3 % 10 - 50
Monosit oranı (MONO%) 8,51 % 0 - 12
Eozinofil oranı (EO%) 0,7 % 0 - 7
Bazofil oranı (BASO%) 0,727 % 0 - 2,5
Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#) 2,32 10*3/uL 2 - 7,15
Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#) 1,43 10*3/uL ,6 - 3,4
Monosit mutlak sayısı (MONO#) 0,354 10*3/uL ,29

Tahlil.com

Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.
Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte yorumlamak yararlı olacaktır. 

Test raporunuzda yer alan diğer hemogram parametrelerinde bir  sapma sorun yoksa, kan sayımı sonuçlarınızda kayda değer bir sorun olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER