4 hafta önce
G
Sibel Köse

Merhaba, 13 haftalık hamileyim. test sonuçlarım
MCHC 38,9
RDW 16,8
PCT 0,192
LYM 20,9

Diğer veriler ise normal çıktı. 

Doktor
Sonuclarinizda onemli bir sorun gozlenmiyor.
4 hafta önce
G
Kamil Çetiner

Boğazda enfeksiyon var.Bademciklerin üzeri beyaz. 625 mğ lık agumentin antibiyotik kullanırken aşağıdaki kan tahlili yaptırıldı.  Yaş 13

ASO 200
CRP 6
RF 5 Romatoid Faktör

dr.cem argun
Sonuçlarınızda ciddi bir sorun yok.Tedavinizi olmaya devam edin
4 hafta önce
G
cesar123

Hocam merhaba ilişkimin üstünden 3 hafta geçti sol koltuk altımın biraz aşağısında kaşıntılar oluştu nokta nokta kahverengi gibi aidsle alakalı bie durum mudur bu kadar kısa sürede böyle bir belirti oluşur mu prezervatif kullandım ayrıca hayalarımda bir sızlama var bu bir belirti midir ?

Tahlil.com

Yazdıklarınızdan HIV enfeksiyonu ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız ve bazı yanlış bilgilere sahip olduğunuz anlaşılıyor.
HIV virusu, bulaşsa bile  bu kadar kısa zamanda enfeksiyona yol açıp belirti vermez. 
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....

HIV ve AİDS nedir, belirtilertenı ve tedavisi


1 ay önce
G
merve ağtaş

benim kızım 4 yaşında ve 3 aydır dıyabet.Gunde 2 ünite insülin yapıyoruz hba1c testıde 6.5 çıktı.sızce nasıl ve tamemen iyileşme ihtimali varmı?

Doktor
Diabet düzenli tedavi ve takip olduğunda kontrol altında olabilen bir hastalıktır.Tamamen iyileşmeden söz etmek doğru olmayacak.Ancak tamamen diabetin kontrol altında tutulması daha doğru bir tanımlama olacaktır.
1 ay önce
G
meloshome

Eşim gemi kaptanı ve bende gemıdeyim.Bebek düşünüyoruz. cıkmadan hormon tahlılı yaptırabıldım ama acil gemıye cıktıgımdan tedavi olamadım.Buay personel değişimiyle gemıye levotiron 25mg istedim.Avrupada recetesiz mumkun değil.Tsh:3.375 st4:1.21 st3:3.81 . İlaç dozum ne olmalı?

Tahlil.com

TSH değeriniz gebelik için yüksek.Sağlıklı bir gebelik geçirmek ve daha önemlisi bebeğinizin de sağlıklı olması için TSH değerinizin 2,5 hatta 2 nin altında olması ideal.
Gemi koşullarında bu takibin düzenli olmasını bekleyemeyiz.
İlaç dozunu ise muayene ve tahlillerinizi takip edecek doktor belirlemelidir.
Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.
Gebelik sürecinde TSH hormonu yüksekliğine dair sitemiz yazarlarından Endokrinoloji uzmanı Prof..Dr.Mustafa Cesur'un ilgili yazısı aşağıdadır.Gebelikte TSH yüksekliğinin değerlendirilmesi ile ilgili  detaylı bilgiler bulunmaktadır.
Okumanızı öneririz.

Gebelik ve Tiroid Hastalıkları ve Tiroid Testlerinin Yorumlanması

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Tiroid ve TSH Testlerinin Yorumlanmasına Dair Bilgiler

1 ay önce
G
mervegulsahin41

yaş 15 kız
tsh:1.97
fsh:4.65
lh:2.55 E2:4314
DHEA-S:256.86
prolaktin 35.91
testesteron:0.5159

Tahlil.com

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar

1 ay önce
G
zeynep

Kan sayım tahlilimde PLT (trombosit)  sayım üst düzeyin yukarısında .400 olan üst sınırdan benim 432 gibi bir sonuç çıktı.
Bugüne kadar verdiğim kanlarda hiç böyle birşey olmamıştı.
Trombosit sayısının fazlalığı neden olabilir diye sormak istiyorum

Tahlil.com
1 ay önce
G
ceydatastekin

Merhaba 18 haftalık hamileyim 
RBC:3.76
HGB:11.4
HCT:34
NEUT:74.4
LYMPH:19.5
DANSİTE:>=1.030
ERİTROSİT:1+
LOKOSİT:1+
URE:11

Tahlil.com

Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram)
sonuçlarında  hafif de olsa anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.

Ayrıca kansızlık araştırılması amacıyla da bir takım ilave tahlillere de ihtiyaç olabilir.
.

Kansızlık ve tanı yöntemleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve bu konuda benzer sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

1 ay önce
G
melis

11 yaşında kızım var saç dökülmesi var cildiye kantesti istedi hgb 13,9 plt120 tsh1.8 ferritin33.58 prolaktin4.71 budegerler normalmi doktor ferrosanol zinco c kapsül verdi plt düşül görünüyo ne yapmam lazım tedavisi nedir teşekkürler 32 yaşındayım benim ferritin testim 29 çıktı alt sınır 49 tırnak diplerinde yara tırnak incelmesi var 

Dr.Mustafa Cesur
Ben kızınızın sonuçlarının normal olduğunu düşünüyorum, düşük platelet demek için çok düşük bir değer değil. Sizde ise demir eksikliği var şikayetleriniz buna bağlı olabilir, demir takviyesi almanızı öneririm
1 ay önce
G
naz

merhaba
ellerimdeki şişme ve parmaklarımdaki eklemlerimde renk değişikliği sebebiyle ( hafif kararma bazende siyahlaşma) sedimantasyon, biyokimya ve hemogram testlerini yaptırdım. biyokimya ve hemogram testlerim son derece normal çıktı. fakat sedimantasyon sonucum
1 saat 34 mm olarak çıktı. sizce bu sonuç karşısında endişelenmeli miyim. Doktorum nezle olmamın oranı yükseltmiş olabileceğini söyledi.
Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim
Yaş 27 bayan
teşekkürler

Doktor
Sedimentasyon yüksekliği tek başına çok da önemli değil.Basit bir enfeksiyonda bile yüksek çıkabilir.Çok kafanıza takmayın
1 ay önce
G
edecksosx

Hemogram tahlilili sonuclarımdan MCV 98.6 , MCH 31,6 LYM#3.55 Bu değerler ok işaretiyle yukarıyı göstermektedir. Ayrıca Kolestrol 265 Trigliserid 312 VLDL 62 çıkmıştır.

Tahlil.com

Tahlil.com'a sorduğunuz test sonuçları  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece bir kaçı.Ancak sadece bu değerler tek başına fazla bir fikir vermez.
Hemogram yani kan sayımı testinin sağlıklı olarak değerlendirilebilmesi için kan sayımı sonucundaki tüm parametrelerin birlikte değerlendirilmesi gerekir,
Kan sayımı sonrası diğer kan sayım parametrelerinde belirgin bir sorun yoksa, tahlilinizde kayda değer bir problem olmadığını söyleyebiliriz.

Hemogram ( Kan sayımı) tahlilindeki tüm parametreler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş benzer soruları ve Tahlil.com uzmanları tarafından verilen cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Kan sayımı( hemogram) tahlilinde yer alan parametrelerdeki kısaltma ve değerler ne anlama geliyor?

Kolesterol ve trigliserit değerleri yüksek, bu konuda düzenli egzersiz ve diyet ilk aşamada bunları düşürmede etkili olacaktır.



1 ay önce
G
gmz

nisamlimla tam bir ilişki olmadan sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. Vajinaya sperm geldiğini düşünmüyorum. Adet görmem lazımdı dün ama bugun kahverengi bir akıntım geldi. Kasiklarimda da bir ağrı var. Bunun sebebi ne olabilir?

Tahlil.com

Sürtünme yoluyla cinsel beraberlik  özellikle evlilik öncesi  genç çiftler tarafından  çok sık başvurulan bir yöntemidir.Bakire kızlar bakireliklerine zarar gelmesin diye bu ilişkiyi sıklıkla tercih etmektedir.
Tahlil.com'da bu konuda binlerce soru yanıtladık.Elimizden geldiğince de sizin gibi genç okurlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz .
Sürtünerek boşalma sonrası, sperm hücrelerinin vajina içine girmesi halinde bir hamilelik olasılığı bulunmaktadır.Bu da çok yüksek bir olasılık değildir.
Fakat  bu konuda bir endişeniz var ise ve beklenen adet tarihinde de en az 1 haftalık bir gecikme olursa gebelik testi yapılması kafanızı rahatlatacaktır.
Konuya dair yazdığımız yazı, verdiğimiz cevaplar ve bu konuda Tahlil.com doktorlarının uyarı ve önerilerini okumak için tıklayınız....

1 ay önce
G
seval

adetimin bittiği gün eşimle birlikte olduk. 3 gün geçti. test yapmak için yeterli bir süremidir. ne zaman yapsam doğru sonucu alırım. teşekkür ederim.

Doktor
Öncelikle size adet dönemi ile ilgili kısa bir bilgi vermem gerekli.Adet sonrası öncelikle gebelik için sizin bir yumurta oluşturmanız gerekiyor.Adetinizin ne kadar sürdüğünü bilemiyorum,ama bu kadar kısa sürede yumurta oluşması pek mümkün değil.Kaldı ki diyelim yumurta oluştu,ve ilişki sonrası eşinizin spermiyle hamile kalsınız.Kan testlerinde bunun görülmesi de en az 2-3 haftalık bir süre alır.Bütün bunlardan sonra ilişki sonrası bu kadar kısa sürede test yaptırmanın ne kadar anlamsız olduğunu umarım size açıklayabilmişimdir.Lütfen şunu unutmayın gebelik testi yaptırmak için mutlaka adetinizde bir gecikme olmasını bekleyin,ancak böyle durumlarda yaptırın.
1 ay önce
G
nihal

Merhabalar hocam biyokimya testlerimde tok iken glukoz değerim 113 çıktı insülin direncim var mı yorumlarsanız teşekkürler

Doktor
Glukoz değeriniz normalin üstü,insülin direnci için ise ilave testlere ihtiyaç var.Sitemizde bu konuda detaylı bilgi bulunuyor.
1 ay önce
G
Evrimgulum

WBC 8,99 (3,9-11,7)
Rbc 5,05 ( 3,85-5,16)
Hgb 13,9 ( 12-15)
HTC 40,0 (34,8-45)
Plt 381,0 ( 130-400)
Mch 27,5 (27-31)
Mchc 34,7 (33-37)
Rdw 11,5 (11,5-14,5)
Mcv 79,2 (80-89)
MPV 6,96 (7,2-11,1)
PCt 0,265 (0,2-0,5)
Pdw 20,0 ( 25-65)
Lym% 28,5 (19-48)
Lym 2,56 ( 0,9-5,2)
Mono% 8,32 (3,4-9)
Mono 0,748.

Tahlil.com

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Test sonuçlarınızda bir sorun görülmüyor.

1 ay önce
G
seyran aksoy

merhaba,benim tekrarlayan düşüklerime bağlı olarak gittiğimiz tüp bebek kliniği eşimden periferik karyotip yaptırmasını istedi.devlet hastanesi ürolojiye gittik ve ürolog dr.periferik karyotip yerine y kromozom mikrodelasyonu yazmış.periferik karyotiple y kromozom mikrodelasyonu arasında ne fark vardır?periferik karyotip için tekrar kan vermek mi gerekir?

Doktor
Bu konuda bir genetik uzmanına danışmanız yararlı olacaktır.
1 ay önce
G
gamzedogan2424

İyi günler benim bir sorum olacaktı. Kan testi yaptırdım ve şimdi internetten baktım. Beta-hCG sonuç değeri 15000 çıkmış. Yani şimdi ben hamile miyim?

Tahlil.com

Tahlil.com'a sormuş olduğunuz Beta HCG  sonucunu değerlendirdik.
Beta HCG değerinin  hamilelik lehine.Fakat tek başına bu Beta HCG değerine bakarak hamilelik tanısı kesin olarak koyulamaz.
Doktorunuzun da önerisiyle, önümüzdeki günlerde yapılacak Beta HCG testi sonuçlarında da Beta HCG değerinde yükselme görülmesi ve daha da önemlisi yapılacak ultrason muayenesinde de gebelik kesesinin görülmesi kesin hamilelik tanısını koymayı sağlayacaktır.
Aşağıdaki bağlantıda  bu konuya ait sorulmuş benzer sorular ve Beta HCG testine dair detaylı bilgiler bulunmaktadır.

BETA HCG Testine dair aradığınız tüm bilgiler, sorulmuş benzer sorular ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları....

Daha Fazla Yorum Göster