Paylaşın... Ruh Sağlığınızı Koruyun!

Yayın Tarihi : 2018/04/09 09:38 • Güncelleme Tarihi : 2022/02/05 03:19 •

Necip Fazıl Kısakürek'in de dediği gibi"Eğer tadını bilirseniz, ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir!"

Paylaşın... Ruh Sağlığınızı Koruyun!

Paylaşmak, evrensel bir duygudur. Kişi karşılık beklemeksizin elindekini çevresindeki kişilerle paylaştığında kendisini tamamlanmış ve var olmuş hissedecektir. Yapılan pek çok araştırma ve anket paylaşmanın insanı insanlığa biraz daha yaklaştırdığını ve ruh sağlığını korumada yardımcı olduğunu söylüyor. Paylaşın… Mutlu olun… Sağlıklı kalın… Necip Fazıl Kısakürek'in de dediği gibi"Eğer tadını bilirseniz, ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir!"

İnsana Ait Hisler

İnsan sadece fizyolojik değil, aynı zamanda psikolojik bir varlıktır. Ve fizyoloji eğer psikoloji ile beslenmezse, insan sağlığı da tam ve yetkin değildir. İnsana ait, insan olmanın gereği duygular; sevilmek, ait hissetmek, merhamet etmek, işe yarar hissetmektir. İnsan bu duygulara sahip olduğunda; kendini insanca yaşar hisseder ve özgüvenli, kendiyle barışık, dolayısıyla işlerinde başarılı birey haline dönüşür. 

Paylaşmak, bu hislerin  neredeyse tamamını kapsayan bir olgudur. Kişi kendinde var olanı; sevdiği, muhabbet duyduğu bir insanla paylaşır, böylece hem sevdiğini mutlu ettiği için mutlu olur, hem kendini bu birlikteliğe ait ve iyi hisseder. Bu sayede dışarıdan başka kimsenin takdirine, ilgisine ve sevgisine kanma ihtimali olmaz ve kendi iradesine sahip bir insan haline gelir. Ayrıca bir başka insanı, hayvanı, canlıyı mutlu ettiğinizde, kendinizi iyilik yaptığınız için hoşnut hissedersiniz. Bu his sayesinde, dünyada amaçsız olmadığınızı, canlıların size ihtiyacı olduğunu ve bu döngüde önemli yere sahip olduğunuzu öğrenir ve yaşamınıza bir amaç daha katmış olursunuz ki; bu da bir işe yaramıyorum, kimse için bir önemim yok psikolojik bunalımından sizi çıkarıp, iyi hissetmenizi sağlayacak bir yöntem haline geliyor. 

Ancak paylaşma işini öyle yılda bir değil, düzenli ve sürekli yaptığınızda gerçek etkilerini görürsünüz. Bu sebeple paylaşmayı, bir yaşam tarzı haline getirmek gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?