Obezite Sperm Kalitesini Düşürüyor!

Yayın Tarihi : 2016/12/30 21:12 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/17 12:40 •

Aşırı şişmanlık hastalığı obezite, erkeklerde sperm kalitesini etkiliyor.

Obezite Sperm Kalitesini Düşürüyor!

Aşırı şişmanlık hastalığı obezite, erkeklerde sperm kalitesini etkiliyor. Obezite erkeklerde görülen hormon anormallikleri sebebiyle spermlerde kalite düşmesi görülmektedir. Bu durum döllenmeyi etkileyeceğinden obezite hastalığı ile mücadele eden erkeklerde kısırlığın görülme olasılığı yükselmektedir. Obezite tedavi edilerek kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. 

Erkeklerde Şişmanlığın Cinselliğe Etkileri Nelerdir?

Erkeklerde şişmanlığın pek çok sonucu vardır. Vücutta her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi, kilonun da fazlası zarar demektir. Dolayısıyla bu zarar, sadece iç organlarda kısıtlı kalmayıp, neredeyse bütün vücudu etkisi altına almaktadır.

Cinsellikte de aşırı kilo istenen bir durum değildir. Aşırı kilolu kişilerde vücut çıkıntısı olan pen*s, yağ içeriği yüksek olduğu için, içeri kısımda kalır. Yani pen*s boyu, kilolu erkeklerde daha kısadır. Bunun yanında sperm üretme kapasitesi de daha kısıtlıdır. Bu da yeteri kalitede spermin üretilmemesine ve neredeyse gebeliğin engellenmesine dahi yol açar.

Sağlıklı bir erkekte sperm kalitesi de artar. Yani bir erkeğin sperm kalitesine bakarak genel sağlığı ile ilgili bilgi elde edilebilir. Spermin; sayısı, hareket kabiliyeti, sağlıklı yapısı bu unsurların destekleyicisidir. Bu sebepledir ki; gebelik düşünülen her ailede kadının olduğu kadar, erkek de yaşam şekline dikkat etmelidir. Gebelik için; sağlıklı yumurta ve sağlıklı spermin birleşmesi gerekir.

Erkeklerde Sperm Kalitesi Nasıl Yükseltilir?

Erkeklerin sperm kalitesini artıran unsurlar, tabii ki onların sağlıklı yaşamasını destekleyen şeylerdir. Şöyle bakmak gerekir. Kişi ne kadar sağlıklı ise, ürettiği vücut sıvıları da o kadar sağlıklı çıkar. Dolayısıyla erkeklerde de sperm kalitesi madem onların ne kadar sağlıklı olduğunu gösteriyor, o zaman sağlıklı vücut ve spermlerin olması için ne gereklidir bunu anlatmalıyız.

Doğru beslenmelidir. Yani şekeri azaltmalı, proteini artırmalı, düzenli beslenmeli ve paketli gıdalardan uzak durmalıdır. Ayrıca sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaçınmalıdır ki; sigara paketlerinin üzerinde dahi erkeklerde sperm kalitesini azalttığına dair bilgiler vardır.

Spor yapmalıdır. Spor, vücudu kuvvetlendiren en önemli unsurdur. Kişi iyi spor yaptığında, ürettiği spermlerin de kalitesi artacaktır.

Ayrıca sperm sayısına ve kalitesine katkıda bulunan bazı besinler vardır. Bunların en yaygınları; incir ve iğdedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?