Meni Rengi Neyi İfade Eder?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/13 12:11 •

Meni cinse lilişki sonrası erkeğin cinsel organından akan yoğun sıvıdır. Rengi ise cinsel yaşama göre fark gösterebilir.

Meni Rengi Neyi İfade Eder?

Meni cinsel ilişki sonrası erkeğin cinsel organından akan yoğun sıvıdır. İlişkinin verimli olduğunun kanıtıdır. Erkeğin meni rengi koyu ise; bu erkeğin kısa bir süre içinde cinsel ilişki yaşamamış olduğunu gösterebilir. Erkeğin ilişki sıklığı arttıkça meni kıvamı daha sıvımsı hal alır.

pen*s Nasıl Meni Üretir?

pen*s, erkeğin hem boşaltım, hem üreme organıdır. Her ne kadar sistemin içinde üreme ve boşaltım üretimi, kanalları farklı yapılara sahip olsa da, çıkış alanları aynıdır. Dolayısıyla birbirlerini etkileyen sistemlerdir. Meni, spermin vücuttan atılma şeklidir. Skrotum adı verilen torbalarda sperm ilk oluşumunu gerçekleştirir. Bu alanda sperm hareketsiz ve dölleme yeteneğine sahip olmayan formdadır. Epididimis denilen kısımda asıl fonksiyonunu kazanır. Burada sperm hareketlenir, gelişir ve döllemeye hazır hale gelir. Spermin dölleme yapabilmesi için yumurtaya ulaşması gerekir.

Sperm yumurtaya ulaşırken karşısına çıkan engellerde ise dirayetli olmak zorundadır. Mesela sperm hücreleri, idrar ile karıştığında ölür ve dölleme işlemi yapamaz. Bu sebeple pen*ste idrar ve sperm çıkışları farklı alanlardadır. Ve ayrıca spermin yumurtalığa selametçe ulaşabilmesi için koruyucu, yapışkan ve akışkan bir sıvı ile kaplanır. İşte bu sıvının adı menidir. Dolayısıyla meninin fiziksel durumu, görüntüsü; kalitesi ve içeriği hakkında bilgi verir.

Erkek vücudu, haftada birkaç kez meni üretebilir, hatta gün aşırı üretilen meni, eğer kişide bir hastalık yoksa, dölleme yeteneğine sahip olabilecek kabiliyette üretilebilir. Ancak bu sıklıkta cinsellik yaşamayan bir erkek, örneğin haftada bir cinsellikte, daha yoğun kıvamda ve daha sarımsı bir meni üretebilir. Bu meni, aslında uzun süre zarfında atılmayı beklemiş meniyi ifade eder ve aslında dölleme yeteneği daha yüksek olabilir. Bunun sebebi, içeriğinde daha fazla sperm bulundurmasından dolayı, dölleme ihtimalini artırmış olmasından kaynaklanır.

Eğer erkek, düzenli ve belli aralıklarla sperm üretiyorsa bu her zaman sağlıklı olanıdır. Çünkü düzenli yaşanan cinsellik, vücudun dinç ve genç olmasını sağlamanın yanında, mutluluk hormonunun da düzenli salgılanmasını sağlar. Bu sebeple evlilik cinselliği ve mahremiyeti, düzenli ve mutlu hayatın olmazsa olmazlarındandır. Çünkü aynı etkiler, kadın vücudu için de gerekli ve geçerlidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
B****** :

Merhaba,benim bir sorum var ben 15 yaşındayım ilk defa bugün meni geldi ama rengi şeffaf yoğun acaba kısır mıyım?(şimdiden teşekkürler)


Cevap:

Meni kıvamı, rengi gibi özellikler ile kısırlık anlaşılmaz.Spermiogram tahlili yapılır ve buna göre meni analizi ile bu tür bir tanı koyulabilir.

?