Orgazm Neden Yaş Aldıkça Öğrenilir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/11/30 19:10 •
Orgazm; vücudun cinsellik esnasında haz alma duygusudur
Orgazm Neden Yaş Aldıkça Öğrenilir?

Orgazm; vücudun cinsellik esnasında haz alma duygusudur. Kadın ve erkek fark etmeksizin, pek çok kişide orgazm sorunu çok sık görülür. Bu sorunların başlıca sebebi; cinselliği bilmemek ve çekingenlikten kaynaklanır. Özellikle anne - kız, baba - erkek evlat arasında konuşulmayan, paylaşılmayan, açıklanmayan ve üstü kapatılan cinsel meseleler, evlilikte kötü cinsellik hayatına sebebiyet veriyor. Çocukların ebeveynlerinden cinselliği doğru şekilde öğrenmeleri ise, bu durumun yaşanmasının en büyük engelidir. Bu sebeple aileler, çocuğun yaşına göre gerekli cinsel bilgiyi kendileri evlatlarına vermelidir. 

Cinselliği doğru ve yeterince öğrenemeyen kişiler, evlendiklerinde ne yapacaklarını nasıl davranacaklarını bilemezler, bu da onları çekingen ve cinselliğe karşı agresif yapar. Kişi kendini rahat hissedemez ve orgazm olmakta zorlanır. 

Çekimser Cinsellikte Nasıl Davranılmalıdır?

Ancak evlilikte yıllar süresince tecrübe kazandıkça, kişi artık gevşemeye, kendini bırakmaya ve haz almaya başlar. Tabii ki bunda en büyük etken, anlayışlı ve hoşgörülü bir eştir. Eşin bu zamanlardaki tutumu, kişinin tüm cinsel hayatının şekillenmesinde rol oynar. Eğer eşlerden biri çekingen kalıyorsa, partner, eşini cinselliğe zorlamamalı ve meseleleri açıkça konuşmalıdır. Ancak bu şekilde karşılıklı anlayış meydana gelir ve bu problem aşılmış olur. 

Cinsellik Neden Yaş Aldıkça Öğrenilir?

Yapılan bir araştırmaya göre ise; ileri yaşlarda orgazm daha çok anlaşılıyor ve zevk oranı artıyor. Araştırma sonucuna göre; 18-24 yaş arasında orgazm oranı %60 iken; 40’lı yaşlarda bu oran % 70’e kadar çıkmaktadır. 

Ancak unutulmamalıdır ki, özellikle 60 lı yaşlardan sonra, kadınlarda cinsel haz düşmekte ve orgazm olma ortalaması da düşmektedir. Bu sebeple cinsellikte bir an önce sınırlardan kurtulup rahatlamalı ve ömür boyu cinsellikte başarılı olmak için kişi kendi öz bakımına dikkat etmelidir. Yani düzenli spor yapmalı, düzenli beslenmeli ve düzenli cinsel hayat yaşamalıdır ki, yaş aldıkça cinsellikten soğuma durumu olmasın. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?