First slide
Second slide
Third slide

Oruç Nasıl Şifa Olur?

Vücut, öyle bir fabrikadır ki, tüm işleri aynı anda yapabilecek, idare edebilecek ve tabiri caizse kaliteli yakıt kullanır, kaliteli ve düzenli bakımını yaparsanız, hiç bozulmadan fonksiyonlarını normal bir şekilde, hiç bozulmadan yerine getirebilir.

Ancak insanoğlu bu mükemmel işleyişin çok da farkına varmadığından, çok fazla dikkat etmezler ve arızalar meydana gelir. Ancak oruç gibi, vücuda şifa olacak doğal yöntemler sayesinde yine bu maharetli fabrika olan vücut, kendini onarma gücüne sahiptir.

Peki oruç, nasıl bir fiziksel durum ortaya koyuyor ki, aslında kulağa çok zor gelen açlık ve susuzluk iyileştirici bir etkiye dönüşüyor?

En basitinden düşünelim. Vücuda bir mikrop, bir bakteri girdiğinde hastalık olur. Hastalığın tanımlanan ilk belirtisi; halsizlik, sürekli uyuma isteğidir. Çünkü, vücutta oluşan bir arıza, tüm sistemleri tıkar ve yavaşlatır. Enerjisiz kalan vücut, dinlenmeye ihtiyaç duyar. Dinlenen hasta, her zaman daha çabuk iyileşir. Bunun sebebi şudur; vücudun belli bir enerjisi vardır ve bu enerjisini günlük işlerine harcar. Hastalık durumunda, bir yandan da iyileşmek için enerji isteyen vücut güçten düşer ve halsizlik, uyuma isteği duyar. Eğer hasta iyi bir şekilde dinlenir, uyursa, vücut tüm enerjisini hastalığı onarmaya harcar. Yani yürüme, konuşma, düşünme gibi durumlara ara verir ve bu esnada hastalık onarılır. Bu sebeple kaliteli dinlenen hasta, hiç dinlenmeyen hastaya göre çok daha hızlı toparlanır. 

Oruçta da aynen mantık bu şekildedir. Günlük hayatta boş kalmayan mide, sürekli yemekleri sindirmekle uğraşırken sindirim sistemini; sindirdiği yemeğin kana karışmasını sağlayarak dolaşım sistemini; besinin posasının atılmasına çalışırken sürekli boşaltım sistemini çalıştırır ve büyük bir efor sarf eder. 

Oruçta ise; uzun süre besin almayan vücut, pek çok sistemini dinlendirir. Tabii ki vücut, boş durmayı sevmeyen bir sistemler topluluğudur. Bu durumda vücut, var olan bütün enerjisini vücudunda bulunan hastalıkları, zararları uzaklaştırmak için kullanılır. Başta fabrika örneğinde verildiği gibi, her senede bir ay boyunca yapılan bu detoks; aslında tıkır tıkır işleyen bu mekaniğin bakım, onarım vaktidir. Vücut sağlığını kazanır ve ya pekiştirir, daha dinç ve sağlıklı şekilde hayatına devam eder.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.

H
İLGİLİ İÇERİK

'Anneciğim' ve 'Babacığım' İle Sevilen Çocuklarda Kimlik Karmaşası

Sağlıklı toplumlar için iyi yetişmiş çocukların topluma katılması oldukça önem taşıyor.
Yapılan pek çok araştırma ve gözlem, çocuk yetiştirme döneminde ebeveynlerin çocukları ile birey ilişkisinde bulunması gerektiğinin altını çiziyor.
Çocuklarla iletişim kurmak, sorularına olabildiğince açıklayıcı cevaplar vermek ve ebeveyn-çocuk ilişkisinin ne olduğunun açıklanması oldukça önemlidir.
Birtakım bilimsel  araştırmalar,çocuklarla iletişim sırasında kullanılan hitap kelimelerinin de önemli olduğunu söylüyor.
Örneğin 'Anneciğim' veya 'Babacığım' gibi hitap kelimeleri çocukta aile bireylerinin yeri konusunda belirsizlikler oluşturabilmekte.
Günümüzde de çocuğuna bu şekilde hitap eden bir çok anne baba bulunmakta.
Ancak uzmanlar bu tür  hitaplar yerine çocuğa ismiyle hitap edilmesinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulanıyor. 


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


Tatlı Krizine Bal Çözüm Olabilir

Tatlı krizi, hem kısa sürede hızlı kilo artışına hem de istenmeyen hastalıkların gelişimine sebep oluyor. Genellikle ani kan şekeri düşmelerine bağlı olan bu krizlerden hafif hasarlarla hatta hiç hasar almadan kurtulmak mümkün.
Bunun için sadece ihtiyacınız olan, glikoz şurubu kullanılmamış gerçek bir bal.
Tatlı krizlerine girdiğiniz dönemlerde bir kaşık bal oldukça iş görmektedir.
Balı sade yemekten hoşlanmıyorsanız, sütle karıştırarak da tüketebilirsiniz.


Tahlillerinizi Biruni Laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz.


