First slide
Second slide
Third slide

Lösemi Nedir? Lösemi Belirtileri ve Türleri Nelerdir?

Lösemi hemen herkesin sıkça duyduğu ve bir o kadar da korktuğu bir kanser türüdür.Löseminin belirtileri sıkça merak edilmektedir.
Erken döneme ait belirtiler genelde gözden kaçmaktadır, çünkü bu dönemdeki şikayetler nezle,soğuk algınlığı veya diğer sık gözlenen hastalık şikayetlerine benzer.
Ayrıca hastalar tarafından sıkça görülen belirtiler aşağıda sıralanmıştır.

Lösemi Belirtileri:

- Ateş, halsizlik, kemik ve eklemlerde ağrılar, baş ağrıları, deride kızarıklıklar,
- Lenf düğümlerinde şişlikler - Sık olarak enfeksiyona yakalanma
- Dişeti ve burun kanamaları
- Karaciğer ve/veya dalakta büyüme hissedilmesi.Karında şişkinlik veya hafif ağrı hissi
- Deride sık sık çürükler meydana gelmesi veya kesiklerde kanamanın geç durması
- Nedeni bilinmeyen kilo kayıpları

Kan kanserlerinin hücre tipine göre (myeloit, lenfoit gibi) ve hastalığın süresine göre (akut veya kronik) türleri vardır.
Bazı türler hızlı ve kötü bir gidiş gösterir.
Çocukluk çağında lösemi tipleri diğer kanser tiplerine göre daha sık görülmektedir.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 yıl önce
G
renowneds
hocam iyi günler ben sürekli yaz-kış grip oluyorum 2 gün iyiysem 5 gün kötü oluyorum.. sürekli ateşim çıkıyor halsizleşiyorum bide durduğum yerde hastalanıyorum..kulağımın tam alt hizasında baya büyük bi beze var, bogazlarımda sürekli şişiyor..yorumunuz nedir..şimdiden tşk.ederm
tahlil.com
Bu rahatsızlıklıklarınızın araştırılması için tanı amaçlı tahlillere ve muayeneye ihtiyaç olacaktır.Bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız en doğru yaklaşım olacaktır.
4 yıl önce
G
burcucelik59
merhabalar.benim kan testi sonucum hgb , ve hct değerlerinin düşük olması hgb 7,7 referansı 3,50-5,50 hct 25,7 referansı 37,0-50,0 aslında diğer değerlerimde biraz düşük ama doktor bu ikisi arasında çok durdu sebebi ne olabilir? lütfen bilmek istiyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyoru
tahlil.com
Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER