First slide
Second slide
Third slide

Merhaba oğlum 8 yaşını yeni bitirdi.Kulak ağrısı şikayetiyle acile gittik kulağında enfeksiyon ve boğazında kızarıklık olduğunu söylediler ve kilosu 38 olduğu i

2 ay önce
G

Merhaba oğlum 8 yaşını yeni bitirdi.Kulak ağrısı şikayetiyle acile gittik kulağında enfeksiyon ve boğazında kızarıklık olduğunu söylediler ve kilosu 38 olduğu için 1000 mg amoklavin-bıd verdiler ama ben tereddütte kaldım sizce bu ilacı oğluma içirmem uygun mudur?

Tahlil.com
Doktorunuz belli tahliller ve fizik muayene sonucunda bu ilacı başladığı için biz bu konuda fikir yürütemeyiz,doğru olmaz.Ancak ilacı kullanma konusunda tereddütünüz var ise ilacı başlayan doktorunuza veya bir çocuk doktoruna danışabilirsiniz.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

Hastanın yapılan tüm batın ultrasonografi incelemesinde karaciğer normal şekil ve büyüklüktedir. İntrahepatik safra yolları ve vasküler yapılar normal görünümde

5 gün önce
G

1 ay 5 günlük çocuğumuz var kabızlık için çocuk cerrahına gittik ultrason verdi ve bugün çekildi sonuç olarak
Hastanın yapılan tüm batın ultrasonografi incelemesinde karaciğer normal şekil ve büyüklüktedir. İntrahepatik safra yolları ve vasküler yapılar normal görünümdedir. Portal ven çapı doğaldır.Safra kesesi normal lokalizasyon şekil ve büyüklükte olup duvar kalınlığı tabiidir.Lümen içinde patolojik oluşum saptanmadı.Koledok normal genişliktedir.Sol böbrek normal lokalizasyondadır. Sağ böbrek normale göre küçüktür.Sağ böbrek boyutları 46x19 mm dir Sol böbrek boyutları 61x22 mm boyutlarında olup normaldir.Konturları muntazamdır. Parankim kalınlıkları ve parankim eko yapıları normaldir.Medüler yapılar tabiidir.Toplayıcı sistemlerde dilatasyon saptanmadı. Bilateral surrenal lojları tabiidir.Dalak normal şekil ve büyüklüktedir. Parankim ekojenitesi homojen ve tabidir.Pankreas normal görünümdedir.Orta hat vasküler yapıları doğaldır.Mesane konturları duvar kalınlığı doğal olup lümen ii patoloji saptanmadı.Uterus normal boyutlarında homojendir.Her iki over normaldir.Batın içi serbest sıvı ve patolojik boyut ve görünümde lenf nodu saptanmadı.
SONUÇ: Sağ böbrekte az miktarda ve relatif olarak küçülme.

ve çocuk cerrahı bizden RENAL KORTİKAL SİNTİGRAFİ ilaçlı bunu çektirmemiz için başka bir hastaneye sevk etti sizce bu ultrason sonucuna göre normal midir bide hocam bunu çektirdiğimiz zaman bebeğimize ilaç verecekler bunun bebeğimize şimdi veya ilerde bir zararı var mıdır yardım ederseniz sevinirim

Tahlil.com

Çocuğunuzun böbreklerinin birinde küçüklük var.Doktorunuz da bunun nedenine yönelik araştırma yapıyor.Bu konuda doktorunuzun önerilerine uymanız da fayda var.Ama dilerseniz bir çocuk hastalıkları uzmanına da danışabilirsiniz

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Merhabalar.. Sayın Doktorum, 13 günlük erkek bebeğimiz tahlil sonucu TSH 13,0 çıktı.Durum normal midir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

5 gün önce
G

Merhabalar.. Sayın Doktorum, 13 günlük erkek bebeğimiz tahlil sonucu TSH 13,0 çıktı.Durum normal midir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Tahlil.com

Normal değil, hipotiroidi olabilir.Çocuk doktorunuza danışın.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Glukoz 111 H mg/dL 74 - 106 Üre 31 mg/dL 17 - 43 Kreatinin 1,0 mg/dL 0,3 - 1,3 Ürik Asit 4,4 mg/dL 3,4 - 7,0 AST (SGOT) 14 U/L 0 - 37 ALT (SGPT) 13 U/

1 hafta önce
G

Merhaba ,Benim eşime geçen hafta İTP teşhisi konuldu.Birkaç gün öncede Tam kan sayımı testi yaptırdık sonuçlar aşağıdaki gibidir. Glukoz ve LDH yüksek çıktı.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz.Şimdiden Teşekkür ederim...
Tetkik Adı Sonuç Ünite Normal Değer Sonuç Detayı Açıklama

Glukoz 111 H mg/dL 74 - 106

Üre 31 mg/dL 17 - 43

Kreatinin 1,0 mg/dL 0,3 - 1,3

Ürik Asit 4,4 mg/dL 3,4 - 7,0

AST (SGOT) 14 U/L 0 - 37

ALT (SGPT) 13 U/L 0 - 55

ALP 47 U/L 30 - 120

GGT 16 U/L 7 - 50

LDH 311 H U/L 0 - 248

CK 32 U/L 26 - 140

CK-MB 8 U/L 0 - 25

Total Protein 8,3 g/dL 6,6 - 8,3

Albumin 4,5 g/dL 3,5 - 5,2

Total Bilirubin 0.66 mg/dL 0,1 - 1,2

Direkt Bilirubin 0,10 mg/dL 0,0 - 0,2

Kalsiyum 9,8 mg/dL 8,8 - 10,6

Sodyum 140 mmol/L 135 - 148

Potasyum 4,3 mmol/L 3,5 - 5,5

Klor 106 mmol/L 90 - 110

Tahlil.com

İnsülin direnci,metabolik sendrom ve diyabet yönünden eşinize ilave tahliller yapılması gerekebilir.Bir endokrinoloji uzmanına başvurun

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Biyokimya Sonuçları Tetkik adı Sonuç Ünite Normal Değerler açıklama Glukoz 115 H mg/dL 74 - 106 H Üre 42 mg/dL 17 - 43 K

1 hafta önce
G

Biyokimya Sonuçları
Tetkik adı Sonuç Ünite Normal Değerler açıklama

Glukoz     115 H    mg/dL    74 - 106        H
Üre     42    mg/dL    17 - 43        
Kreatinin     0,7    mg/dL    0,4 - 1,4        
AST (SGOT)    19    U/L    0 - 37        
ALT (SGPT)    11    U/L    0 - 55        
ALP     62    U/L    30 - 120        
GGT     16    U/L    Tem.50        
LDH     259 H    U/L    0 - 248        H
CK     90    U/L    38 - 174        
CK-MB     16    U/L    0 - 25        
Total Bilirubin 1,2    mg/dL    0,1 - 1,2        H
Direkt Bilirubin 0,18    mg/dL    0,0 - 0,2        
Kalsiyum     9,2    mg/dL    8,8 - 10,6        
Sodyum     135    mmol/L    135 - 148        L
Potasyum     4    mmol/L    3,5 - 5,5        
Klor     103    mmol/L    90 - 110        
Amilaz     61    U/L    25 - 125

Tahlil.com

Glukoz değerindeki yükseklik diyabet belirtisi olabilir.Bir Endokriniloji doktoruna başvurmanızda fayda var.

Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


L
ÇOK OKUNANLAR
H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
5 gün önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



1 hafta önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
2 hafta önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

2 hafta önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



3 hafta önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
3 hafta önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..
3 hafta önce
G
asliveznecikurt

RBC alyuvarlar 4,15
HGB hemoglobin 10,8
HCT hematokrit 32,7
MCV 78,7
MCH 26,1
MCHC 33,1
RDW-SD 54,7
RDW 19,7
WBC akyuvarlar 12,9
Nötrofil% 69,1
Lenfosit% 22,1
Monosit% 6,4
Eozinofil% 2
Bazofil% 0,4
Nötrofil# 8,9
Lenfosit# 2,9
Monosit# 0,8
Eozinofil# 0,3
Bazofil# 0,0
PLT trombosit 326
MPV 6,7.

Tahlil.com

Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kan sayımı ve anemi konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantımızı okuyabilirsiniz.

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

1 ay önce
G
Nazlı Ece

lökosit : negatif
nitrit: negatif
protein:negatif
eritrosit: negatif
bilirubin:negatif
keton :5
glukoz : normal
sgot(ast): 11
sgpt(alt): 7
alkalen fostfataz:74
kreatenin: 0,69
ürik asit: 5
(diğer değerler normal aralıklarında)

bende uzun zamandır lökosit sayısı düşüklüğü vardı.
bugun tekrar tahlil yapıldı ve sonuçlar böyle.

Dr.Mustafa Cesur

Sorun yok, idrarda ketonun 5 oluşu aç kaldığınız içindir

1 ay önce
G
ozlemkadirhan

B12 değerim 227 cikti referans araligi 180-900 normal aralikta gorunuyor ama kendimi eskiye oranla unutkan ve halsiz buluyorum.

TahlilCom
Halsizlik ve unutkanlığınızın başka birçok nedeni olabilir, muayene olmanızda fayda vardır..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER