First slide
Second slide
Third slide

Lösemi Nedir? Lösemi Belirtileri ve Türleri Nelerdir?

Lösemi hemen herkesin sıkça duyduğu ve bir o kadar da korktuğu bir kanser türüdür.Löseminin belirtileri sıkça merak edilmektedir.
Erken döneme ait belirtiler genelde gözden kaçmaktadır, çünkü bu dönemdeki şikayetler nezle,soğuk algınlığı veya diğer sık gözlenen hastalık şikayetlerine benzer.
Ayrıca hastalar tarafından sıkça görülen belirtiler aşağıda sıralanmıştır.

Lösemi Belirtileri:

- Ateş, halsizlik, kemik ve eklemlerde ağrılar, baş ağrıları, deride kızarıklıklar,
- Lenf düğümlerinde şişlikler - Sık olarak enfeksiyona yakalanma
- Dişeti ve burun kanamaları
- Karaciğer ve/veya dalakta büyüme hissedilmesi.Karında şişkinlik veya hafif ağrı hissi
- Deride sık sık çürükler meydana gelmesi veya kesiklerde kanamanın geç durması
- Nedeni bilinmeyen kilo kayıpları

Kan kanserlerinin hücre tipine göre (myeloit, lenfoit gibi) ve hastalığın süresine göre (akut veya kronik) türleri vardır.
Bazı türler hızlı ve kötü bir gidiş gösterir.
Çocukluk çağında lösemi tipleri diğer kanser tiplerine göre daha sık görülmektedir.


Yükleniyor...
H
İLGİLİ İÇERİK

Down Sendromu nedir?

Kalıtsal down sendromu, embriyonik aşamalarda, hücre bölünmesi sırasında oluşan bir hastalıktır.
Yani bebek hasta olarak doğuyor demektir.
Bu hastalıkta, hücrelerde 46 kromozom yerine 47 kromozom yer almaktadır. Kromozomların görevi genleri taşımaktır. Bundan dolayı insan vücudunu oluşturan tüm bilgilere sahipler.
Göz rengi, boy, kan grubu gibi bilgiler kromozomun içindedir.
Down sendromu hastalarında bir fazladan kromozom olması, hastaların vücut ve zeka gelişimini etkiler ve böylece normal insanlardan bazı farklılıklar yaratır.
Bu farklılıklar hem dış görünümde hemde zekada ortaya çıkabilir.
Down sendromu hastaları, yaşıtlarına göre yürümek, konuşmak, oturmak ve oyun oynamak gibi aktiviteleri nispeten  daha geç öğrenirler.



Devamlı Kilo Almanın Sebepleri

Çeşitli yollar denemenize rağmen hala zayıflayamıyorsanız bunun altında pek çok faktörler olabilir.

Her şeyden önce hormonel sağlığınızı uzmanlar eşliğinde kontrol edin şayet bir probleminiz yoksa ardından diğer unsurları hayatınızda düzenleyin.

Tiroid problemleriniz olabilir. Mutlaka bir dahiliye veya diyetisyene giderek ilk olarak tiroit bezlerinizi kontrol edin.

Düzenli kahvaltı yapmıyorsanız, bütün gün doyumsuzluk yaşar ve sürekli atıştırmak istersiniz bu durum da kalori olarak size dönüş yapar.

Stresli günler geçiriyor olabilirsiniz. Stres tek başına kilo alma sebebidir. Bunun yanında bir de stresinizi bir şeyler yiyerek atlatmaya çalışıyorsanız, hepten kilolu adayısınız diyebiliriz. Hayat akışında çok zor olsa da, stresten uzak durmaya çalışın ve farklı hobilerle uğraşıp mutlaka kafanızı dağıtın.

Menopoz dönemine giriyor olabilirsiniz. Bu dönemde hormonel dengeler bozulduğundan vücut kilo almaya çok müsaittir.

İhtiyaçtan daha az uyumak, vücudun dinlenememesi demektir. Bu durumda vücut strese girer ve kilo alma eğilimiyle tepki verir.

Öğün atlamak ve uzun süre aç kalmak zararlıdır. Beyin açlık durumunun geçmeyeceğini düşünür ve mevcut karbonhidratları yağ olarak vücutta depolar.

Spor yapmadığınız da vücut hep sarkık kalır ve kilo verseniz dahi hep kilolu görünürsünüz.

Az su tüketimi metabolizmanızı yavaşlatır ve yediklerinizi daha geç yakarsınız.

Paket ürünleri fazla tüketmek ve yemek yerine tüketmek de son derece zararlıdır.

Tuzlu yemek fazla suyu vücutta tutar ve şişkinliğe sebep olur.

 



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.

B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
4 yıl önce
G
renowneds
hocam iyi günler ben sürekli yaz-kış grip oluyorum 2 gün iyiysem 5 gün kötü oluyorum.. sürekli ateşim çıkıyor halsizleşiyorum bide durduğum yerde hastalanıyorum..kulağımın tam alt hizasında baya büyük bi beze var, bogazlarımda sürekli şişiyor..yorumunuz nedir..şimdiden tşk.ederm
tahlil.com
Bu rahatsızlıklıklarınızın araştırılması için tanı amaçlı tahlillere ve muayeneye ihtiyaç olacaktır.Bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız en doğru yaklaşım olacaktır.
4 yıl önce
G
burcucelik59
merhabalar.benim kan testi sonucum hgb , ve hct değerlerinin düşük olması hgb 7,7 referansı 3,50-5,50 hct 25,7 referansı 37,0-50,0 aslında diğer değerlerimde biraz düşük ama doktor bu ikisi arasında çok durdu sebebi ne olabilir? lütfen bilmek istiyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyoru
tahlil.com
Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER