Orucu Ramazan Ayına Sıkıştırmayın Detoks Yapın

Yayın Tarihi : 2018/02/16 18:06 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/16 18:06 •
Oruç tutmak; manevi biribadet olarak kabul edilse de, maddi olarak vücuda sonsuz fayda sağlamaktadır
Orucu Ramazan Ayına Sıkıştırmayın Detoks Yapın

Oruç tutmak; manevi biribadet olarak kabul edilse de, maddi olarak vücuda sonsuz fayda sağlamaktadır. Orucunfiziki faydası, vücudun dinlenmesi ve enerjisini hastalıklı olan organlarıiyileştirmeye harcamasıdır. Hastalık değil sadece şifa sağladığı kaynak. Aynı zamandasağlıklı organların kuvvetlenmesini de sağlar.

İşte bu sebeplerle oruçtutmak için ramazan ayı beklenmemeli, arada detoks yapmak için de oruçtutulmalıdır. Peki orucun organlara faydaları nelerdir?

Hücre; bütün vücuttakiorganizasyonların gerçekleşmesi için gerekli olan canlının en küçük birimidir. Sağlıklıhücreler, vücudun tamamında işini iyi yapan işçiler gibidir. Yapılan faaliyetlerimaksimum verimle gerçekleştirirler. Oruç ile dinlenmiş olan hücreler her zamandaha çalışkandırlar.

Kalp; ağır bir beslenmedensonra, kalp 7 litre kanı hızlıca vücuda pompalar. Yemek yerken vücutsıcaklığının artmasının sebebi budur. Oruç tuttuğunuzda kalp bu tempodaçalışmak zorunda kalmaz ve daha rahat çalışır. Oruçtaki sabır hali işte buyüzdendir. Ayrıca kalbin doğru ritimde kalmasını sağlar. Bu durumun sağlanmasıiçin kardiyolog size ilaç tavsiye ederken, oruçla bu işi ilaç kullanmadanhalledebilirsiniz.

Böbrek; su ve besinlerinfaydalı ve faydasız kısmının ayrılmasında görevli ve yararlı kısmın tekrarvücuda kazandırılması ile ilgili organdır. Oruç tutmak böbrekleri dinlendirirve vazifesini daha iyi yapmasını sağlar. Bunun yanında oruç tutmak idrardakisodyum miktarını artırdığından, böbrek taşı oluşumu da engellenmiş olur.

Karaciğer; zehirli maddelerivücuttan uzaklaştıran organdır. Oruç tutulduğunda karaciğerdeki zehirli atıklarkolayca vücuttan uzaklaştırılır ve daha temiz karaciğer, daha genç bir görünümelde edilir.

Mide; besinlerin sindirimeuğradığı organdır ve beslenmede direkt olarak görev yapar. Oruç tutulduğundamidenin asit salgısı azaltılır ve rahatlama sağlanır. Gastrit hastalarıözellikle oruçla büyük rahatlama yaşarlar.

Bağırsaklar; zararlımaddelerin diğer organlara temas etmeden dışarı atılmasını sağlayan organdır. Buzararlı maddeler ince bağırsağın iç dokusu sayesinde, ince bağırsağın kendine dezarar vermeden vücuttan uzaklaşır. Şayet bu yüzeyde bir yaralanma veya lezyonlarolursa, oruç tutulduğu vakit hücreler enerjisini bu bölgenin iyileştirilmesineharcayacaktır.

İlik; kan hücrelerini uyaranyapıdır. Bu yapı; kan hücreleri yaparak kansızlığı engeller. Kan hücreleriyapılabilmesi için ise, açlıktan sinyal alır. Yani kanda besin miktarıazaldığında kemik iliği uyarılır ve kan yapımı başlar. Bu sayede oruç tutarakkansızlıkla mücadele edilebilir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?