H
SPONSOR BAĞLANTILAR



Q
TAHLİL MERKEZLERİ
Öne çıkan tahil merkezleri için tıklayın.



B
KONU İLE İLGİLİ YORUMDA BULUN
Hey! Bu konu hakkında yorumda bulunmak veya Tahlil.com'a soru sormak için hemen üye ol veya giriş yap
W
YORUMLAR
3 ay önce
G
arzu07

ağrıdan acile gittim 15 gün önce, idrar kan tahlili yapıldı,kan tahlilin MCHC [L] 31,43 ..RDW [H] 18,6 ,çıktı, idrar tahlilin de Eritrosit [E] 1+ çıktı,ilaç kullandım geçmedi,ürolojiye gittim,tekrar idrar tahlili istendi Eritrosit [E] 2+ ve Lökosit [E] +-, sonuçlar nedir acaba?

TahlilCom
Tedaviye rağman şikayetleriniz geçmedi ise idrar kültürü yaptırmanızı öneririz..
3 ay önce
G
fenerbahce_tugce1907

Eşimle sürtünme yoluyla iliski yaşadık vajinamdan içeri biraz boşaldı hamile kalma olasiligim var mı?

Tahlil-com
Evet bu şekilde hamile kalabilirsiniz.
3 ay önce
G
kevsergonulds

Hocam merhaba ben bir ilişki yaşadım fakat vajinanın içine boşalma olmadı sadece kalça kısmına boşaldı yani vajinaya geldi mı bilemem ve ilişki yaşanırken adettim .Daha sonra 25 gün geçti ve idrar testi yaptım negatif cıktı. Sonrasında da adet oldum ama normale göre azdı şimdide adetim bitmesine rağmen karnında ciddi bir şişlik var bu kanamanın adet değilde üstüne adet görme olmasından korkuyorum.

Tahlil.com
Regl iken ilişkiye girmek gebelik oluşumunu engeller diye kesin bir durum yok.Üstüne görme kanaması normal adet kanamasından çok daha farklı ve kısa süreli bir kanama olur. Üstüne görme kanaması olduğunu düşündürüyorsa gebelik testini tekrarlayarak daha net bir bilgi edebilir veya bir kadın doğum doktoruna muayene olabilirsiniz.
4 ay önce
G
karamurat_416

10 aylık bebeğimin test sonuçları

TSH: 1,60
SERBEST T4:14,69
SERBEST T3: 6,35

Tahlil.com

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



4 ay önce
G
ades

prolaktin yüksekliği tedavisi görüyordum ilacı bırakınca tekrar yükselme olduğu için doktorum mr istedi. mr sonucunda hipofiz bez parankiminde sınırları net olarak belirlenemeyen 7 mm çapında İV GD sonrası serilerde belirgin kontrast tutulum göstermeyen görünüm mevcuttur denmekte.

Tahlil.com
Hipofiz bezinizde normal olmayan bir oluşum gözlenmiş.Doktorunuz konuya dair detaylı bilgi verecektir.
4 ay önce
G
meltem06_894

adet gunum15 gün gecikti kan testi yaptirdim beta 23 cikti ve adet oldum doktorun bi hafta sonra tekrar test yapacak acaba hamile olabilir miyim?

Tahlil.com

Halk arasında Kimyasal gebelik olarak bilinen durumu  geçiriyor olabilirsiniz.Aşağıda kimyasal gebelik ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ( biyokimyasal gebelik) nedir?

4 ay önce
G
doganage

ALT 119
AST 99
CRP 79
bu değerler yüksek
EOS% 4,5
HGB 13,7
HCT 40,5
bu değerler düşük çıktı, sorun nedir?

Tahlil.com

CRP sıklıkla istenen bir tahlil türü olup  akut faz reaktanıdır.
Tahlil sonucunuzda CRP değeri yüksek olarak görülüyor.
CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.

CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.

CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?

Aynı zamanda ALT ve AST yüksekiğiniz de var.Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.


http://tahlil.com/alanin-aminotransferaz-alt

http://tahlil.com/aspartat-amino-transferaz-ast-sgot-yuksekligi-ve-dusuklugu-hangi-durumlarda-gorulur-ast-normal-degerleri-nedir



4 ay önce
G
moosefirst

TSH -- 1.19 (N.D. 0.35 - 4.94)
Vitamin b12 -- 208 (187 - 883)
Ferritin -- 71.59 (21.81 - 274.66)
Folat -- 5.3 (3.1 - 20.5)

Demir (serum) -- 62 (65-175)
UIBC -- 289 (69-240)
TIBC -- 351

2.5 yıldır saç dökülmesi yaşamaktayım

Tahlil.com
Demir eksikliği bulgularınız var.Saç dökülmesinde etken olabilir.
4 ay önce
G
o.bastan

ben yeni evli bi bayanım.. eşimle ilişki anında canım çok acıyor ve ilişki gerçekleştirmiyor kendimi istem dışı çok kasıyorum ne yapmam gerekiyor bunu nasıl yenebilirim?

TahlilCom
Kadın doğum uzmanına gitmeniz ve muayene olması gereklidir..

H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
SPONSOR BAĞLANTILAR



H
İLGİLİ MAKALELER